Istoria românilor şi a României în context european sec. XIV-XXI
Despre program
Vi se propune o experiență de studiu care va combina calitatea academică cu deschiderea intelectuală și libertatea curiozității nezăgăzuite. Conceput sub semnul pluridisciplinarității aspirând spre interdisciplinaritate, acest master este deschis studenților care aduc experiențe acumulate în diverse domenii, și va prilejui interacțiunea cu profesori care ilustrează domenii și abordări diferite, dar deseori complementare. Într-un mediu fără bariere intelectuale, veți avea posibilitatea de a sonda cultura de masă contemporană și istoria ei, să explorați atât fenomene macro, cât și detalii fascinante și conexiuni neașteptate, cum ar fi aceea dintre filosoful Roland Barthes și muzica new wave (un hint: The Lover Speaks). Într-o atmosferă lipsită de complexe și deschisă dezbaterilor și ciocnirilor de idei, masteratul oferă posibilitatea de a examina critic produsele culturale ale ultimelor secole, de a le înțelege istoria și potențialul discursiv și manipulator, cu ajutorul unor cursuri axate pe abordări metodologice sau studii de caz, mergând de la antropologia culturală, comunicarea interculturală, relația dintre film și istorie, istoria ideilor, raportul dintre istorie și memorie, transfigurările universului religios în cultura de masă, lumea medievală ca sursă privilegiată pentru cultura de masă, politicul și comunicarea politică in lumea contemporană.
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Bazele civilizatiei. Tehnologia si inceputurile istoriei la Dunarea de Jos
- Manifestari ale spiritualitatii in spatiul Europei de la Preistorie la Antichitatea tarzie
- Influențe orientale în societatea românească
- Arheologia românească în contextul cercetării complementare europene
- Originile civilizatiei moderne. Antichitatea greco-romana. Insitutii si statalitate
- Structuri politice şi militare în Ţările Române (sec. XV-XVII)
- Statutul politico-juridic internaţional al Ţărilor române/României în secolul al XIX-lea şi la începutul secolului al XX-lea
- Alianțe politico-militare ale României în epocile modernă și contemporană
- Istoria serviciilor secrete romanesti
- Regimuri comuniste in Europa (1945-1989) Istoria românilor din afara granițelor țării
- Experimentul Piteşti: apogeu al terorii comuniste în România
- Anul 1989 în istoria Europei: prăbuşirea regimurilor comuniste
- România în contextul internaţional post Război Rece
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Umaniste, în Pitesti
- Istoria Românilor şi a României în context european (Sec. XIV-XX)Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane
- Limbă, cultură şi identitate în EuropaFacultatea de Teologie
- Traductologie – limba englezăFacultatea de Teologie
- Traductologie – limba francezăFacultatea de Teologie
- Limbi Moderne și Comunicare Internațională (Franceză-Engleză-Romană)Facultatea de Litere
- Literatură română modernă şi contemporană,Facultatea de Teologie
- Limba și literatura engleză – Limba și literatura românăFacultatea de Ştiinţe ale Educaţiei
- Limba şi literatura engleză – O limbă şi literatură modernă (franceză, spaniolă, germană)Facultatea de Litere
- Traductologie – limba engleză/franceză. Traduceri în context europeanFacultatea de Teologie
Facultatea de Teologie
Şcoala teologică de la Tomis are o vechime bimilenară. Nu greşim dacă spunem că bazele ei au fost puse chiar de către Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip, cei care au propovăduit şi i-au catehizat pentru prima dată pe strămoşii noştri dintre Dunăre şi Mare. Mesajul Evangheliei a fost, mai apoi, rostit şi apărat în bazilicile provinciei prin ierarhii, monahii şi preoţii care le-au urmat. Sfinţii Ierarhi Bretanion şi Theotim I sau monahii provinciei, Sfinţii Ioan Casian şi Gherman şi renumiţii călugării sciţi, sunt produsul acestei şcoli şi, în acelaşi timp, învăţători ortodocşi recunoscuţi şi apreciaţi de Biserica universală. Tradiţia teologică tomitană este continuată astăzi între Dunăre şi Mare de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ovidius„ din Constanţa. Este singura instituţie de învăţământ teologic superior din Dobrogea şi, în acelaşi timp, cea mai importantă din zona de sud-est a României. Aici vă aşteptăm pe voi, toţi cei care doriţi să studiaţi sau să aprofundaţi dreapta credinţă, sub îndrumarea unor cadre didactice de specialitate, competente.Informatii despre Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.