Médias, développement et société
in cadrul Universitatea din Bucureşti (UNIBUC), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
În condiţiile dublei evoluţii (mondializare vs. accentuarea identităţilor culturale, etnice etc.), deschiderea spre universul francofoniei reprezintă un atu socio-economic şi simbolic deloc neglijabil. Identitatea francofonă depăşind nivelul lingvistic (cunoaşterea limbii franceze ca vehicul de comunicare) accentuează sensul simbolic şi civilizaţional. Orientarea profesională a acestui program este concepută din perspectiva unei duble exigenţe: asigurarea unei specializări care să permită diverse posibilităţi de inserţie profesională a absolvenţilor în context românesc (jurnalişti specializaţi în probleme de dezvoltare durabilă, jurnalism civic, etc.) şi european (Comisia europeană, Parlamentul european); Asigurarea unei pregătiri care să introducă pe piaţa muncii din România, a unui nivel înalt de expertiză şi competenţă.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe ale comunicării
Jurnalism
Master
Franceza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Comunicarea în organizaţii
- Multiculturalism şi relaţii interetnice
- Modernitate şi dezvoltare durabilă
- Teorii moderne ale comunicării
- Metode de cercetare în ştiinţele comunicării
- Jurnalism şi dezvoltare durabilă
- Managementul de proiect
- Junalism civic
- Gen şi mass media
- Comunicare politică
- urnalism specializat
- Comunicare şi dezvoltare durabilă
- Antropologia mass media
- Noile trhnologii şi dezvoltarea durabilă
- Analiza discursului
- Industriile culturale
- Comunicare
- resuse umane şi lidership
- Comunicare şi globalizare
- Conceperea şi realizarea unei campanii de comunicare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Managementul informației și al documentelorFacultatea de Litere
- Politici publice și societate civilăFacultatea de Ştiinţe Politice
- Administrație europeană. Instituții și politici publiceFacultatea de Administraţie Publică
- Administrarea Relațiilor Publice și Asistență ManagerialăFacultatea de Administraţie şi Afaceri
- Diplomaţie şi negocieri internaţionaleDepartamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
- Comunicare internaţională şi diplomaţie publicăFacultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Pedagogie (ID)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Leadership și comunicare politicăFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Comunicare și relații publice (IFR)Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării este prima facultate de jurnalism înființată după 1989, fiind recunoscută pe plan naţional şi internaţional drept un spaţiu al formării profesionale, pentru domeniul ştiinţe ale comunicării, la cele mai înalte standarde. Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării are toate programele autorizate sau acreditate de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) şi oferă programe la nivel licenţă, masterat şi doctorat în jurnalism, comunicare şi relaţii publice, publicitate şi ştiinţe ale comunicării. Toate diplomele şi atestatele eliberate de FJSC sunt recunoscute oficial.
Majoritatea absolvenților se integrează profesional în instituțiile mass-media din România şi din străinătate, agenții de publicitate şi de relații publice, departamente de comunicare.
Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.
Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.
În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.
Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.
Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.