Tehnologii si sisteme de telecomunicatii (ID)
in cadrul Universitatea Politehnica Timişoara (UPT), din Timisoara, Banat
Despre program
Formarea unor specialiști de înaltă performanță și competență, cu o bună pregătire fundamentală în domeniul electronicii și telecomunicațiilor, dar în egală măsura pregătiți și în domenii conexe, astfel încât să se integreze rapid în activitatea de cercetare sau economia de piață. Dezvoltarea cercetării științifice universitare cu implicarea într-o măsura mai mare a studenților de la studii aprofundate și a doctoranzilor, inclusiv prin extinderea colaborarilor interne și internationale.
Științe Inginerești
telecomunicații și tehnologii informaționale
Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
ID - la distanță
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Algebră şi geometrie
- Materiale
- componente şi tehnologie electronică
- Circuite electrice
- Desen tehnic şi inginerie mecanică
- Limbaje de programare
- Măsurări electrice şi electronice
- Fizică generală
- Programarea şi utilizarea calculatoarelor
- Dispozitive electronice şi optoelectronice
- Matematici speciale
- Educaţie fizică
- Bazele fizice ale electromagnetismului
- Circuite electronice fundamentale
- Circuite integrate digitale
- Semnale şi sisteme
- Grafică şi dezvoltarea circuitelor electronice
- Arhitectura reţelelor de calculatoare
- Cultură şi civilizaţie
- Circuite integrate analogice
- Tehnica frecvenţelor înalte
- Prelucrarea semnalelor
- Sisteme de prelucrare numerică cu procesoare
- Programare orientată pe obiecte
- Proiect de circuite electronice
- Microeconomie
- Aparate electronice de măsurat pentru telecomunicaţii
- Radiocomunicaţii
- Electronică de putere
- Teoria informaţiei şi a codării pentru telecomunicaţii
- Comunicaţii de date
- Circuite de telecomunicaţii
- Management şi Marketing
- Detecţie şi estimare în telecomunicaţii
- Sisteme de televiziune
- Transmisii telefonice
- Sisteme de comutaţie digitală
- Sisteme de gestiune a datelor
- Testarea echipamentelor electronice pentru telecomunicaţii
- Modelare şi simulare în telecomunicaţii
- Software pentru telecomunicaţii
- Radiocomunicaţii
- Protocoale de comunicaţii
- Tehnologii multimedia
- Reţele numerice integrate
- Grafică computerizată
- Proiect de dezvoltare
- Comunicaţii optice
- Securitatea reţelelor
- Producţie audio-video
- Comunicaţii mobile
- Optimizarea reţelelor
- Elaborare proiect de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Timisoara
- CAD pentru sisteme mecanice avansate (Computer aided design of the advanced mechanical system) – limba englezăFacultatea de Mecanică
- Prelucrarea Semnalelor (Traitement de signal- în limba franceză) (TS )Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii
- Materiale şi tehnologii avansate – limba englezăFacultatea de Mecanică
- Construcţii civile, industriale şi agricoleFacultatea de Construcţii
- Inginerie chimicăFacultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
- Inginerie medicalăFacultatea de Mecanică
- Ingineria şi managementul competivităţiiFacultatea de Management în Producţie şi Transporturi
- Ingineria substanţelor anorganice şi protecţia mediuluiFacultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
- Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energeticFacultatea de Management în Producţie şi Transporturi
Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii
ETc, Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Timişoara, formează specialişti în inginerie şi cercetare în electronică şi telecomunicaţii. Există două direcţii principale de studiu: Electronică aplicată şi Telecomunicaţii şi tehnologii audio-video şi multimedia. O atenţie deosebită este acordată informaticii aplicate. Facultatea asigură programe postuniversitare pentru specialişti care lucrează în cercetare, industrie şi învățământ.
Direcții de pregătire cerute in industrie: transmisii integrate de date si voce, programare și rețele de calculatoare, telefonie mobilă și fixă, electronica sistemelor inteligente, instrumentație electronica, electronica de putere si a roboților, producție audio, video si multimedia.
Studenţii pot efectua stagii de practică şi lucrări de diplomă şi dizertaţie la firmele de profil din judet, care pot deveni ulterior locuri de muncă permanente: Alcatel-Lucent, Continental Automotive, Kathrein, Romtelecom, AEM, Flextronics, Vodafone, Orange etc. Anul 2008 a însemnat un număr record (42) de teme de diplomă propuse de către firmele de profil, în regim de angajat. Prin electronică şi telecomunicaţii eşti la zi, eşti integrat în Europa.
Informatii despre Universitatea Politehnica Timişoara (UPT)
Înfiinţată în anul 1920, la scurt timp după unirea teritoriilor româneşti, într-un context european marcat de redefinirea statală şi tarele primului război mondial, Şcoala Politehnică din Timişoara – cum s-a numit la început – a constituit răspunsul pentru una din cerinţele formulate de societatea românească a vremii, şi anume formarea de ingineri.
Universitatea Politehnica Timişoara, universitate de cercetare avansată şi educaţie, este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice, cât şi prin activitatea de excepţie a unor academicieni prestigioşi.
În structura Universităţii Politehnica Timişoara sunt incluse facultăţi, departamente, catedre, institute şi centre de cercetare, laboratoare, biblioteci, cămine, cantine, baze sportive, precum şi serviciile tehnice şi administrative, editura şi tipografia, policlinica studenţească. Cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13500 studenţi. În cadrul celor 25 departamente îşi desfăşoară activitatea aproape 700 cadre didactice, iar personalul administrativ şi auxiliar numără în jur de 500 cadre. Universitatea Politehnica Timişoara este recunoscută ca protagonist remarcabil pe scena cercetării ştiinţifice atât în plan naţional, cât şi internaţional. Existenţa si funcţionarea unui număr considerabil de centre de cercetare (25), în care activează echipe de cercetători ce pun cu succes în practică strategia de cercetare a instituţiei, conferă universităţii prestigiu profesional şi, în acelaşi timp, furnizează sursa fondurilor destinate dezvoltării. Actualizarea rezultatelor cercetării în lucrări ştiinţifice, brevete de invenţie ori produse realizate constituie o garanţie a competenţei, seriozităţii şi profesionalismului instituţional.
Activitatea didactică din Universitatea Politehnica Timişoara este organizată în paradigma Bologna, programele de studii corespunzând celor trei cicluri, LICENŢĂ, MASTERAT şi DOCTORAT. Interesată să răspundă cerinţelor de pe piaţa muncii precum şi necesităţii de formare şi dezvoltare pe tot parcursul vieţii, determinată de provocările complexe ale societăţii moderne, Universitatea Politehnica Timişoara organizează programe de STUDII POSTUNIVERSITARE, al căror obiectiv principal este actualizarea / dezvoltarea / perfecţionarea de numeroase calificări universitare. Portofoliul de specializări oferite de Universitatea Politehnica Timişoara răspunde nevoilor societăţii actuale, reflectând raporturile strânse pe care universitatea le întreţine cu mediul socio-economic. Specializările sunt adaptate în permanenţă celor mai noi tendinţe în domeniu, răspunzând cerinţelor de pregătire teoretică şi practică necesară inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.
Universitatea Politehnica Timişoara dispune de o infrastructură care garantează desfăşurarea în foarte bune condiţii a activităţilor didactice şi de cercetare. Deopotrivă sub aspect imobiliar şi al echipamentelor, baza materială de excelenţă a universităţii reprezintă consecinţa preocupării de modernizare şi realizare de investiţii din ultimul deceniu. Campus-ul universitar cuprinde 16 cămine studenţeşti care oferă 6500 locuri de cazare, cu aproximatie, o cantină studenţească, o policlinică studenţească şi două baze sportive performante.
În deplină concordanţă cu misiunea asumată şi cu dorinţa de a se afirma la nivel internaţional, Universitatea Politehnica Timişoara dezvoltă în prezent relaţii de colaborare fructuoase cu numeroase universităţi din Europa, SUA, Asia, America de Sus şi Canada, concretizate în peste 190 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeană sau în mod direct.