Sisteme și Echipamente Navale
in cadrul Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, din Galati, Moldova
Despre program
MISIUNEA specializării SISTEME ŞI ECHIPAMENTE NAVALE din cadrul Facultăţii de Arhitectură Navală, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, este de a continua tradiţia primei şcoli de construcţii navale româneşti prin formarea competenţelor generale, specifice şi atitudinale absolvenţilor noştri, astfel încât să-şi poată dezvolta propriile cariere profesionale în domeniul proiectării, construcţiei şi funcţionării sistemelor şi echipamentelor de la bordul navei. Realizarea acestei misiuni se face prin aplicarea procedeelor şi activităţilor specifice prevăzute în sistemul de calitate implementat la nivelul facultăţii şi în deplină concordanţă cu cerinţele aquisului comunitar din învăţământul universitar. OBIECTIVELE programului de studiu SISTEME ŞI ECHIPAMENTE NAVALE sunt orientate pe direcţia formării unor specialişti capabili să abordeze problemele tehnice care apar în proiectarea, construcţia şi exploatarea sistemelor şi echipamentelor navale. Programul are ca obiectiv însuşirea de către studenţi a principiilor generale de proiectare şi calcul a instalaţiilor de bord şi punte ale navei. Pe parcursul anilor de studiu se urmăreşte formarea unei gândirii inginereşti în interdependenţa cu problemele economice. Strâns legat de aceste aspecte se urmăreşte şi formarea unei etici profesionale în managementul unor sectoare industriale. În mod specific programul de studiu se constituie în interfaţa dintre aspectele teoretice şi practica construcţiei sistemelor şi echipamentelor navale. Strâns legat de acest aspect, obiectivele specifice programului urmăresc asigurarea siguranţei în exploatare a navei şi eficienţa exploatării acesteia.
Științe Inginerești
Arhitectură navală
Sisteme şi echipamente navale
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiză matematică
- Algebră liniară
- geometrie analitică şi diferenţială
- Programarea calculatoarelor şi limbaje de programare
- Geometrie descriptivă
- Desen tehnic şi infografică
- Fizică
- Chimie
- Arhitectura navei
- Mecanică
- Mecanica fluidelor
- Ştiinţa şi ingineria materialelor
- Limba engleză
- Educaţie fizică și sport
- Discipline opționale (Comunicare / Etică şi integritate academică)
- Discipline facultative (Limba germană
- Limba franceză
- Istoria navigaţiei)
- Matematici speciale
- Metode numerice
- Desen tehnic şi infografică
- Hidrodinamică şi teoria valurilor
- Proiectarea preliminară a navei
- Teoria navei
- Construcţia navei
- Rezistenţa materialelor
- Organe de maşini
- Tehnologia materialelor
- Educaţie fizică și sport
- Practică de domeniu
- Discipline opționale (Electrotehnică / Mașini și acționări electrice navale
- Termotehnică / Transfer de căldură)
- Discipline facultative (Limba engleză
- Limba germană
- Limba franceză
- Istoria construcţiilor navale)
- Rezistenţa la înaintare a navei
- Instalaţii de bord şi punte
- Mașini și acționări hidropneumatice
- Instalații și echipamente termoenergetice navale
- Sisteme integrate de proiectare a instalaţiilor navale
- Sisteme si echipamente de navigație
- Echipamente electrice și electronice navale
- Generarea și distribuția energiei electrice la bordul navei
- Sisteme pentru recuperarea energiei mediului
- Sisteme pentru inginerie oceanică
- Practică Sisteme si Echipamente Navale
- Discipline opționale (Vibraţiile locale şi generale ale navei / Dinamica structurilor navale
- Teoria propulsorului / Calculul și proiectarea propulsoarelor navale) Discipline facultative (Limba engleză
- Limba germană
- Limba franceză
- Drept maritim internaţional
- Protecția mediului)
- Amenajarea generală a navei
- Asamblarea navei
- Probe de mare
- Exploatarea navelor și porturilor
- Economie generală
- Management de proiect
- Tehnologia montării şi reparării instalaţiilor navale
- Sisteme integrate de proiectare a instalaţiilor navale
- Dinamica sistemelor de propulsie
- Instalaţii de maşini
- Elaborare proiect de diplomă de specialitate Sisteme și echipamente navale
- Practică pentru proiect de diplomă de specialitate Sisteme și echipamente navale
- Discipline opționale (Nave tehnice / Nave submersibile
- Motoare de propulsie navală / Mașini navale
- Nave mici / Materiale utilizate în construcția ambarcațiunilor de agrement)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Galati
- Analiză Asistată de Calculator a Dinamicii Mașinilor și Echipamentelor TehnologiceFacultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila
- Tehnologii Informatice Avansate
- Sisteme Inteligente
- Ingineria Sistemelor Biotehnice și EcologiceFacultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila
- Inginerie electrică și calculatoare
- Sisteme şi echipamente termiceFacultatea de Inginerie
- Materiale și Ingineria Fabricării- Materials and manufactoring engineering (în limba engleză)Facultatea de Inginerie
- Automatică şi informatică aplicată
- Proiectare și simulare în ingineria sudăriiFacultatea de Inginerie
Facultatea de Arhitectură Navală
acultatea de Arhitectură Navală, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, este la nivel naţional principalul furnizor de specialişti cu înaltă pregătire tehnico-ştiinţifică în domeniul Arhitecturii Navale. Prin misiunea asumată de către întreg corpul profesoral, de a continua tradiţia şcolii navale româneşti printr-un învăţământ superior de calitate, o învăţare eficientă, o cercetare ştiinţifică competitivă, şi prin servicii calificate către comunitate, Facultatea de Arhitectură Navală contribuie la formarea competenţelor generale şi specifice absolvenţilor, pentru dezvoltarea unor personalităţi profesionale de excepţie în inginerie, cercetare şi proiectare navală. Specializările din domeniul Arhitecturii Navale de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au o tradiţie de peste 60 de ani, de la înfiinţarea Institutului Mecano-Naval (1951) şi până la structura actuală organizatorică didactică şi de cercetare a Facultăţii de Arhitectură Navală (2002), ce include: Departamentul de Hidrodinamică Navală, Departamentul de Structuri Navale şi Centrul de Cercetare Ştiinţifică Hidrodinamică şi Structuri Navale. Programele de studiu incluse în portofoliul facultăţii acoperă toate cele trei cicluri tip Bologna: licenţă, masterat şi doctorat, cu o curriculă armonizată la cerinţele europene, aflate într-un proces continuu de dezvoltare în contextul concurenţial din mediul universitar şi în corelaţie cu dinamica cercetării ştiinţifice şi tehnologie din inginerie navală. Facultatea de Arhitectură Navală dispune de un corp academic inovativ, de un patrimoniu propriu şi de o infrastructură adecvată pentru cercetare, cu o implicare activă atât în proiectele naţionale cât şi în programele de cooperare internaţionale, cu o tradiţie deja recunoscută în domeniul cercetării hidrodinamice, a structurilor şi echipamentelor navale. Aşa cum de peste şase decenii, în cadrul Facultăţii de Arhitectură Navală s-au format şi au activat cele mai proeminente personalităţi ştiinţifice ce au contribuit la dezvoltarea industriei navale autohtone, studentul de astăzi al facultăţii noastre are asigurate toate condiţiile necesare de a deveni un specialist în domeniul arhitecturii navale, cu o înaltă pregătire profesională, beneficiind de recunoaştere la nivel naţional cât şi internaţional. Facultatea de Arhitectură Navală, prin structurile sale de educaţie şi cercetare, se identifică ca o instituţie academică modernă, ce îşi oferă serviciile celor ce doresc să studieze domeniul de avangardă al arhitecturii navale, şi este deschisă colaborărilor centrate pe cercetare ştiinţifică tuturor partenerilor din industria navală.Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.
Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.