Despre program

Specializarea face parte din domeniul Inginerie Navală şi Navigaţie.

Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
4 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Drobeta Turnu Severin

Facultatea de inginerie şi managementul sistemelor tehnologice

Învăţământul superior în municipiul Drobeta Turnu Severin a demarat în anul universitar 1991-1992 sub forma de Colegiu Universitar prin ordinul ministrului Învăţământului nr. 5601/08.05.1991. În anul 2000 s-a înfiinţat Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice din Drobeta Turnu Severin prin H.G. nr.696/2000, având 2 specializări de formă lungă: bullet Ingineria şi Managementul Sistemelor de Producție (IMSP); bullet Utilaje şi Instalaţii Portuare (UIP). De asemenea, au fost preluate 3 specializări de formă scurtă din structura colegiului universitar: bullet Materiale şi Defectoscopie (MD); bullet Navigaţie, Transport Fluvial şi Maritim (NTFM); bullet Electromecanică navală (EMN). Pentru anul universitar 2004-2005 au fost autorizate de catre C.N.E.E.A. încă 2 specializări de formă lungă : bullet Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie (IPMI) ; bullet Utilajul şi Tehnologia Sudării (UTS).
Str. Calugăreni, Nr. 1

Informatii despre Universitatea din Craiova - extensia Drobeta Turnu Severin

Universitatea din Craiova este o instituţie de stat pentru învăţământ superior de prim rang, evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în 2009 finalizându-se cu acordarea „Gradului de încredere ridicat”.

Universitatea din Craiova s-a situat, în toate clasamentele naţionale şi internaţionale realizate în ultimii 20 de ani, în primele 10 universităţi din România. În University Ranking by Academic Performance 2011, Universitatea din Craiova este plasată în categoria B, pe locul 1.630 în lume. În Ranking web of World Universities realizat în iulie 2012, Universitatea din Craiova figurează pe locul 10/111 în clasamentul universităţilor româneşti şi pe locul 1.222 în topul mondial. În Mondial Top Universities and Colleges 2012, ocupă poziţia 8 (în România) şi 1.421 (în lume). University Web Ranking 2012 plasează Universitatea din Craiova pe locul 10 între universităţile româneşti şi pe locul 1.707 mondial.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea din Craiova - extensia Drobeta Turnu Severin
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer