Despre program

Misiunea didactică şi de cercetare a programului de studii Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor este în acord cu misiunea Facultăţii şi a Departamentelor organizatoare şi vizează obiective generale şi specifice cu referire la: programele formative, prin creşterea eficienţei şi a calităţii activităţilor de predare-învăţare-evaluare; creşterea interesului masteranzilor pentru perfecţionarea profesională şi cercetarea ştiintifică prin antrenarea în activităţile educative şi de cercetare (antrenarea ca membri în echipele de cercetare ale granturilor), continuarea studiilor prin programul de doctorat; dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru învăţămant şi cercetare prin atragerea de fonduri structurale, proiecte din cadrul planului naţional de cercetare dezvoltare şi proiecte internaţionale; creşterea competitivităţii şcolii gălăţene în domeniul ştiinţei şi ingineriei alimentelor, a prestigiului şi a vizibilităţii comunităţii academice prin publicaţii recunoscute pe fluxul principal, participarea la manifestări de prestigiu, brevete, premii, reprezentări în asociaţii profesionale de prestigiu, platforme tehnologice, comitete şi comisii reprezentative în domeniul educaţiei şi a cercetării ştiinţifice din invăţămantul superior; formarea continuă a studenţilor şi a cadrelor didactice în acord cu cele mai moderne tendinţe de la nivel european prin promovarea programelor de mobilităţi Erasmus, Leonardo da Vinci, Cost etc; promovarea principiilor etice universitare şi a deontologiei profesionale; transferul tehnologic şi implementarea rezultatelor cercetării în producţie în acord cu tendinţele actuale moderne ale ariei tematice alimentaţie, agricultură şi biotehnologie, care promovează producţia de alimente cu valoare nutritivă şi funcţională, securitatea alimentară şi siguranţa alimentelor, precum şi protecţia mediului înconjurător. Competenţe profesionale Utilizarea şi conducerea tehnologiilor avansate în industria alimentară; Identificarea şi aplicarea unor metode de cercetare în domeniul ştiinţei alimentelor, tehnologiilor alimentare, utilajelor specifice industriei alimentare şi biotehnologie; Managementul unui sistem nutriţional de procesare; Managementul unui sistem de valorificare subproduse, tratare deşeuri şi protecţia mediului; Proiectarea şi promovarea de produse alimentare şi aplicare de strategii în domeniul alimentaţiei; Identificarea şi aplicarea unor strategii de cercetare. Competenţe transversale Formarea şi dezvoltarea aptitudinii de lider de echipă şi a gândirii critice; Dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale, competenţelor participative în echipe de producţie – cercetare – dezvoltare şi de management aplicat; Amplificarea dezvoltării activităţilor independente, activităţilor de cercetare – dezvoltare şi a spiritului de învăţare continuă cu respectarea principiilor eticii şi deontologiei profesionale.

Domeniu de licenta/master
Ingineria produselor alimentare
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Utilaj special în industria alimentară
  • Tehnici experimentale
  • Tehnologia cărnii şi subproduselor (disciplina optională)
  • Tehnologia vinului (disciplina optională)
  • Tehnologia laptelui (disciplina optională)
  • Tehnologia conservelor vegetale (disciplina optională)
  • Tehnologia panificaţiei (disciplina optională)
  • Tehnologia produselor zaharoase (disciplina optională)
  • Tehnologia zahărului (disciplina optională)
  • Tehnologia uleiurilor comestibile (disciplina optională)
  • Tehnologia morăritului (disciplina optională)
  • Tehnologii fermentative (disciplina optională)
  • Practică (facultativ)
  • Biostatistică (disciplina optională)
  • Metode rapide şi automatizări în microbiologie (disciplina optională)
  • Bioetică(disciplina optională)
  • Stiluri alimentare (disciplina optională)
  • Cererea alimentară (disciplina optională)
  • Comportamentul consumatorului (disciplina optională)
  • Strategii europene ale alimentului şi de securitate alimentară (disciplina optională)
  • Legislaţie internaţională (disciplina optională)
  • Macroeconomie (disciplina optională)
  • Exploatarea
  • întreţinerea şi repararea utilajelor (disciplina optională)
  • Automatizări în industria alimentară (disciplina optională)
  • Tehnica frigului şi climatizări (disciplina optională)
  • Tehnici de membrană (disciplina optională)
  • Reologia produselor alimentare (disciplina optională)
  • Alimente dietetice (disciplina optională)
  • Alimentaţie publică şi alimentaţie în turism (disciplina optională)
  • Alimente funcţionale (disciplina optională)
  • Fiziologie (disciplina optională)
  • Trasabilitatea produselor alimentare (disciplina optională)
  • Controlul statistic al alimentelor (disciplina optională)
  • Merceologia produselor alimentare (disciplina optională)
  • Managementul calității și siguranței alimentelor Cercetare de marketing
  • Proiectarea și promovarea produselor noi
  • Tehnici experimentale
  • Modul de cercetare
  • practică şi de elaborare a lucrării de disertație (practică de,specialitate
  • practică pentru elaborarea lucrării de disertație și elaborarea lucrării de disertație)
  • Biotehnologia preparatelor enzimatice (disciplina optională)
  • Inginerie genetică și producția de alimente (disciplina optională)
  • Culturi starter (disciplina optională)
  • Bioaditivi și bioingrediente (disciplina optională)
  • Epurarea apelor reziduale (disciplina optională)
  • Bioconversia deșeurilor din industria alimentară (disciplina optională)
  • Biomasă furajeră și alimentară din produse alimentare (disciplina optională)
  • Practică (facultativ)

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Galati

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.

Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.

Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer