Despre program

Programul de studiu masteral „ Nutriţie şi siguranţă alimentară (NSA)”îşi asumă ca obiectiv principal formarea de specialişti de înaltă calificare necesari într-o varietate de compartimente din sectorul ocrotirii sănătăţii. Planul de învăţământ propus are elemente comune cu cele ale programelor de studiu similare din ţară şi străinătate, mai ales din Europa si din SUA. Disciplinele studiate, teoretic şi practic, în cadrul acestui program de studiu sunt compatibile cu cele oferite pe plan european în domeniu. Absolvenţii calificării masterale de Nutriţie şi Siguranţă Alimentară îşi vor putea desfăşura activitatea în multiple instituţii cu diferite profiluri, de la unităţi de cercetare, la spitale clinice sau în ambulatoriu. Planul de învăţământ al programului de studiu oferă flexibilitatea şi deschiderea necesară pentru ca absolvenţii să poată intra direct pe piaţa muncii sau să-şi continue studiile prin programe de doctorat. De asemenea, absolvenţii deja angrenaţi în activitatea medicală îşi vor putea extinde competenţele, oferind în mod calificat consultanţă în nutriţie.

Domeniu
Medicină
Domeniu de licenta/master
Medicină
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
1.5 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Bucuresti

Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală

Înfiinţarea Facultăţii de Moaşe si Asistență Medicală a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova este în concordanţă cu recomandările Uniunii Europene de a aborda specializările reglementate sectorial, de moaşe si asistenţi medicali, de pe o poziție ştiinţifică, fapt ce conferă autonomie în activitatea de îngrijire a sănătăţii. 

Misiunea didactică şi de cercetare ştiinţifică a Facultăţii de Moaşe și Asistenţă Medicală este de a pregăti specialişti în domeniile specifice nursingului şi moaşelor, în conformitate cu prevederile legale privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist şi moaşe care să ofere tratament şi servicii de îngrijire persoanelor care sunt bolnave fizic sau mental, cu handicap ori infirme, precum și altor persoane care au nevoie de îngrijire din cauza riscurilor potenţiale asupra sănătăţii, inclusiv înaintea, în timpul sau după naşterea copilului. 

Str. Petru Rareș, nr. 2, cod 200349, Craiova, România

Informatii despre Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti

Pentru că presupune identificarea cu prima universitate de medicină și farmacie din România și, în același timp, cu leaderul educației medicale românești, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București se bucură astăzi de un binemeritat prestigiu şi recunoaştere în mediul academic național și internațional, renume purtat de generații întregi de medici de excepție ale căror performanțe vibrează în lumea întreagă.

Majoritatea domeniilor de îngrijiri de sănătate din România au fost și sunt dezvoltate de personalități marcante ale Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” cu activitate continuă în conducerea diferitelor comisii de specialitate din mediul academic și la nivel de aministrație publică din domeniul sanitar și, mai ales, în conducerea Institutelor de Profil Medical, de importanță națională. Personalități precum George Emil Palade, Gheorghe Marinescu, I.C. Parhon, Victor Babeş, Ion Cantacuzino, Toma Ionescu, Nicolae Paulescu au făcut ca numele Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” să ocupe un loc prestigios în rândul universităților de medicină ale lumii. Spiritul de pionierat şi idealismul care i-a animat pe fondatorii Universitǎţii de Medicinǎ şi Farmacie “Carol Davila” continuǎ sǎ îi confere acesteia o vitalitate distinctǎ în lumea academică româneascǎ.

Astăzi, la 156 ani de existență, obiectivul fundamental al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” îl constituie accelerarea eforturilor de transformare a instituției într-o universitate de elită pe plan mondial, una din primele 500 de universități ale lumii.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Bulevardul Eroii Sanitari 8, București 050474
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer