Despre program

Sectia Moda de la Institutul de Arta “N. Grigorescu“, nascuta initial in legatura cu industria confectiilor (in 1971), s-a transformat astazi, in urma experientei acumulate, intr-un departament racordat la fenomenul cultural contemporan, cuprinzand deopotriva directii artistice, stiintifice si tehnologice, deschis tuturor formelor de exprimare din zona modei, a creatiei costumare si a experimentelor neconventionale legate de vesmant. Acesta directie interdisciplinara inceputa din anii 90 a ajuns la performante remarcabile recunoscute pe plan national si international.

 

Pe tot parcursul anilor de studiu urmarim raportarea la vesmant sub toate formele, de la hainele obisnuite, perfect utile si pana la costumele nonconformiste, doar cu valoare artistica. Speram ca vom continua sa realizam vesminte rigide ca sculpturile, fixate in momentul lor de glorie, dar si costume savant construite care provoaca sau incorseteaza miscarea si care traiesc doar atata timp cat performerii le anima intr-un eveniment anume.

 

Abordarea multiplelor modalitati de exprimare aristica prin intermediul vesmantului vor deschide viitorilor absolventi noi perspective catre zonele interdisciplinare, precum si spre toate genurile de spectacol. Avem convingerea ca aceasta permanenta provocare a ingeniozitatii este cea mai buna lectie si ca din aceste experimente se vor naste ideile in care vor crede si pe care le vor dezvolta viitorii fashion designeri autohtoni. Deschiderea culturala catre formele experimentale a dat posibilitatea desfasurarii unor programe si cursuri noi, interdisciplinare, predate de specialisti cu relizari exceptionale in diferite zone de activitate. Dorim sa continuam colaborarea cu cat mai multe personalitati din domeniul artistic si al modei.

 

Avand in vedere zonele diferite de manifestare ale profesorilor coordonatori am dezvoltat un sistem curricular modular care permite accesul tuturor studentilor la experienta intregului corp profesoral (care acopera multiple domenii: creatie vestimentara, stilism, lansare de brand, imagine de firma, spectacol de costum, performing, obiect–vesmant). Sunt urmarite in egala masura problemele care tin de designul vestimentar propriu-zis integrat UE (studiind aceleasi tendinte, modalitati tehnice de productie si management de moda) cat si de creatie a costumului de spectacol. Sunt incurajate experimentele neconventionale care aseaza vesmantul in zona artelor vizuale si se acorda o atentie deosebita genurilor artistice interdisciplinare. In cadrul studiilor masterale, in programul „Strategii de Moda si Costum” ne-am propus realizarea unor proiecte interdisciplinare care se inscriu in fenomenul artei contemporane sau chiar la granita cu cercetarea stiintifica, dar si experimentarea unor formule de supravietuire a modei proiectate in viitor. Studentii cursurilor masterale participa in programele de excelenta alaturi de profesorii lor, cu proiecte ce se axeaza pe dezvoltarea creativitatii si a experimentului de tip formal si conceptual. Din 2011 in cadrul departamentului Moda exista si posibilitatea coordonarii de studii doctorale.

 

Din dorinta extinderii domeniulu de studiu, dar si pentru a utiliza experienta celor care predau, am infiintat de curand (in 2010) un centru de cercetare de Eveniment, Moda si Imagine, pe scurt “EMI”, care functioneaza pe langa departamentul de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. EMI a aparut in scopul concentrarii si corelarii variatelor proiecte initiate si desfasurate de departamentul Moda si pentru fixarea unui cadru necesar lansarii diferitelor teme de cercetare.

Domeniu
Arte
Domeniu de licenta/master
Arte vizuale
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Estetica artelor
  • Bazele desenului
  • Studiul culorii
  • Bazele compoziţiei bi şi tridimensionale
  • Ilustrația de modă
  • Istoria Costumului
  • Creaţie de obiect vestimentar
  • Construcţia şi modelarea vestimentaţiei
  • Conceptul de colecţie

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti

Facultatea de Arte Decorative şi Design

Misiunea fundamentală a UAD este atât formarea de profesioniști în domeniile artelor plastice, decorative și designului, capabili să producă un impact semnificativ în câmpul cultural, comercial și industrial al societății de azi, cât și pregătirea și perfecționarea profesorilor de educație artistică pentru învățământul preuniversitar și universitar. UAD își propune ca absolvenții ei să fie promotorii transformării calitative a ambientului uman, spiritual și material. Universitatea de Arta și Design oferă studenților un înalt nivel de educație vizuală prin metode de învățământ care valorifică tradiția cultural-artistică autohtonă și asimilează forme de limbaj artistic contemporan.

Piața Unirii nr. 31 400098, Cluj-Napoca, România

Informatii despre Universitatea Națională de Arte din București

Universitatea Națională de Arte din București asigură o formare adecvată pentru viitorii practicieni si teoreticieni, premiză esentială a educației oferite fiind racordarea la cerințele societății române actuale, precum și sincronizarea cu tendințele și curentele artistice semnificative ale artei contemporane universale. 

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Națională de Arte din București
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer