Traductologie – limba engleză/franceză. Traduceri în context european
Despre program
Programele de studii masterale propuse de Departamentul Limbă, Literatură, Istorie și Arte (DLLIA) în domeniul Filologie sunt concepute ca o continuare unitară a ciclului I de studii universitare, oferindu-le studenților posibilitatea aprofundării studiilor de licență și o pregătire orientată către piața muncii.
Departamentul Limbă, Literatură, Istorie și Arte are acces gratuit la programul Memsource Academic Edition, un program academic special conceput pentru universități în vederea utilizării în cadrul cursurilor de traducere.
(This department has been granted free access to the Memsource Academic Edition, an academic program designed for universities with translation courses.)
Științe Umaniste
Limbi moderne aplicate
Traducere și interpretare
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Teoria
- evolutia si tipologia traducerii
- Expresivitatea limbii române
- Terminologie si corpus de text englez/francez
- Traduceri specializate (economice)
- Traducerea asistat de calculator
- Teoria
- evolutia si tipologia traducerii II
- Terminologie si corpus de text
- Traducerea asistat de calculator englez/francez
- Traduceri specializate
- Registre de limbi
- Gramatica contrastiva
- Traducatorul is piata de traducere
- Traducerea asistata de calculator
- Traduceri specializate
- Documentare
- redactare i revizie de text
- Traducerea audio-vizuala
- Proiect de traducere
- Metodologia cercetarii traductologice
- Traduceri specializate
- Traducerea creativa
- Proiect de traducere II
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Pitesti
- Traductologie – limba englezăFacultatea de Teologie
- Traductologie- Limba Engleză/ Limba Franceză, Traduceri în Context EuropeanFacultatea de Litere
- Limbă, cultură şi identitate în EuropaFacultatea de Teologie
- Limba şi literatura engleză – O limbă şi literatură modernă (franceză, spaniolă, germană)Facultatea de Litere
- Limbă, Cultură și Identitate în EuropaFacultatea de Litere
- Mentorat pentru profesionalizarea carierei didactice (Pitești)Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei
- Structura Limbii Române ActualeFacultatea de Litere
- Limbi moderne şi comunicare internaţională (limba franceză – limba engleză – limba română)Facultatea de Teologie
- IstorieFacultatea de Teologie
Facultatea de Teologie
Şcoala teologică de la Tomis are o vechime bimilenară. Nu greşim dacă spunem că bazele ei au fost puse chiar de către Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip, cei care au propovăduit şi i-au catehizat pentru prima dată pe strămoşii noştri dintre Dunăre şi Mare. Mesajul Evangheliei a fost, mai apoi, rostit şi apărat în bazilicile provinciei prin ierarhii, monahii şi preoţii care le-au urmat. Sfinţii Ierarhi Bretanion şi Theotim I sau monahii provinciei, Sfinţii Ioan Casian şi Gherman şi renumiţii călugării sciţi, sunt produsul acestei şcoli şi, în acelaşi timp, învăţători ortodocşi recunoscuţi şi apreciaţi de Biserica universală. Tradiţia teologică tomitană este continuată astăzi între Dunăre şi Mare de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ovidius„ din Constanţa. Este singura instituţie de învăţământ teologic superior din Dobrogea şi, în acelaşi timp, cea mai importantă din zona de sud-est a României. Aici vă aşteptăm pe voi, toţi cei care doriţi să studiaţi sau să aprofundaţi dreapta credinţă, sub îndrumarea unor cadre didactice de specialitate, competente.Informatii despre Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.