Securitatea si calitatea produselor horticole primare
Despre program
Programul de masterat „Securitatea şi calitatea produselor horticole primare” are misiunea de a forma specialişti care să aibă capacitatea de a aplica tehnologii nepoluante pentru obţinerea produselor horticole calitative, stocarea acestor produse în condiţii optime în vederea asigurării unor produse horticole sigure din punct de vedere alimentar. în contextul integrării în Uniunea Europeană. Misiunea masterului constă în pregătirea profesională a absolvenţilor de licenţă prin continuarea procesului de instruire la un nivel superior, nivel care solicită aprofundarea şi deprinderea instrumentelor de cercetare specifice pe o bază interdisciplinară pertinentă.
Misiunea didactică a acestui program este de formarea de specialişti cu o bogata pregătire teoretica şi practica în obţinerea şi păstrarea produselor horticole calitative şi sigure din punct de vedere alimentar care să se poată integra rapid într- un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptare la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică.
Domeniul de aprofundare al programului de masterat “Securitatea şi calitatea produselor horticole primare” se încadrează într-un domeniu prioritar de cercetare, promovat la nivel internaţional şi anume, monitorizarea şi controlul calităţii şi securităţii produselor vegetale în vederea reducerii impactului negativ asupra mediului şi asigurării inocuităţii alimentare a produselor horticole.
Prin misiunea şi obiectivele stabilite, programul de masterat contribuie la creşterea prestigiului universităţii noastre, asigura o concurenţă reală şi benefică între şcoli de acelaşi profil din România, amplificând şi mai mult schimburile şi activităţile de cooperare cu alte universităţi din lume, asigurând totodată, condiţiile necesare parcurgerii de către absolvenţi a celei de-a treia trepte de pregătire universitară şi anume doctoratul.
Masterul „Securitatea şi calitatea produselor horticole primare” se adresează tuturor absolvenţilor de învăţământ universitar de profil, precum şi tuturor absolvenţilor universitari care au preocupări în domeniu sau care solicită această formă de specializare pentru a putea face faţă sarcinilor derivate din activitatea profesională pe care o desfăşoară sau care intenţionează ca în perspectivă să participe la concursul de admitere la doctorat.
Programul îşi propune specializarea atât a absolvenţilor din ciclul I licenţă, cât şi a absolvenţilor cu studii superioare din anii anteriori.
Cursul se adresează absolvenţilor Facultăţilor de Agricultură, Horticultura, Ingineria Mediului, Tehnologia prelucrării produselor agroalimentare, oferindu-le cunoştinţele şi pregătirea corespunzătoare necesara pentru a deveni specialişti în evaluarea calităţii produselor horticole în vederea asigurării securităţii alimentare, dar si specialiştilor din cadrul Direcţiilor Agricole Judeţene şi Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, din cadrul Agenţiilor Judeţene de Consultanţă Agricolă, Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă (ANCA).
Științe Agricole
Biotehnologii
Biotehnologii
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Securitatea microbiologică a produselor horticole
- Fiziologia formării şi păstrării producţiei horticole
- Utilizarea substanţelor de sinteză în controlul proceselor de maturare şi păstrare
- Securitatea microbiologică a produselor horticole
- Fiziologia formării şi păstrării producţiei horticole
- Detecţia moleculară şi cuantificarea microorganismelor
- toxinelor şi organismelor modificate genetic în produsele horticole
- Tehnici de cercetare şi analiză statistică
- Calitatea produselor horticole primare
- Aplicarea selecţiei în ameliorarea proprietăților nutritive a produselor horticole
- Contaminanți în produsele horticole
- Etica și integritate academică
- Practică de specialitate
- Cercetare științifică și documentare pentru disertație
- Elaborarea disertației
- Susţinerea disertaţiei
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Siguranta si Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Agricultură IFRFacultatea de Agricultură
- Management în alimentație publică și agroturismFacultatea de Management și Turism Rural
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Ameliorare și producere de sămânță la plantele cultivateFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Masini si instalatii pentru agricultura si industrie alimentaraFacultatea de Mecanică
- Tehnologii sustenabile pt. culturi de campFacultatea de Agricultură
- Tehnici moderne de gastrotehnie și de catering(T.M.G.C.)Facultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Horticultură şi Silvicultură
Facultatea de Horticultură și Silvicultură funcționează în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara și pregăteşte specialişti în unele dintre cele mai interesante, importante şi utile specializări: Horticultură, Peisagistică, Silvicultură și Inginerie genetică.
Toate cele patru programe de studiu sunt incadrate, conform clasificarii universitatilor in categoria A, prezentând un grad ridicat de încredere. Facultatea oferă condiții deosebite de pregătire practică și teoretică studenților, dar și multiple posibilități de petrecere a timpului liber, în campus existând o bază sportivă (terenuri de tenis, fotbal, volei), cantina restaurant (meniul zilei la pretul de 10 lei) si un club studențesc.
Studenții noștri beneficiază de burse substanțiale: bursa socială – 600 lei; bursa de merit – 800 lei, bursa de performanță 1500 lei.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.