Sisteme şi tehnologii inteligente de fabricaţie
in cadrul Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS), din Sibiu, Transilvania
Despre program
Programul de MASTER – SISTEME SI TEHNOLOGII INTELIGENTE DE FABRICATIE este organizat pe principiile studiilor interdisciplinare şi se adresează absolvenţilor învăţământului superior tehnic cu diplomă de licenţă. Este un program ce vizeaza specializarea absolvenţilor ciclului de studii universitare de licenţă in vederea integrarii cat mai rapide pe piaţa muncii. – Se va urmari pregǎtirea inriterdisciplinarǎ de specialişti în domeniul proiectǎrii constructive şi tehnologice şi fabricǎrii competitive, care va asigura flexibilitatea absolvenţilor la cerinţele, schimbǎrile şi progresele continue inregistrate in domeniul fabricaţiei; – alinierea la cerinţele unei industrii moderne, care necesitǎ dezvoltare tehnologicǎ şi un management eficient al resurselor
Științe Inginerești
Ingineria sistemelor și inginerie mecanică
Inginerie mecanică
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Managementul ciclului de viaţă al produsului
- Optimizarea constructiv funcţională a produselor
- Strategii şi tehnici CAD de proiectare avansată a produselor
- Proiectarea colaborativă a produselor
- Practică profesională
- Tehnici şi metode de îmbunătăţire a calităţii proceselor de producţie
- Fabricaţie virtuală
- Metode şi mijloace CAI
- Metode şi mijloace CAM
- Practică profesională
- Managementul proiectului
- Metode de control ale fabricaţiei produselor
- Programarea avansată şi exploatarea echipamentelor CNC
- Logistică interoperaţională
- Etica şi Integritate academică
- Practică de cercetare
- Practică pentru elaborarea lucrării de disertatie
- Elaborare disertatie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Sibiu
- Ingineria sistemelor multimediaFacultatea de Inginerie
- Transportul, depozitarea şi distribuţia hidrocarburilorFacultatea de Inginerie
- CalculatoareFacultatea de Inginerie
- Managementul afacerilor industrialeFacultatea de Inginerie
- Mecatronică (în limba engleză)Facultatea de Inginerie
- Advanced Computing SystemsFacultatea de Inginerie
- Maşini-unelte şi sisteme de producţieFacultatea de Inginerie
- Tehnologia tricotajelor şi confecţiilorFacultatea de Inginerie
- Inginerie industrială (în limba engleză)Facultatea de Inginerie
Facultatea de Inginerie
După Revoluția din decembrie 1989, mai exact în anul 1990, prin Hotărârea Guvernului României nr. 225/07.03.1990, Institutul de Subingineri se transformă în Universitatea din Sibiu, iar Facultatea de Mecanică devine Facultatea de Inginerie, fiind astfel „piatra de temelie” a Universității din Sibiu, universitate care în data de 12 mai 1995 primește numele marelui poet și filozof român Lucian Blaga, devenind astfel Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.
După anul 1990, Facultatea de Inginerie se dezvoltă și consolidează continuu prin autorizarea specializărilor existente, precum și prin propuneri și autorizări provizorii de funcționare a unor noi specializări și direcții de licență, master și doctorat. Totodată, păstrând buna tradiție dezvoltată de-a lungul celor peste 37 de ani de activitate, Facultatea de Inginerie din Sibiu are parteneriate și colaborări cu numeroase companii din județul Sibiu (și nu numai), printre care amintim: CONTINENTAL, TAKATA, SNR, MARQUARDT, SIEMENS, BRANDL, BILSTEIN, COMPA, TRANSGAZ, ROMGAZ, DACIA, WENGLOR, KROMBERG & SCHUBERT etc.
Informatii despre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS)
Într-o lume profund interactivă, ULBS nu ar fi reuşit să se menţină în prim planul evenimentelor academice decât printr-o cooperare internaţională de amploare. Întelegerea acestui aspect a avut drept rezultat, dupa 1992, când nouă echipă condusă de prof.univ.dr. Dumitru Ciocoi-Pop a preluat mandatul de conducere, o politică fără precedent a contactelor şi conexiunilor academice.
Conducerea ULBS nu s-a îndoit nici un moment că între cele patruzeci şi opt de universităţi de stat, opt academii militare şi patruzeci şi nouă de universităţi particulare, ULBS avea să se bucure de succes numai prin interacţiune şi cooperare. În consecinţă ULBS a stabilit conexiuni academice şi înţelegeri de parteneriat cu o sută patru universităţi din treizeci de tări. Un loc aparte îl deţin parteneriatele încheiate cu universităţi din America, Germania, Franţa şi Anglia, parteneriate ce s-au materializat în programe de schimb de studenţi, vizite de documentare pentru personalul didactic precum şi o colaborare preţioasă prin intermediul careia ULBS a reuşit să rămână la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională. În momentul acesta există legături cu universităţi din China, Rusia, Italia, Grecia şi Polonia.