Teologie ortodoxă asistenţă socială
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
Despre program
Bucuria de a fi un ajutor de nădejde unui suflet aflat în nevoie este cea mai mare împlinire pentru un bun creștin. Acesta este și motivul pentru care Facultatea de Teologie Ortodoxă include specializarea de Teologie Ortodoxă Asistență Socială. Aici este locul unde credința și bunătatea sufletului se vor oglindi perfect într-o muncă plină de iubire creștină. Vei studia toate secretele Bibliei alături de discipline din psihologie și filosofie care te vor sprijini să intri în lumea Asistenței Sociale. Vei înțelege astfel ușor care este rolul unui asistent social, ce înseamnă această meserie și care sunt metodele prin care poți interveni în diverse cazuri sociale. Începând prin a aprofunda Psihologia și Sociologia, vei putea mai apoi înțelege ce reprezintă Asistența socială și care este Deontologia profesiei de asistent social. Buna ta pregătire va fi completată de studiul Teologiei Biblice a Vechiului și Noului Testament. Vei putea astfel înțelege ușor cum se realizează consilierea, cum trebuie să se facă comunicarea cu beneficiarii și cum trebuie să fie realizat un proiect de Asistență Socială. La finalul studiilor de licență vei privi Asistența Socială ca pe o carte deschisă. Vei putea astfel lucra în instituții publice sau bisericești ori în diferite organizaţii non-guvernamentale preocupate cu serviciul comunităţii. Specializarea Teologie Ortodoxă Asistență Socială face parte din domeniul de licenţă “Teologie” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă.
Teologie
Teologie
Teologie asistenţă socială
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Teologie, în Sibiu
- Teologie asistenţă socială (în limba germană)Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Teologie ortodoxă pastoralăFacultatea de Teologie
- Teologie SistematicăFacultatea de Teologie
- Teologie practicăFacultatea de Teologie
- Educație religioasă creștin-ortodoxăFacultatea de Teologie
- Teologie bibilicăFacultatea de Teologie
- Teologie istoricăFacultatea de Teologie
- Mediere interculturală şi interreligioasă (lb. germană)Facultatea de Teologie
- Teologie ortodoxă asistenţă socialăFacultatea de Teologie
Facultatea de Teologie
Şcoala teologică de la Tomis are o vechime bimilenară. Nu greşim dacă spunem că bazele ei au fost puse chiar de către Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip, cei care au propovăduit şi i-au catehizat pentru prima dată pe strămoşii noştri dintre Dunăre şi Mare. Mesajul Evangheliei a fost, mai apoi, rostit şi apărat în bazilicile provinciei prin ierarhii, monahii şi preoţii care le-au urmat. Sfinţii Ierarhi Bretanion şi Theotim I sau monahii provinciei, Sfinţii Ioan Casian şi Gherman şi renumiţii călugării sciţi, sunt produsul acestei şcoli şi, în acelaşi timp, învăţători ortodocşi recunoscuţi şi apreciaţi de Biserica universală. Tradiţia teologică tomitană este continuată astăzi între Dunăre şi Mare de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ovidius„ din Constanţa. Este singura instituţie de învăţământ teologic superior din Dobrogea şi, în acelaşi timp, cea mai importantă din zona de sud-est a României. Aici vă aşteptăm pe voi, toţi cei care doriţi să studiaţi sau să aprofundaţi dreapta credinţă, sub îndrumarea unor cadre didactice de specialitate, competente.Informatii despre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS)
Într-o lume profund interactivă, ULBS nu ar fi reuşit să se menţină în prim planul evenimentelor academice decât printr-o cooperare internaţională de amploare. Întelegerea acestui aspect a avut drept rezultat, dupa 1992, când nouă echipă condusă de prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi-Pop a preluat mandatul de conducere, o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice.
Conducerea ULBS nu s-a îndoit nici un moment că între cele patruzeci şi opt de universităţi de stat, opt academii militare şi patruzeci şi nouă de universităţi particulare, ULBS avea să se bucure de succes numai prin interacţiune şi cooperare. În consecinţă ULBS a stabilit conexiuni academice şi înţelegeri de parteneriat cu o sută patru universităţi din treizeci de tări. Un loc aparte îl deţin parteneriatele încheiate cu universităţi din America, Germania, Franţa şi Anglia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenţi, vizite de documentare pentru personalul didactic precum şi o colaborare preţioasă prin intermediul careia ULBS a reuşit să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională. În momentul acesta există legături cu universităţi din China, Rusia, Italia, Grecia şi Polonia.