Turismul sportiv şi agrementul din perspectiva ecodezvoltării (la Bistriţa)
in cadrul Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB), din Cluj-Napoca, Transilvania
Despre program
Programul sus-amintit are atât un caracter interdisciplinar, cât și unul pluridimensional, dintre toate coordonatele care merită introduse în calculele noastre, dimensiunea ecologică trebuind așezată în prim-plan.
Noua paradigmă a turismului sportiv și agremental este grefată pe cel puțin trei categorii distincte de turiști: căutătorii de aventură și adrenalină; participanții la competițiile sportive de pe mapamond (aducători de venituri consistente în visteria organizatorilor); călătorii silențioși care nu-și doresc altceva decât agrementul pur izvorât din activitățile turistice și cultural-sportive lejere, „molcome”, nesolicitante (dar recreative), prin care se obține deconectare totală de la „priza” stresului cotidian. Cel puțin pentru prima categorie de turiști este nevoie de instructori, animatori, însoțitori, ghizi, consultanți, experți în promovarea și practicarea unor forme de turism sportiv și agremental, ipostaze justificate de competențele dobândite în cei doi ani de master. Dacă adăugăm la toate acestea competențele dobândite în amenajarea turistică a spațiului geografic, alături de cele de manager pentru diferite locații turistice, obținem un tablou rezonabil din perspectiva oportunităților de dezvoltare a carierei absolvenților.
Științe ale Naturii
Geografie
Geografie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Ecogeografia turismului sportiv
- Optimizarea practicării turismului sportiv pentru toate vârstele - fundamentare teoretică
- Ghidaj
- semnalizare turistică și orientare în teren
- Modele de amenajare turistică specifice turismului sportiv
- Disciplina opțională 1 (în limba engleză)
- Dinamica grupurilor și comunicare cu practicanții activităților specifice din turism
- Patrimoniul turistic al României
- Etica de mediu și implicațiile turismului sportiv în declanșarea fenomenelor geografice de risc
- Caracteristicile efortului și metodologiile de optimizare ale acestora în funcție de condițiile de mediu (în limba engleză)
- Disciplina opțională 2
- Turismul rural și dezvoltarea durabilă a satului românesc contemporan
- Răspunderea profesională în turismul sportiv-cadru juridic
- Valorificarea turistică a patrimoniului cultural
- Geografia piețelor turismului sportiv
- Disciplina opțională 3
- Stagiu de practică
- Elaborarea lucrării de disertație
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe ale Naturii, în Cluj-Napoca
- Amenajare şi dezvoltare turistică (IFR)Facultatea de Geografie
- GeologieFacultatea de Biologie şi Geologie
- GeografieFacultatea de Geografie
- Biologia agroecosistemelorFacultatea de Agricultură
- Gestiunea și protecția mediului (IFR)Facultatea de Știință și Ingineria Mediului
- Biologie medicalăFacultatea de Biologie şi Geologie
- Geologie (în limba maghiară)Facultatea de Biologie şi Geologie
- Managementul calității în laboratoarele biomedicale (IFR)Facultatea de Biologie şi Geologie
- Biotransformări celulareFacultatea de Biologie şi Geologie
Facultatea de Geografie
Cu toate că este o facultate tânăra în peisajul românesc, Facultatea de Geografie are deja o recunoaştere naţională, având o activitate susţinută în toate direcţiile de cercetare şi educaţie. În ultimii ani, odată cu creşterea numărului de studenţi a crescut şi importantă acestei facultăţi în cadrul universităţii.
Informatii despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.
Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.
Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.