Artă sacră
in cadrul _Universitatea din _Piteşti [old], din Pitesti, Muntenia
Despre program
Pictura unei biserici sau a unei icoane, cărțile și icoanele din partimoniul cultural românesc sunt o moștenire de mare preț pentru generațiile actuale și viitoare ale creștinătății. Ca student la specializarea Artă Sacră ai șansa de a lua contact cu toate acestea. Arta sacră oglindește aici răbdarea, talentul și iubirea de Dumnezeu. Ai posibilitatea de a urma una dintre următoarele trei direcții de specializare: Pictură Bisericească, Conservare restaurare icoană-lemn policrom și Conservare restaurare carte-document. Poți afla secretele Bibliei dar și pe cele ale desenului, culorilor și formelor, ale tehnicilor artistice și ale anatomiei artistice. Pentru a deveni un expert în restaurare și conservare bisericească vei învăța chimia și biologia conservării și restaurării precum și metodologia restaurării icoanelor și lemnului policrom dar și a cărților și documentelor. La finalul studiilor de licență vei putea ocupa funcții precum cea de conservator al bunurilor de patrimoniu, de restaurator carte-document şi icoană – lemn policrom (pictură pe suport de lemn), precum şi cea de pictor biserisc (pictură murală şi icoană). Poți lucra de asemenea și în alte sectoare de activitate culturală: edituri, muzee, biblioteci sau case de cultură. Mărturii de secole ale credinței creștine românești, icoanele și cărțile religioase, precum și picturile create pe diverse materiale pentru păstrarea tradiției iconografice a picturii românești sunt bunuri cluturale pe care studenții vor învăța cu pasiune și har a le transmite cum se cuvine mai departe urmașilor. Specializarea Artă Sacră face parte din domeniul de licenţă “Teologie” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă.
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Pitesti
- Artă sacrăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Arta sacraFacultatea de Teologie
- Restaurarea icoanei, a picturii murale şi de şevaletFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Educaţie muzicală contemporanăFacultatea de Teologie
- MuzicaFacultatea de Teologie
- Artele spectacolului (actorie)Facultatea de Teologie
- Educaţie Muzicală ContemporanăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Pedagogie muzicalăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Restaurarea icoanei, a picturii murale şi de şevaletFacultatea de Teologie
Facultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” este o instituţie de stat publică de învăţământ superior şi cercetare în domeniul teologiei. Facultatea de Teologie Ortodoxă şi-a început activitatea academică în anul 1991 cu specializarea Teologie-Asistenţă Socială. Ulterior, oferta academică a fost lărgită cu noi specializări: Teologie Pastorală (1995), Teologie-Litere Engleză (1996), Teologie-Litere Română (2003) şi Teologie-Istorie (2003). După reforma învăţământului universitar conform exigenţelor universitare din Declaraţiei de la Bologna cele cinci secţii de la Alba Iulia s-au convertit în trei: Teologie Pastorală (pentru pregătirea slujitorilor altarelor), Teologie Didactică (pentru pregătirea profesorilor din învăţământul de stat) şi Teologie Socială (pentru pregătirea asistenţilor sociali din instituţiile de asistenţă socială ale Bisericii şi Statului). După aproximativ un deceniu de la înfiinţare, Facultatea a fost abilitată de Ministerul Învăţământului să organizeze şi studii postuniversitare de Masterat în Teologie, pe diverse linii de cercetare, dintre care unele în cotutelă cu Institutul „Saint Serge” de la Paris, la care limba de predare este franceză şi engleză. Misiunea şi idealul educaţional al Facultăţii se sprijină pe credinţă, tradiţie şi valoare ştiinţifică, contribuind prin acţiuni şi modalităţi specifice la păstrarea şi afirmarea identităţii confesionale, culturale şi naţionale a românilor, la promovarea şi integrarea activă a tinerilor teologi în circuitul european şi universal de valori.Informatii despre _Universitatea din _Piteşti [old]
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.