Despre program

Obiectivul principal al Facultăţii de Arhitectură este de a forma specialişti apţi de a răspunde comenzii sociale în domeniile arhitecturii, arhitecturii de interior, urbanismului, restaurării monumentelor, regenerării urbane și conservării patrimoniului, conform exigenţelor calitative contemporane. Facultatea de Arhitectură are în vedere promovarea creativităţii, derularea strategiilor de educaţie continuă, precum şi stimularea cercetării ştiinţifice în acest domeniu. Unul din marile avantaje ale facultății este diversitatea și calitatea practicilor profesionale.

Facultatea de Arhitectură a Universităţii Spiru Haret este singura instituţie de învăţământ superior particular de arhitectură din România, membră a European Association for Architectural Education.

Oportunităţi de carieră

Odată cu absolvirea specializării Arhitectură se asigură dobândirea de cunoştinţe fundamentale şi specializate în domeniul arhitecturii, care permit absolvenţilor să lucreze în calitate de: Arhitect, Arhitect în urbanistică şi amenajarea teritoriului, Arhitect clădiri, Arhitect urbanism, peisagistică şi amenajarea teritoriului, Arhitect restaurări, Consilier arhitect, Expert arhitect, Inspector de specialitate arhitect, Referent de specialitate arhitect, Proiectant arhitect, Urbanist, Specialist documentaţie studii, Metodist, Responsabil afacere, Manager de clădire, Cercetător în arhitectură sau Asistent de cercetare în arhitectură.

Domeniu
Arte
Domeniu de licenta/master
Arhitectură
Specializare
Arhitectură
Tip program
Licență
Limba de predare
Engleza
Statut acreditare
Autorizat
Perioada de studii
6 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti

Facultatea de Arhitectură

▸ Înființată în 1996, acreditată în 2006 și 2012, membră a EAAE din 2009, FACULTATEA DE ARHITECTURĂ a Universității Spiru Haret este singura facultate de arhitectură privată din România.
▸ Facultatea oferă cunoștințe generale și specializate de arhitectură, urbanism, regenerare urbană și conservare a patrimoniului, pregătind studenții pentru o gamă largă de activități profesionale. Unul din marile avantaje ale Facultății este diversitatea și calitatea practicilor profesionale.
▸ Obiectivul principal al Facultăţii de Arhitectură este de a forma specialişti apţi de a răspunde comenzii sociale în domeniile arhitecturii, arhitecturii de interior, urbanismului, restaurării monumentelor, regenerării urbane și conservării patrimoniului, conform exigenţelor calitative contemporane. 

Informatii despre Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti

Inspirat de modelul iconicei Universităţi Harvard din Statele Unite, Prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, iniţiat, organizat şi condus Universitatea Spiru Haret, începând cu19 ianuarie 1991. Acestuia i s-au alăturat 32 de oameni de o deosebită valoare intelectuală şi morală, ca membri fondatori. 

Universitatea Spiru Haret a aderat la idealurile și principiile înscrise în Magna Charta Universitatum, adoptată la Bologna în anul 1988, acționând pentru transpunerea, în spațiul învățământului superior și al cercetării științifice, a reglementărilor, normelor și valorilor promovate în cadrul Procesului Bologna.

Instituția de învățământ are 14 facultăţi cu 60 programe de licență, 40 programe de masterat; centre universitare în Bucureşti, Constanţa, Craiova, Braşov, Câmpulung Muscel; cadre didactice de excepţie; condiţii moderne de studiu.

Strategia de dezvoltare a universității s-a axat pe investiţii în resurse moderne de predare-învăţare, pe dezvoltarea unei baze materiale complexe, pe facilitarea accesului la educaţie, pe orientarea către o cultură organizaţională pro-calitate, pe cooperare academică şi pe centrarea educaţiei pe student, în scopul de a oferi societăţii româneşti o alternativă viabilă pentru învăţământul de stat.

De-a lungul timpului, universitatea a cunoscut o evoluţie remarcabilă nu doar pe plan naţional, ci şi ca parte a reţelei academice globale. Implicarea în proiecte, manifestări culturale şi ştiinţifice internaţionale dedicate progresului învăţământului universitar la nivel mondial, cooperarea cu organizaţii din toată lumea, construirea de rapoarte pozitive cu numeroase entităţi de elită din domeniul educaţional au fost doar câteva dintre obiectivele strategice stabilite şi îndeplinite cu succes de Universitatea Spiru Haret în spiritul internaţionalizării.

Statut Universitate
privat
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
mediu
Str. Ion Ghica, nr. 13, cod 030045
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer