Management și marketing forestier
in cadrul Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, din Arad, Banat
Despre program
Misiunea programului de master „Management si marketing forestier” este aceea de a dezvolta bagajul de cunoştinţe formale şi informale ale masteranzilor, de a-i integra prin proiecte de cercetare originale la efortul general de conştientizare privind managementul durabil al pădurilor în condiţiile economice de piaţă, utilizarea raţională a lemnului şi a pericolului global de degradare a biodiversităţii pădurilor. În realizarea misiunii şi obiectivelor programului de master, vor fi fructificate colaborările şi parteneriatele ştiinţifice realizate cu instituţii academice din ţară şi străinătate.
Competenţe instrumentale
- cunoştinţe fundamentale teoretice şi aplicative necesare pentru rezolvarea disfuncţionalităţilor ce se manifestă la nivelul fondului forestier;
- capacitatea de analiză şi sinteză şi abordarea interdisciplinară a fenomenelor distructive;
- capacitatea de diagnoză şi prognoză şi de implementare a strategiilor în domeniul politicilor prevăzute de reglementările U.E.
Competenţe interpersonale
- formarea şi dezvoltarea capacităţii de empatie în diversele situaţii psihosociale;
- capacitatea de a înţelege specificul diferitelor interacţiuni psihosociale;
- capacitatea de analiză a diferitelor interacţiuni, precum şi a factorilor care determină specificul acestora şi influenţa lor asupra activităţii indivizilor, grupurilor, comunităţilor;
- formarea unui comportament în conformitate cu principiile deontologiei.
Competenţe sistemice
- abilitatea de a colabora/coopera cu alţi specialişti în realizarea unor studii multidisciplinare şi interdisciplinare;
- capacitatea de adaptare la dinamica situaţiilor concrete a fenomenelor distructive;
- formarea unei viziuni globale asupra evoluţiei fondului forestier pentru a înţelege interacţiunea dintre diferitele domenii ale realităţii şi interinfluenţarea dintre acestea.
Științe Agricole
Inginerie şi management în agricultură și dezvoltare rurală
Inginerie economică în agricultură
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Arad
- Managementul calităţii produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Inginerie Alimentară
- Inginerie și management în alimentație publică și agroturism (la Satu Mare)Facultatea de Ştiinţe Economice
- Protecţia consumatorului şi a mediuluiFacultatea de Inginerie Alimentară
- Inginerie și management în alimentație publică și agroturism (la Satu Mare)Facultatea de Ştiinţe Economice
- SilviculturăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Management şi marketing forestierFacultatea de Ştiinţe Economice
- SilviculturăFacultatea de Ştiinţe Economice
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Ştiinţe Economice
Facultatea de Ştiințe Economice reprezintă o structură didactico-științifică și administrativă a Universității „1 Decembrie 1918” Albă Iulia, având rolul de a coordona procesul de învățământ și cercetare la specializări din cadrul aceluiași profil sau profile conexe. În cadrul facultății își desfășoară activitatea, ca unitate de bază a facultății, cu caracter eminamente didactico-științific, Departamentul de științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Facultatea de științe Economice este una dintre cele mai tinere facultăți din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Albă Iulia, funcționând sub această titulatură începând cu anul 2014.
Informatii despre Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad
Misiunea generală a Universităţii este de a contribui la realizarea misiunii învăţământului superior românesc. Misiunea asumată de Universitate este de educaţie şi cercetare ştiinţifică, în scopul de a genera şi a transfera cunoaştere către societate, prin: formare iniţială şi continuă la nivel universitar, în scopul dezvoltării personale, al inserţiei profesionale a individului şi a satisfacerii nevoii de competenţă a mediului socio-economic; cercetare ştiinţifică, dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic prin creaţie individuală şi colectivă în domeniile ştiinţelor specifice programelor de studii acreditate/autorizate provizoriu, cu precădere în domeniile biomedical, juridic şi economic, precum şi prin asigurarea performanţelor şi dezvoltării fizice şi sportive, valorificarea şi diseminarea rezultatelor cercetării.