Metode noninvazive de diagnostic și tratament în medicina dentară (terapie laser)
in cadrul Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, din Iasi, Moldova
Despre program
O atenţie deosebită se acordă în cadrul facultăţii noastre pregătirii post-universitare de tip MASTERAT. Paleta de specializări specifice acestui tip de pregătire este foarte variată, facultatea noastră fiind printre puţinele şcoli de Medicină Dentară din ţară care are în derulare programe de pregătire de tip MASTERAT nu numai cu specific de Medicină Stomatologică, dar şi cu specific Medico-Chirurgical, de Stomatologie Preventivă şi Comunitară şi chiar din domeniul Disciplinelor Preclinice.
Programele de Masterat, în funcţie de specializarea aleasă, au o durată de 2, 3 sau 4 semestre, pe parcursul fiecărui semestru acumulându-se 30 de credite. Candidaţii la Masterat trebuie să îşi depună dosarul cu actele necesare pentru înscriere la Decanatul facultăţii, în perioada 1 – 15 Septembrie.Admiterea la Masterat se realizează pe bază de interviu, în perioada 25 – 29 Septembrie, iar cursurile încep în luna Octombrie.Evaluarea finală se face pe bază de examen şi prin susţinerea unei dizertaţii, care reprezintă proiectul personal de cercetare.
Medicină
Medicină dentară
Medicină dentară
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Biofizică
- Cariologie
- Endodonție
- Parodontologie
- Implantologie
- Etică și integritate academică
- Dermatologie
- Medicina orală
- Fiziologie
- Informatică și biostatistică
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Iasi
- Nutriție și dietetică profilactică și curativăFacultatea de Medicină
- Bioinginerie clinicăFacultatea de Bioinginerie Medicală
- Medicină (în limba franceză)Facultatea de Medicină
- Biomedical EngineeringFacultatea de Bioinginerie Medicală
- Medicină veterinarăFacultatea de Medicină Veterinară
- Medicină veterinară (în limba engleză)Facultatea de Medicină Veterinară
- Tehnica DentaraFacultatea de Medicină Dentară
- Biotehnologii medicale și biomateriale avansateFacultatea de Bioinginerie Medicală
- Metode noninvazive de diagnostic și tratament în medicina dentară (terapie laser)Facultatea de Medicină Dentară
Facultatea de Medicină Dentară
Facultatea de Medicina Dentara din Iasi este o institutie academica structurata si organizata conform unor principii moderne, fiind de asemeni una dintre cele mai prestigioase facultati cu profil medical din tara - la nivel regional, national si chiar international. Istoricul sau a fost influentat de numeroase personalitati din medicina româneasca, iar multi dintre absolventii sai reprezinta acum nume semnificative pentru stomatologia româneasca si internationala. Trecutul sau onorabil si prezentul dinamic si modern constituie premizele pentru un viitor stralucit.
Facultatea de Medicina Dentara din Iasi a fost creata în 1945 ca o sectie a Facultatii de Medicina, sub îndrumarea Prof. Dr. Nicolae Dutescu, fiind prima cu acest profil din tara. Din 1965 functioneaza ca facultate independenta, având cursuri cu o durata de 6 ani. Dupa 1989 si în special din 1992 facultatea noastra a parcurs un proces de dezvoltare continua, prin marirea numarului de cadre didactice si a numarului de studenti si prin modernizarea Clinicilor de specialitate si dotarea lor cu o baza materiala moderna, în concordanta cu exigentele mileniului III.
Informatii despre Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi
Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, fondată in 1879, este unul din cele mai vechi așezăminte de învățământ superior din Romania.
Universitatea poartă numele lui Grigore T. Popa, om de știință cu renume internațional în domeniul neuro-endocrin și, de asemenea, titular al catedrei de Anatomie Funcțională și Embriologie. Cercetările sale au dus la descoperirea sistemului port hipofizar.
Sediul său principal se află în Palatul Calimachi, datat 1793 și aflat pe lista monumentelor istorice. În 2011 a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.