Mentorat pentru profesionalizarea carierei didactice (Pitești)
in cadrul _Universitatea din _Piteşti [old], din Pitesti, Muntenia
Despre program
Programul de master cu titlul Mentorat pentru profesionalizarea carierei didactice [MENTPROF] a fost lansat cu ocazia concursului naţional de mastere în educaţie organizat de către Fundaţia Dinu Patriciu, fiind clasat pe locul II şi beneficiind de o sponsorizare de 30.000 euro din partea acestei fundaţii. A fost acreditat de către ARACIS, conform OM 4630/11.08.2010, fiind singurul program de master din ţară care vizează activităţile de mentorat. Emiterea ORDINULUI nr. 5.485 din 29 septembrie 2011 privind constituirea corpului de profesori mentori, pentru aplicarea căruia e nevoie de personal didactic format în domeniul acestor activități. Programul de master MENTPROF este în acord cu Metodologiile ARACIS de acreditare a programelor de studii universitare prin faptul că îşi propune să dezvolte competenţele profesionale de bază ale profesorilor, prin achiziţionarea unor competenţe noi care contribuie la optimizarea activităţilor educaţionale ce se realizează în context şcolar. Aceasta reprezintă, de altfel, valoarea adăugată pe care o aduce programul de master.
Științe Umaniste
Filosofie
Filosofie
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Pitesti
- Limbaje specializate şi traducere asistată de calculatorFacultatea de Teologie
- Limbi Moderne AplicateFacultatea de Litere
- Limbaje Specializate și Traducere Asistată de CalculatorFacultatea de Litere
- Limbi Moderne și Comunicare Internațională (Franceză-Engleză-Romană)Facultatea de Litere
- Limba şi literatura română – Limba şi literatura engleză (la Râmnicu Vâlcea)Facultatea de Litere
- Tendințele actuale ale limbii şi literaturii româneFacultatea de Teologie
- Limbi moderne şi comunicare internaţională (limba franceză – limba engleză – limba română)Facultatea de Teologie
- Limbi Moderne AplicateFacultatea de Litere
- Traductologie – limba engleză/franceză. Traduceri în context europeanFacultatea de Teologie
Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei
Facultatea de Stiinte ale Educatiei s-a infiintat in anul 2005 prin H.G. nr.916/2005, publicata in Monitorul Oficial nr.766/23.08.2005, in urma reorganizarii Colegiului Universitar de institutori in conformitate cu Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, prevederilor H.G. nr. 88/2005 privind organizarea studiilor universitare de licenta si ale Ordinului Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului nr.3295/2005. Facultatea de Stiinte ale Educatiei este continuarea Institutului Pedagogic de 3 ani, infiintat in anul 1962 si a Colegiului Universitar de Institutori Pitesti, infiintat prin H.G. nr.535/1999, publicata in Monitorul Oficial nr.696/17.08.2000 cu profilul Socio-psihopedagogie, care preia in totalitate atributiile Colegiului Universitar de Institutori infiintat in anul 1996, la Campulung-Muscel. Facultatea de Stiinte ale Educatiei,prin H.G. nr.676/28.06.2007, privind domeniile de studii universitare de licenta, structurile institutiilor de invatamant superior si specializarile organizate de acestea, publicata in Monitorul Oficial nr.481/18.07.2007 a fost aprobata cu urmatoarea structura: SPECIALIZAREA: Pedagogia invatamantului primar si prescolar; SPECIALIZAREA: Asistenta manageriala si secretariat. Misiunea Facultatii de Stiinte ale Educatiei este de a forma cadre didactice pentru invatamantul primar si prescolar si asistenti manageri si secretari.
Informatii despre _Universitatea din _Piteşti [old]
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.