Strategii de creaţie în pictură
in cadrul Universitatea Națională de Arte din București, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Departamentul Pictura a fost unul dintre pilonii fundamentali pe care s-a construit de-a lungul istoriei sale indelungate invatamantul artistic academic din Bucuresti, ea ramanand si astazi una dintre cele mai importante catedre ale Universitatii Nationale de Arte.
Incepand cu Theodor Aman, intaiul director al primei scoli superioare de arta si pana in prezent, Departamentul Pictura a educat si format o intreaga pleiada de artisti care au contribuit substantial prin opera lor la imbogatirea patrimoniului national, si (de ce nu) universal.
Ioan Andreescu, Stefan Luchian, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Corneliu Baba, Alexandru Ciucurencu, Ion Bitzan, Florin Mitroi, fosti studenti sau profesori ai scolii de Arte Frumoase din Bucuresti, sunt doar cateva nume cu certa rezonanta in istoria artei romanesti.
Dupa o lunga perioada de ingerinte politice grosolane, anul 1990 a fost inceputul racordarii invatamantului artistic din Bucuresti la traditia interbelica, precum si an al inceputului resincronizarii cu traditia liberala si democratica europeana.
Dupa 1990 au fost cooptati in noul corp profesoral artisti cu vizibilitate si deschidere pedagogica. Sa-i numim: Gheorghe Anghel, Stefan Caltia, Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Sorin Ilfoveanu si altii.
Diversitatea optiunilor pedagogice are in ansamblu un caracter formativ, cursurile urmarind dezvoltarea deprinderilor specifice artelor vizuale precum si crearea bazei intelegerii profunde a spatiului cultural contemporan.
Cursurile urmaresc si contribuie la efortul de sincronizare a artelor vizuale romanesti cu preocuparile contemporane internationale, precum si la stimularea formarii in cele din urma a propriului limbaj plastic al viitorului profesionist.
Simpozioanele si expozitiile organizate in diverse spatii publice si galerii constituie o fireasca prelungire a activitatii pedagogice din timpul anilor de studiu.
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Strategii de reprezentare plastică în pictură
- Principii de structurare a cercetării în artele vizuale
- Dezvoltarea proiectului masteral
- Strategii de reprezentare plastică în pictură
- Principii de structurare a cercetării în artele vizuale
- Lucrarea de disertatie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti
- Teatrologie (Management cultural, Jurnalism teatral)Facultatea de Film
- Tehnici şi strategii de creaţie în sculpturăFacultatea de Arte Plastice
- Pedagogia artelor plastice şi decorativeFacultatea de Arte Plastice
- Urbanist peisagistFacultatea de Urbanism
- Scriere dramaticăFacultatea de Teatru
- Arta scenografuluiFacultatea de Teatru
- Teatrologie (Management cultural, Jurnalism teatral)Facultatea de Teatru
- Muzică religioasă
- Film de animațieFacultatea de Film
Facultatea de Arte Plastice
Misiunea fundamentală a UAD este atât formarea de profesioniști în domeniile artelor plastice, decorative și designului, capabili să producă un impact semnificativ în câmpul cultural, comercial și industrial al societății de azi, cât și pregătirea și perfecționarea profesorilor de educație artistică pentru învățământul preuniversitar și universitar. UAD își propune ca absolvenții ei să fie promotorii transformării calitative a ambientului uman, spiritual și material. Universitatea de Arta și Design oferă studenților un înalt nivel de educație vizuală prin metode de învățământ care valorifică tradiția cultural-artistică autohtonă și asimilează forme de limbaj artistic contemporan.Informatii despre Universitatea Națională de Arte din București
Universitatea Națională de Arte din București asigură o formare adecvată pentru viitorii practicieni si teoreticieni, premiză esentială a educației oferite fiind racordarea la cerințele societății române actuale, precum și sincronizarea cu tendințele și curentele artistice semnificative ale artei contemporane universale.