Tehnologia prelucrării produselor agricole
in cadrul Universitatea "Valahia" din Târgovişte, din Targoviste, Muntenia
Despre program
Programul de studii iniţiat în 1992 şi acreditat în anul 1999 pregăteşte specialişti de înaltă ţinută ştiinţifică a căror activitate viitoare se va încadra în principal în domeniul producţiei de alimente, a controlului şi a expertizei calităţii acestora.
Disciplinele de interes major din planul de învățământ (fundamentale, de specialitate și complementare) sunt discipline moderne care asigură integrarea învățământului de inginerie a mediului din facultatea noastră, în învățâmântul european.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Tehnologia prelucrării produselor agricole
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Algebră liniară şi analiză matematică
- Fizică
- Chimie anorganică şi analitică
- Desen tehnic şi infografică
- Informatică aplicată
- Limba straină I
- Educaţie fizică şi sport
- Teoria probabilităţilor şi statistică matematică
- Chimie organică
- Chimie fizică şi coloidală
- Elemente de inginerie electrică
- Mecanică şi rezistenţa materialelor
- Proiectare asistată de calculator
- Elemente de inginerie mecanică (organe de mașini)
- Microbiologie generală
- Biochimia produselor alimentare I
- Fenomene de transfer
- Limba străină II
- Educaţie fizică şi sport
- Chimia alimentelor
- Microbiologia produselor alimentare
- Operaţii unitare în industria alimentară I
- Nutriţie umană şi inocuitatea produselor alimentare
- Biochimia produselor alimentare II
- Practică
- Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
- Operaţii unitare în industria alimentară II
- Igiena în industria alimentară
- Tehnologia laptelui si produselor lactate
- Tehnologia berii
- Tehnologia obţinerii vinului şi fabricării alcoolului
- Politici si strategii globale de securitate alimentară
- Instalaţii de frig şi climatizare în industria alimentară
- Controlul şi asigurarea calităţii produselor alimentare
- Tehnologia conservelor vegetale
- Tehnologia morăritului
- Utilaje în industria alimentară
- Practică
- Tehnici speciale de procesare în industria alimentară
- Tehnologia cărnii şi produselor din carne
- Tehnologia uleiurilor vegetale şi derivatelor
- Tehnologia panificației și produselor făinoase
- Tehnologia zahărului şi produselor zaharoase
- Proiect tehnologic
- Valorificarea subproduselor şi deşeurilor din industria alimentară
- Ambalaje şi design în industria alimentară
- Biotehnologii alimentare
- Management şi marketing în industria alimentară
- Aditivi și ingrediente în industria alimentară
- Modelarea şi automatizarea proceselor tehnologice în industria alimentară
- Practică pentru elaborarea Proiectului de Diplomă
- Tehnologia produselor de patiserie şi cofetărie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Targoviste
- Tehnologia prelucrării produselor agricoleFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
- AgriculturăFacultatea de Științe și Inginerie (Alexandria)
- MontanologieFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
Facultatea de Ingineria Mediului si Stiinta Alimentelor, înfiinţatã în baza Hotãrârii Guvernului nr.30/ iunie 1998, este integrată în reţeaua facultăţilor tehnice de stat din România, participând la asigurarea continuităţii şi dezvoltării învăţământului superior tehnic românesc. În cadrul FIMSA, activitatea se desfăşoară în conformitate cu Constituţia României, Legea Învăţământului, Statutul Personalului Didactic şi aderă la “The Magna Charta of Europeans Universities” (Bologna, 1998), la convenţiile de la Bologna şi Berlin încheiate ulterior. Misiunea Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor este aceea de a promova educaţia şi cercetarea ştiinţifică în acord cu cerinţele de integrare în societatea cunoaşterii, care presupune consolidarea şi dezvoltarea Spaţiului European al Educaţiei şi Spaţiului European al Cercetării Ştiinţifice prin promovarea excelenţei la nivelul tuturor activităţilor şi proceselor desfăşurate. Dimensiunea educaţională fundamentală a Universităţii contemporane se exprimă prin cunoaştere şi cercetare ştiinţifică, pentru a forma specialişti capabili să se adapteze schimburilor economice şi culturale ale „societăţii de mâine”. Specializările Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor, prin disciplinele cuprinse în curricula universitară, asigură integrarea învăţământului de inginerie alimentară, de mediu şi agricol în învăţământul european. Industria alimentara, protectia mediului si agricultura sunt sectoare de importanţă majoră în cadrul economiei nationale, ele reprezentand garantia existentei independente a natiunii însăşi. In Romania, aceste ramuri industriale se afla in prezent in plina dezvoltare fapt pentru care necesarul de specialisti din domeniile amintite mai sus este din ce in ce mai ridicat. Facultatea de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor are, în prezent, urmatoarea structurã academica Departamentul: Ingineria Mediului Departamentul : Ingineria Produselor Alimentare În actualul context, în care accentul se află pe calitatea formării şi pe competitivitatea rezultatelor cercetării universitare atât în context naţional cât şi global, mai ales european, facultatea îşi propune dezvoltarea complexă a activităţii în concordanţă cu 2 direcţii principale, conforme cu specializările acreditate aflate în coordonarea celor două departamente.În cadrul facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor formarea iniţialã se realizează pentru patru domenii de licenţă. Absolventii ciclului de licenta pot urma, in Facultatea noastra, studiile de masterat in cadrul a doua programe acreditate.
Informatii despre Universitatea "Valahia" din Târgovişte
Dacă la înființare Universitatea Valahia din Târgoviște avea în structura sa 2 facultăți, un colegiu universitar, 14 specializări universitare și circa 700 de studenți, în acest an universitar structura s-a diversificat armonios în funcție de necesitățile economico-sociale, de cerințele pieței muncii, astfel: Universitatea Valahia din Târgoviște are în structura sa actuală 10 facultăți (licență - 3 sau 4 ani), 35 de specializări universitare, studii de masterat și doctorat, pregătirea și perfecționarea personalului didactic și învățământul deschis la distanță.
În prezent, la toate formele de învățământ, studiază aproximativ 7.500 de studenți sub îndrumarea competentă a 330 de cadre didactice, organizate în departamente academice beneficiind de o bază materială corespunzătoare. Pe lângă activitatea didactică și de cercetare științifică, Universitatea Valahia din Târgoviște cuprinde în structura sa, centre de formare continuă în concordanță cu cerințele mediului social-economic în cadrul căruia funcționează.
Instituția noastră oferă condiții sociale corespunzătoare (cămine, cantine, club, baze sportive, etc.) iar în prezent se află în construcție noul campus universitar care va completa baza materială proprie.
Universitatea Valahia din Târgoviște se preocupă de realizarea în condiții optime a misiunii sale: învățământ și cercetare științifică de calitate, condiții excelente de studiu și viață pentru studenți, integrare profesională la nivel național, deschidere academică europeană.