Relaţii internaţionale şi studii europene
in cadrul Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC), din Iasi, Moldova
Despre program
Ești pasionat de relații internaționale? Ți-ai dorit vreodată să fii precum diplomatul european Nicolae Titulescu? Sau te-ai întrebat ce i-a inspirat pe Jean Monnet și Robert Schumann să fondeze Uniunea Europeană? Aici este locul potrivit pentru tine pentru a-ți continua pasiunea! Iar dacă încă nu ai descoperit gustul relațiilor internaționale și al studiilor europene în acest an ai ocazia de a o face. În cadrul specializării îți vei dezvolta abilitățile analitice, îți vei lărgi orizontului cunoștințelor, vei înțelege tendințele în politică și relațiile dintre state. În plus, vei lucra frecvent în echipă și alături de colegii tăi îți vei amplifica perspectiva asupra relațiilor internaționale și a Uniunii Europene. O parte dintre disciplinele pe care le vei studia cu pasiune sunt teoria relațiilor internaționale, politici europene, economie mondială. Iar dacă ți-ai dorit să afli tainele diplomației, parcurgerea disciplinei diplomație și politică externă te va ajuta să le descoperi. Ai oportunitatea de a lucra la una dintre organizațiile internaționale precum NATO, Organizația Națiunilor Unite, Organizația de Securitate și Cooperare Europeană sau poți face stagii de practică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, al Institutului Diplomatic Român, al Institutului European din România.
Științe Politice și Comunicare
Relații internaționale și studii europene
Relaţii internaţionale şi studii europene
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Antropologie politică
- Fundamente ale comunicării în relațiile internaționale
- Introducere în relațiile internaționale
- Introucere în științele politice
- Competențe de comunicare în limba străină
- Tehnologie informatică și comunicare
- Educașie fizică (facultativ)
- Istoria ideilor politice
- Istoria relaţiilor internaţionale
- Construcţia europeană
- Introducere în studii europene
- Exegeza și argumentare in filosofie
- Competenţe de comunicare în limba străină
- Competențe și abilități practice
- Atitudini și comportamente politice (facultativ)
- Metode de cercetare în relaţiile internaţionale
- Instituții și organizații internaționale
- Teorii ale relaţiilor internaţionale
- Ideologii politice în lumea europeană
- Drept comunitar
- Competenţe de comunicare în limba străină
- Educație fizică (facultativ)
- Statistică aplicată (facultativ)
- Politică internațională și economie mondială
- Politică externă și diplomație
- Instituţii politice europene
- Drept internaţional
- Drept internaţional
- Metodologia redactării lucrării de licență
- competențe și abilități practice
- Migrația. Politici și practici europene (facultativ)
- Politici publice (facultativ)
- Raționalitate și analiza conflictelor internaționale
- Teorii ale dreptății și etca internațională
- Studii de securitate
- Partide poliltice şi grupuri de presiune în UE
- Granițe
- bariere și cultura protestului. Noua politică a mișcărilor sociale în Europa Centrală și de Est (disciplină opțională)
- Uzanțe și tehnici diplomatice (disciplină opțională)
- Ideea europeană (disciplină opțională)
- Teoria alegerii raționale (disciplină opțională)
- Teorii ale democraţiei (facultativă)
- Protecția drepturilor și libertăților politice (facultativă)
- Etnicitate şi construcţie identitară
- Analiza comparata a sistemelor politice
- Analiză electorală în Europa
- Retorica discursului politic
- Politici funcționale europene
- Globalizare si mișcări sociale (disciplină opțională)
- România și tratatele de pace din secolul XX (disciplină opțională)
- Marketing politic (facultativ)
- Teorii ale puterii (facultativ)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Iasi
- JurnalismFacultatea de Științe ale comunicării
- Negocieri – relații publiceFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Psihologie politică şi leadershipFacultatea de Psihologie
- Dezvoltare regională și managementul proiectelor europene (interdisciplinar cu domeniile: Geografie, Științe Administrative)Centrul de Studii Europene
- COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICEFacultatea de Științe ale comunicării
- Stiinte PoliticeFacultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative
- Didactici aplicate pentru învățământul primarFacultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Tehnici de producţie editorială în presa scrisă, audiovizual şi multimediaFacultatea de Litere
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (ID)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice
Facultatea de Filosofie a fost creată în 1856 şi a reprezentat punctul de plecare al fondării Universităţii din Iaşi de la 1 octombrie 1860, alături de Facultăţile de Teologie şi de Drept. Printre personalităţile marcante care au predat la Facultatea de Filosofie s-au numărat: Titu Maiorescu, Vasile Conta, Simion Bărnuţiu, Dimitrie Gusti, Ştefan Zeletin, Ion Petrovici, Mihai Ralea, Petre Andrei, Alexandru Claudian, Ştefan Bărsănescu, Vasile Pavelcu, Petre Botezatu, Ernest Stere.
În anul 1990, Facultatea de Filosofie s-a constituit ca facultate autonomă în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Facultatea de Filosofie editează anual Analele Ştiinţifice ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, cu două secţiuni: cea de Filosofie şi cea de Sociologie – Politologie. Începând cu anul 1999, apare şi revista-cadru a Facultăţii, Hermeneia, editată în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Facultatea de Litere. În ultimii ani, în cadrul Facultăţii de Filosofie, au apărut patru noi reviste ştiinţifice: „Argumentum”, „Cultura”, „Caiete sociologice”, „Revista de cercetare şi intervenţie socială”.
Dintre instituţiile europene partenere menţionăm următoarele: Centrul Internaţional de Cercetare şi Studii Interdisciplinare din Paris, Facultatea „Jean Monnet” a Universităţii Paris- Sud Orsay, Universitatea de Ştiinţe Sociale Toulouse I, Universitatea de Ştiinţe Tehnologice Lille I, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea „Seraphicum” din Roma, Universitatea din Konstanz, Institutul de Ştiinţe Sociale din La Haye, Universitatea „Central England” din Birmingham.
Biblioteca de Filosofie se găseşte lângă Casa de Cultură a Studenţilor, Str. Lăpuşneanu, nr. 11, 700750, Iaşi, Telefon: 0232 20 1155.
Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.
Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.
Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.
Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.