Traductologie- Limba Franceză
Despre program
Masteratul de Traductologie – Limba franceză este complementar competenţelor obținute pe parcursul studiilor de licenţă (ciclul 1) și deschide drumul către studiile doctorale în domeniu, sub îndrumarea conducătorilor din echipa noastră. Această specializare își propune să ofere studenților o continuare firească a învățământului filologic de 3 ani (Ciclul I) și are drept obiectiv principal formarea de cadre competențe în domeniul traducerii și interpretariatului că un răspuns la cererea mare pe piață muncii din România, dar și din Uniunea Europeană, de specialiști autentici. CARIERE: traducători în birouri de traduceri, agenții, întreprinderi, edituri, firme, în cadrul instituțiilor europene, freelance (specializați în domeniile economic, juridic, tehnic, literar, medicină, instituții europene, ghizi turistici) specialiști care să activeze în jurnalism, turism, birotică-secretariat, diplomație, relații economice internaționale, cercetare de profil filologic, administrație publică profesori și cercetători. COMPETENȚE: competențe comunicaționale generale în limbă franceză: relații internaționale, psihologia comunicării competențe lingvistice în limbile studiate: traduceri, exprimare orală, redactori documente, limbaje de specialitate practică de specialitate în birouri de traducere și instituții de prestigiu competență culturală contemporană: deschidere către cultură și civilizația franceză.
Științe Umaniste
Limbi moderne aplicate
Traducere și interpretare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Pitesti
- Limba Română Modernă și ContemporanăFacultatea de Litere
- Traductologie- Limba EnglezăFacultatea de Litere
- Limba şi literatura engleză – O limbă şi literatură modernă (franceză, spaniolă, germană)Facultatea de Litere
- Traductologie – limba englezăFacultatea de Teologie
- Limbă, Cultură și Identitate în EuropaFacultatea de Litere
- Istoria Românilor şi a României în context european (Sec. XIV-XX)Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Limba şi literatura română – O limbă şi literatură modernă (franceză, engleză)Facultatea de Litere
- Structura limbii române actualeFacultatea de Teologie
- Limbi Moderne și Comunicare Internațională (Franceză-Engleză-Romană)Facultatea de Litere
Facultatea de Litere
Facultatea de Litere a Universității din Pitești are obiective clare, realizabile și cuantificabile în acord cu politicile educaționale cu caracter național și european: Formarea, calificarea și specializarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor proprii astfel încât să fie adaptați exigențelor științei și societății contemporane. Ridicarea nivelului calificărilor științifice prin afirmarea performanțelor științifice ale membrilor comunității academice în cadrul comunității științifice transnaționale și în cadrul cooperării internaționale. Promovarea spiritului de liber examen, a gândirii critice, achiziționarea, înnoirea și perfecționarea cunoștințelor; Participarea științei și culturii românești la dezvoltarea științei și culturii universale; Afirmarea identității culturii naționale și participarea la procesul de integrare europeană. Oferirea de servicii sociale și culturale membrilor comunității academice, dar și celor din afară ei, prin difuzarea valorilor culturale, științifice, prin realizarea echilibrului necesar între cultură umanistă și cea științifică etc.Informatii despre _Universitatea din _Piteşti [old]
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.