Studii europene
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Master academic cu durata de 2 ani (4 semestre)
Număr de credite: 120
Cursurile oferite în cadrul programului sunt predate în limba română.
Programul de Master în Studii Europene, specializarea Studii Europene, are o durată de 2 ani (4 semestre, 120 de credite) și se adresează în primul rând absolvenților de Științe Politice, Relații Internaționale sau Studii de Securitate, dar și licențiaților în alte domenii ale Științelor sociale sau Umaniste. Datorită caracterului său interdisciplinar, domeniul Studiilor europene oferă studenților o excelentă deschidere academică care, combinată cu abordarea pragmatică pe care o aduce cursul de Management de proiect și parteneriatele instituționale pentru stagiile de practică, asigură un punct de plecare avantajos pentru o paletă largă de trasee de carieră specifice afacerilor europene.
Științe Politice și Comunicare
Relații internaționale și studii europene
Relaţii internaţionale şi studii europene
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Constituţionalism românesc
- Construcţie europeană
- Spaţiul public european
- Istoria ideii europene
- Seminar de cercetare. Management de proiect I
- Modele constituţionale europene
- Drept comunitar general
- Partide politice europene
- Politici comune ale UE
- Seminar de cercetare. Management de proiect II
- Agenda globală a cooperării internaționale pentru dezvoltare și egalitate de şanse
- Modelul social european
- Uniunea economică şi monetară
- Politica externă şi de securitate comună a Uniunii Europene
- Seminar de cercetare III.Documentare si redactare disertatie
- Relaţiile Stat-Biserică în statele membre ale Uniunii Europene
- Protecţia europeană a drepturilor omului
- Stagiu practic 1
- Stagiu practic 2
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Comunicare şi relaţii publiceFacultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Comunicare şi relaţii publiceFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Managementul proiectelor (în limba engleză)Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolarFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Comunicare şi relaţii publiceFacultatea de Litere
- Comunicare si relatii publiceFacultatea de Ştiinţele Comunicării
- Științe PoliticeFacultatea de Ştiinţe Politice
- Comunicare și guvernanță europeanăFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Administraţie publicăFacultatea de Științe Juridice și Administrative
Facultatea de Ştiinţe Politice
Facultatea de Științe Politice este una dintre cele mai mari facultăți de științe politice din România. Prin programele de studiu oferite și activitatea de cercetare desfășurată, Facultatea de Științe Politice își propune să dezvolte disciplina științelor politice și a celor conexe dar și valorile democratice și civice ale societății românești. Personalul academic al Facultății are o pregătire multi-disciplinară asigurând un suport de calitate programelor de studii. Absolvenții Facultății de Științe Politice sunt apreciați pentru pregătirea solidă și setul de abilități profesionale și sociale deținut și în prezent lucrează atât în țară cât și în străinătate.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.