Sănătate ocupațională și performanța resursei umane
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Sănătatea ocupațională este un concept integrativ modern în domeniul psihologiei organizaționale, care pune accentul pe calitatea relației dintre angajați și mediul de muncă. Domeniile acoperite sunt: valorizarea optimă a abilităților și talentelor individuale, îmbunătățirea calității vieții și promovarea stării de bine la locul de muncă, adaptarea optimă la solicitările și stresul profesional, siguranța muncii, prevenirea accidentelor, optimizarea relației dintre muncă și viața privată.
Științe Sociale și Psihologie
Psihologie
Psihologie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Evaluarea diferențelor individuale în resurse umane
- Evaluarea sănătății în mediul organizațional
- Metodologia cercetării în mediul organizațional
- Teorii în psihologia sănătății ocupaționale
- Practică
- Diagnoză organizațională
- Patologia comportamentului organizațional
- Consiliere și consultanță organizațională
- Managementul riscului și siguranță ocupațională
- Statistici multivariate
- Managementul performanței
- Formare profesională
- training și coaching
- Calitatea vieții la locul de muncă și dezvoltarea excelenței
- Consiliere psihologică în context organizațional
- Practică de cercetare
- Intervenții pentru promovarea sănătății ocupaționale
- Managementul conducerii și performanței de grup
- Dezvoltarea competențelor emoționale în organizație
- Legislația în domeniul muncii și sănătății ocupaționale
- Practică (stagiu pentru elaborarea lucrării de disertație)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Sociale și Psihologie, în Bucuresti
- Psihologie (IFR)Facultatea de Psihologie
- PsihologieFacultatea de Ştiinţe Politice
- Psihologie clinică și consiliere psihologicăFacultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Antropologie, dezvoltare comunitară şi regionalăFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Psihoterapii cognitiv-comportamentaleFacultatea de Psihologie
- Psihologie (ID)Facultatea de Psihologie
- Psihodiagnoză cognitivă și consiliere psihologicăFacultatea de Psihologie
- Sociologie și managementul îmbătrâniriiFacultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială
- Tehnici de comunicare şi influenţă psihosocialăFacultatea de Psihologie
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
Suntem pregătiți și bucuroși să te însoțim în experiențe de învățare semnificative, care îți vor dezvălui o lume fascinantă, încă puțin cunoscută, plină de oportunități și provocări. Psihologia și Științele Educației nu sunt doar două domenii de studiu, în cadrul cărora oferim o varietate de programe (licență, master, doctorat, postuniversitare), ci ele reprezintă forțe ale schimbării și dezvoltării sănătoase a oamenilor și a societății. Aici vei învăța cum să îți valorifici mintea, cum să te cunoști pe tine și să-i înțelegi pe ceilalți, cum poți să devii valoros prin educație și cum poți adăuga valoare celor din jur. Poți deveni, împreună cu noi, parte a unei echipe care crede în puterea fiecăruia de a schimba lumea... câte puțin, în fiecare zi...
Suntem o facultate dinamică, cu multe proiecte, cu un staff academic prestigios și cu studenți de foarte bună calitate, cu multe relații de parteneriat la nivel național și internațional. Suntem o facultate conectată la piața muncii, pentru că ne modelăm programele de studiu astfel încât să acoperim zonele în expansiune și să putem asigura competențele necesare ocupării unor joburi frumoase și bine retribuite. Suntem o facultate mare, pentru că avem peste 3.500 de studenți ai noștri, la care se adaugă mai bine de 5.000 din întreaga universitate care aleg să facă și pregătirea psihopedagogică pentru a obține certificatul de profesor.
În plus, avem două sedii în București și două filiale în țară (Buzău și Focșani), unde oferim spații generoase și bine dotate pentru învățare. În fine, suntem o facultate valoroasă, pentru că nu oferim doar specializări pentru a ocupa mai târziu un job, ci îi învățăm pe studenți să se înțeleagă mai bine pe ei și lumea în care trăiesc.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.