Sisteme de procesare şi controlul calităţii produselor alimentare
Despre program
Masteratul reprezintă ciclul II al studiilor universitare şi constituie o etapă pregătitoare obligatorie pentru studiile doctorale. Studiile universitare de master asigură aprofundarea în domeniul studiilor de licenţă sau într-un domeniu apropiat şi dezvoltarea capacităţilor de cercetare ştiinţifică.
Disciplinele studiate, teoretic şi practic, în cadrul acestui program de studiu sunt compatibile cu cele oferite pe plan european în domeniu. Absolvenţii calificării masterale de Sisteme de procesare şi controlul calităţii produselor alimentare îşi vor putea desfăşura activitatea în multiple instituţii cu diferite profiluri, de la unităţi de cercetare, la spitale clinice sau în ambulatoriu. Planul de învăţământ al programului de studiu oferă flexibilitatea şi deschiderea necesară pentru ca absolvenţii să poată intra direct pe piaţa muncii sau să-şi continue studiile prin programe de doctorat. De asemenea, absolvenţii deja angrenaţi în activitatea medicală îşi vor putea extinde competenţele, oferind în mod calificat consultanţă în nutriţie.
Științe Agricole
Ingineria produselor alimentare
Controlul şi expertiza produselor alimentare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Principii moderne de procesare a produselor alimentare I
- Alimente funcționale și nutraceutice
- Tehnici avansate de analiză a alimentelor
- Reglementări legislative agro-alimentare
- Plante condimentare și aromatizante
- Principii moderne de procesare a produselor alimentare II
- Trasabilitatea alimentelor în lanțul agro-alimentar
- Evaluarea senzorială a produselor alimentare
- Arome și sisteme aromatizante moderne
- Cercetare aplicată
- Nutritie și sănătate
- Ecoalimente
- Principii moderne de procesare a produselor alimentare 3
- Certificarea produselor alimentare
- Practică
- Practică asistată pentru lucrarea de disertație
- Autentificarea produselor agro-alimentare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Cluj-Napoca
- Ingineria Produselor AlimentareFacultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
- SilviculturăFacultatea de Horticultură
- Biotehnologii pentru industria alimentarăFacultatea de Zootehnie şi Biotehnologii
- Inginerie geneticăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Biotehnologii medical-veterinareFacultatea de Zootehnie şi Biotehnologii
- MANAGEMENTUL ECOSISTEMELOR FORESTIEREFacultatea de Horticultură
- TEHNOLOGIA PRODUCERII ȘI VALORIFICĂRII VINURILOR SPECIALE ȘI A PRODUSELOR DERIVATEFacultatea de Horticultură
- Horticultură IDFacultatea de Horticultură
- PeisagisticăFacultatea de Horticultură
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor
Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care şi le-a propus într-un domeniu vital al existenței. Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu. Conform planului de învățământ și a fișelor disciplinelor în facultatea noastră se studiază discipline fundamentale, discipline de interferență și în bună măsură discipline de specialitate, iar prin prisma acestui atribut absolvenții noștri sunt specialiști de cel mai înalt nivel, dar şi oameni de cultură.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată cu 145 de ani în urmă, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.
Universitatea asigură formarea academică a specialiştilor de înaltă calificare în domeniile fundamentale de ştiinţe agricole şi silvice, de ştiinţe inginereşti, de medicină veterinară şi de ştiinţe ale naturii şi prin promovarea studiilor de licenţă, masterat, doctorat şi postuniversitare bazate pe dezvoltarea cunoaşterii, a cercetării şi inovării.
Aspiraţia spre excelenţă, înscrisă în misiunea USAMV Cluj-Napoca, cuprinde şi activitatea de cercetare, care pentru a deveni competitivă, a început a fi organizată în puternice centre de cercetare care să polarizeze şi să atragă finanţări interne şi internaţionale. În prezent sunt deja constituite 9 centre de cercetare, unele recunoscute de CNCSIS, altele cu aspiraţii de afirmare şi participare la programele de formare a consorţiilor multinaţionale în vederea utilizării programelor comunitare pentru integrarea în Spaîiul European al Cercetării (ERA).
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca are o îndelungată tradiţie în cooperarea internaţională, atât pe plan didactic cat şi ştiinţific. Colaborările în cadrul programelor Erasmus, Erasmus Mudus, CEEPUS, COST, AUF au permis unui număr semnificativ de studenţi ai universităţii noastre să studieze în străinătate sau să petreacă stagii de formare academica post-universitară în laboratoare de top din Europa. Deschiderea spre internaţionalizare a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca reprezintă un obiectiv important în strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung.