Antropologie
Despre program
Masterul de Antropologie pune un accent deosebit pe componenta practică, pe realizarea de către masteranzi a unor cercetări empirice proprii în domeniile de interes ale antropologiei. Astfel, de la un prim curs de metodologie care asigură “intrarea în teren” şi până la practica de specialitate şi internship-ul asigurate de master, studenţii vor fi permanent îndrumaţi în iniţierea şi realizarea unor investigaţii de teren.
Masterul de Antropologie oferă absolvenţilor competenţe avansate în analiza calitativă şi abordarea componentelor culturale ale activităţilor umane, de la anchetele sociale la studiile de piaţă. De asemenea, masterul oferă competenţe în analizele comparative şi trans-culturale, tot mai necesare în contextul actual al globalizării. Pe de o parte, el oferă primul pas într-o carieră de cercetare şi învăţământ în domeniul specific al antropologiei. Pe de altă parte, masterul de antropologie oferă competenţe complementare extrem de utile unor discipline foarte diverse, de la urbanism la medicină şi de la economie la administraţie şi politici publice. Numeroşi absolvenţi ai acestui master lucrează în prezent în domenii atât de diferite precum psihiatrie, studii urbane, dezvoltare locală şi regională, management cultural, marketing, publicitate etc.
CUI SE ADRESEAZĂ PROGRAMUL?
Absolvenţilor facultăţilor de ştiinţe sociale şi umaniste, precum și absolvenților altor specializări, conexe sau nu, care manifestă interes pentru antropologia socială și culturală.
Științe Sociale și Psihologie
Sociologie
Antropologie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Seminar special – Practica observaţiei
- Introducere în discursul antropologic
- Metode de cercetare calitativă în ştiinţele sociale
- Etnologia României
- Practică de specialitate
- Antropologie politică şi etnicitate
- Antropologie socială: rudenie şi societate Antropologie economică
- Practică de specialitate II
- Antropologia alimentaţiei
- Cultură materială
- Antropologie vizuală
- Practică de specialitate III
- Antropologia corpului
- Antropologie cognitivă
- Metode de elaborarea lucrarii de absolvire
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Sociale și Psihologie, în Bucuresti
- Resurse umaneFacultatea de Administrație și Management Public
- Educaţia timpurie şi învăţământ primar (interdisciplinar în domeniul Ştiinţe ale educaţiei)Facultate de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Psihologie judiciară şi victimologieFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Asistenţă Socială – Învățământ la distanțăFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- AntropologieFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Psihologia sportuluiFacultatea de Psihologie
- Psihologie judiciarăFacultatea de Psihologie
- Psihologie aplicată în domeniul securității naționaleFacultatea de Psihologie
- Psihologie (ID)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Facultatea de Ştiinţe Politice
Facultatea de Științe Politice este una dintre cele mai mari facultăți de științe politice din România. Prin programele de studiu oferite și activitatea de cercetare desfășurată, Facultatea de Științe Politice își propune să dezvolte disciplina științelor politice și a celor conexe dar și valorile democratice și civice ale societății românești. Personalul academic al Facultății are o pregătire multi-disciplinară asigurând un suport de calitate programelor de studii. Absolvenții Facultății de Științe Politice sunt apreciați pentru pregătirea solidă și setul de abilități profesionale și sociale deținut și în prezent lucrează atât în țară cât și în străinătate.
Informatii despre Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA)
Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), înfiinţată în 1991 ca școală de guvernare și de pregătire a specialiștilor în domenii esenţiale ale societăţii, este un reper în peisajul academic românesc. În cele peste două decenii de existenţă, la SNSPA s-au format profesioniști capabili să contribuie, prin cunoștinţele lor, la elaborarea și gestionarea politicilor publice în cadrul instituțiilor statului, la dezvoltarea relațiilor internaționale ale ţării, la organizarea și conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare și de construire a imaginii de ţară sau de firmă.
SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior, de cercetare știinţifică și de pregătire academică și profesională de înalt nivel naţional și internaţional, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat.
SNSPA formează și dezvoltă competențe profesionale în știinţe politice, sociologie, științe administrative, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, știinţe ale comunicării, psihologie, management, resurse umane, contribuind astfel la transformările naţionale și internaţionale, în spiritul valorilor și principiilor democratice.
Ca răspuns la o necesitate socială apărută în România după 1989, SNSPA a fost fondată sub forma unui program postuniversitar, după modelul școlilor de guvernare din Franţa, Belgia, Marea Britanie, SUA. Iniţiativa organizării sale a pornit de la cerinţele situaţiei cu care se confrunta România la începutul anilor ‘90 în privinţa formării/perfecţionării specialiștilor în știinţele administrative și politice, de la necesitatea creării resurselor de expertiză în aceste domenii, a pregătirii unor specialiști pentru domeniul public, în condiţiile reformei și ale strategiei de integrare în structurile europene și euro-atlantice.
SNSPA se distinge prin angajamentul pe care îl manifestă pentru educaţie cu scopul de a obţine răspunsuri la probleme contemporane, atât la nivel național, cât și la nivel regional și global. SNSPA oferă numeroase programe de studii, la toate ciclurile și formele de pregătire universitară, acreditate sau autorizate, întreaga structură a programelor de studii fiind compatibilizată cu programul Bologna.