Despre program

Interesul din ce în ce mai mare acordat producerii şi consumului de alimente sănătoase în comunitatea europeană determină necesitatea formării de noi specialişti care să stăpânească mecanismele cercetării nutriţionale şi producţiei de bunuri destinate alimentaţiei umane, optime din punct de vedere nutriţional. Atestarea siguranţei alimentare ca prioritate în spaţiul european, solicită absolvenţi bine pregătiţi, capabili să coreleze caracteristicile biochimice a alimentelor cu efectul lor nutriţional şi să cunoască importanța valorii alimentaţiei, a calităţilor nutriţionale ale alimentelor în asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Misiunea didactică şi de cercetare a programului de studiu Nutriţie constă în formarea de specialişti în domeniul nutriţiei, dieteticii, comportamentului alimentar şi siguranţei alimentare, cu aplicație în industria alimentară, alimentație publică, cantine şcolare şi sociale, în vederea asigurării calităţii alimentelor şi a promovării unei alimentații sănătoase în rândul comunităţii. Specializarea de master Nutriţie răspunde nevoii sociale de absolvenţi bine pregătiţi care să poată prelua responsabilităţi manageriale de gestionare a calității nutriționale a produselor alimentare în cadrul unor procese tehnologice complexe sau care să lucreze în cercetare. Acest program de studiu oferă masteranzilor un proces continuu de formare, care vizează atragerea absolvenţilor de master spre pregătirea oferită de şcoala doctorală. Obiectivele specifice programului de master Nutriţie vizează: atingerea competenţelor profesionale vizate de programul de studiu de masterat; atingerea competenţelor de cercetare la nivel profesional sau la nivelul de accedere către doctorat; inter-raţionalizarea specialistului format cu mediul economic (practică, colaborare, cercetare); dezvoltarea interesului pentru formarea unui specialist, cu veritabile cunoştinţe în abordarea aspectelor biochimice ale ştiinţei alimentelor, obținerea abilităților de utilizare a bazelor de date nutriţionale şi dezvoltarea interesului pentru corelarea nevoilor nutriţionale cu necesităţile fiziologice specifice categoriilor vizate; cunoaşterea factorilor, rolului acestora şi condiţiilor care influenţează consumul şi preferinţele alimentare ale consumatorilor. Competenţe profesionale Evaluarea, cercetarea şi aprofundarea noţiunilor avansate privind nutriţia umană. Elaborarea de soluţii nutriţionale şi dietetice specifice în diferite afecţiuni şi pe diferite grupuri ţintă. Optimizarea nutriţională a producţiei de bunuri destinate alimentaţiei umane. Implementarea si monitorizarea politicilor şi strategiilor europene privind siguranţa şi securitatea alimentară. Consiliere psihonutriţională aplicată. Dezvoltarea capacităţii de a desfăşura activităţi de cercetare, management de programe de cercetare şi educaţie/formare profesională. Competente transversale Executarea unor sarcini profesionale complexe, în condiţii de autonomie şi de independenţă profesională. Formarea unor abilităţi legate de comunicarea interpersonală, valorificarea competenţelor dobândite. Autocontrolul procesului de învăţare, diagnoza nevoilor de formare, analiza reflexivă a propriei activităţi profesionale.

Domeniu
Medicină
Domeniu de licenta/master
Sănătate
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Principii moderne de nutriţie
  • Biochimia nutrienţilor
  • Fiziologia nutriţiei de-a lungul ciclului de viaţă
  • Nutriţia comparată în mediul biologic (lanţul trofic)
  • Procesarea alimentelor în alimentaţia publică
  • Procesarea industrială a alimentelor
  • Alimentaţie specială 1 - alimentaţia la copii
  • Alimentaţie specială 2 - alimentaţia la bătrâni
  • Gastronomie şi procesarea artizanală a alimentelor
  • Patologie generală - concepte moderne de interferenţă cu nutriţia bolnavului
  • Psihologia alimentaţiei umane şi legislaţie nutriţională
  • Tehnici experimentale
  • Alimentaţie specială 3 - alimentaţia la sportivi şi în condiţii de efort intens
  • Alimentaţie specială 4 - alimentaţia la bolnavi
  • Boli de nutriţie
  • Suplimente alimentare şi medicamente
  • Management şi marketing nutriţional
  • Siguranţa alimentelor
  • Tehnici experimentale
  • Modul de cercetare
  • practică şi de elaborare a lucrării de disertație (practică de specialitate
  • practică pentru elaborarea lucrării de disertație și elaborarea lucrării de disertație)

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Galati

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.

Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.

Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer