Restaurarea icoanei, a picturii murale şi de şevalet
Despre program
Procesul didactic are menirea să asigure un înalt standard al pregătirii profesionale corelând dezvoltarea practicii experimentale cu valorificarea celor mai diverse materiale, tehnici şi echipamente, prin recunoaşterea operei de artă şi cercetarea acesteia în scopul stabilirii unui diagnostic precis; realizarea operaţiunilor de conservare şi restaurare, în dublă ipostază a conservării preventive şi curative având ca scop restabilirea unităţii potențiale a operei de artă în măsura în care acest lucru este posibil, fără a comite un fals artistic sau istoric, şi fără a înlătura urmele” trecerii operei de artă prin timp”. Studiile masterale completează programa curriculară a programului de licență şi cu alte tipuri de activităţi ce responsabilizează direct studenţii familiarizându-i cu mediul socio-economic şi de cercetare: înregistrarea cu precizie a datelor scrise şi fotografice, a tuturor procedurilor desfãşurate şi a raţionalei justificative; dezvoltarea de programe şi proiecte in domeniul conservãrii şi restaurãrii, asigurarea de consultanţã şi asistenţã tehnicã în domeniul prezervãrii patrimoniului cultural; prepararea de rapoarte tehnice privind patrimoniul cultural; pregătirea în demersuri de cercetare.
Arte
Arte vizuale
Conservare şi restaurare
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Lemnul. Structura
- proprietati
- degradare
- probleme de conservare-restuarare
- Tehnologia frescei
- Opere de patrimoniu
- Procese evolutive in degradarea oprei de arta
- Metode actuale de consolidare si curatire
- Teologie biblica
- Practica
- Istoria artei vizuale in Bizant
- Procese chimice si fenomene fizice in conservare - restaurare
- Judecata critica si modelitati practice in prezentarea estetica finala
- Metodologia de conservare- restaurare a picturii in ulei pe panza
- Lemnul policrom
- Documentatia pentry reastaurare
- Activitatea de cercetare
- Istoria artei romanesti
- Elaborarea lucrarii de disertatie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Pitesti
- Arta sacraFacultatea de Teologie
- Restaurarea icoanei, a picturii murale şi de şevaletFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Educaţie muzicală contemporanăFacultatea de Teologie
- Artele spectacolului (actorie)Facultatea de Teologie
- Pedagogie muzicalăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Artă sacrăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Restaurarea icoanei, a picturii murale şi de şevaletFacultatea de Teologie
- MuzicaFacultatea de Teologie
- Educaţie Muzicală ContemporanăFacultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie
Şcoala teologică de la Tomis are o vechime bimilenară. Nu greşim dacă spunem că bazele ei au fost puse chiar de către Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip, cei care au propovăduit şi i-au catehizat pentru prima dată pe strămoşii noştri dintre Dunăre şi Mare. Mesajul Evangheliei a fost, mai apoi, rostit şi apărat în bazilicile provinciei prin ierarhii, monahii şi preoţii care le-au urmat. Sfinţii Ierarhi Bretanion şi Theotim I sau monahii provinciei, Sfinţii Ioan Casian şi Gherman şi renumiţii călugării sciţi, sunt produsul acestei şcoli şi, în acelaşi timp, învăţători ortodocşi recunoscuţi şi apreciaţi de Biserica universală. Tradiţia teologică tomitană este continuată astăzi între Dunăre şi Mare de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ovidius„ din Constanţa. Este singura instituţie de învăţământ teologic superior din Dobrogea şi, în acelaşi timp, cea mai importantă din zona de sud-est a României. Aici vă aşteptăm pe voi, toţi cei care doriţi să studiaţi sau să aprofundaţi dreapta credinţă, sub îndrumarea unor cadre didactice de specialitate, competente.Informatii despre Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.