Despre program

DE CE? FACULTATEA DE MATEMATICĂ ŞI INFORMATICĂ

Pentru că îţi place matematica, eşti inteligent, iute, îţi plac jocurile, gândeşti bine. Ori pentru că eşti pasionat de informatică, vrei să o înţelegi şi vrei sa vezi cum lucrează software-ul. Îţi place să elaborezi algoritmi şi ai vrea să înveţi atât limbaje de programare moderne cât şi principiile programării, pentru a te adapta uşor la noile tehnologii. Te interesează nu doar să meargă programul, vrei să fie şi eficient.

Nu vrei să îţi iroseşti talentul, vrei să ai după absolvire un job care să îţi aducă nu doar bani, ci şi plăcere. Vrei să te dezvolţi, să creşti intelectual, să-ţi formezi o minte mobilă, un spirit critic care să te ajute să înţelegi mai bine lumea din jurul tău. Ştii că matematica e o cheie care deschide multe uşi. Vrei să ai posibilitatea să vezi cum e „afară”, să petreci un semestru într-o universitate europeană. Vrei să studiezi într-o facultate veche, din centrul unui oraş mare cu o viaţă culturală trepidantă.

Ştii că pregătirea pe care o primeşti în facultate e de cea mai bună calitate şi îţi deschide un spectru foarte larg de posibilităţi. Poţi urma secţia de matematici aplicate şi te poţi specializa în matematici financiare sau în mecanică. După un master potrivit, poţi lucra în bănci, în societăţi de asigurări, în industrie, în institute de sondare a opiniei publice, în cercetare aplicată. poţi lucra în echipe multidisciplinare, alături de medici, ingineri etc.

Poţi urma secţia de matematică-informatică, pregătindu-te şi pentru o carieră în IT şi pentru una de matematician.

După absolvire, poţi urma la fel de bine un master de matematică şi unul de informatică. Poţi urma secţia de matematică şi poţi continua cu un master de matematici pure sau aplicate, aici sau în străinătate. De exemplu, poţi învăţa criptografie: mai e nevoie să îţi spunem la ce e bună? Poţi urma domeniile de licenţă Informatică sau Tehnologia Informaţiei la terminarea cărora vei avea deschise şi porţile pieţei muncii şi cele ale carierelor din cercetare. Dacă urmezi modulul pedagogic (opţional) indiferent de secţia urmată, poţi deveni profesor în învăţământul preuniversitar sau universitar.

Gândeşte-te bine, nu te pripi! Dacă îţi plac copiii, profesoratul nu e deloc o meserie rea: ai vacanţe lungi, salariul e decent, iar de profesori va fi întotdeauna nevoie.

Facultatea întreţine o strânsă relaţie de colaborare cu Institutul de Matematică al Academiei, profesorii şi studenţii noştri putând folosi şi biblioteca acestuia. Se organizează seminarii ştiinţifice comune, iar studenţii noştri pot urmări şi cursuri mai avansate oferite de Şcoala Normală Superioară din Bucureşti. Studenţii au posibilitatea de a studia limbi străine (engleză, franceză, germană) drept cursuri facultative. Pe durata studiilor studenţii pot beneficia de burse Erasmus în universităţi din Italia, Franţa, Germania, Suedia etc.

CE IŢI OFERIM? Facultatea dispune de 15 laboratoare de informatică dotate cu calculatoare, inclusiv laboratoare speciale de reţele, statistică, calcul ştiinţific, baze de date si robotică. Cele 4 amfiteatre, precum şi mai multe săli din facultate deţin mijloace multimedia de predare. Biblioteca facultăţii, afiliată Bibliotecii Centrale Universitare, deţine un centru de împrumut, o sală de lectură şi o sală de consultare a publicaţiilor de specialitate. Prin intermediul acesteia, facultatea are abonamente la 34 de titluri româneşti şi străine, cum ar fi: Acta Mathematica, Jurnal d’Analyse Matematique, American Matematical Monthly etc. Catalogul online al bibliotecii poate fi consultat pe site-ul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti (www.bcub.ro). Accesul la bazele de date internaţionale (Springer, Pro Quest etc.) este asigurat gratuit de la calculatoarele din facultate. La etajul 3 al facultăţii se află planetariul folosit în cadrul orelor de astronomie. Facultatea întreţine o strânsă relaţie de colaborare cu Institutul de Matematică al Academiei, profesorii şi studenţii noştri putând folosi şi biblioteca acestuia. Se organizează seminarii ştiinţifice comune, iar studenţii noştri pot urmări şi cursuri mai avansate oferite de Şcoala Normală Superioară din Bucureşti. Studenţii au posibilitatea de a studia limbi străine (engleză, franceză, germană) drept cursuri facultative. Pe durata studiilor studenţii pot beneficia de burse Erasmus în universităţi din Italia, Franţa, Germania, Suedia etc.

Domeniu de licenta/master
Informatică
Specializare
Informatică
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Data Mining
  • ProcesLimbNat&TehLi mb
  • MachinLearn
  • ElDeSoftComp
  • MachinLearn
  • PrelSemn&Apl

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Exacte, în Bucuresti

Facultatea de Matematică şi Informatică

Profilul universitar se conturează la Brașov în 1960, anul în care ia ființă Facultatea de Matematică, componentă a Institutului Pedagogic din Brașov, alături de facultățile de Științe Naturale, Fizică-Chimie și Muzică (apărută ulterior). În 1971 învățământul superior brașovean se restructurează sub denumirea de Universitatea din Brașov, devenită în 1991 Universitatea Transilvania din Brașov. În cadrul acesteia, specializările din domeniul matematic și informatic, cu durata studiilor de 4-5 ani funcționează succesiv în cadrul Facultății de Matematică și Informatică (1971-1974), Facultății de Științe (1974-1978), Facultății de Matematică (1978-1987), Facultății de Științe (1990-2001) și respectiv Facultății de Matematică și Informatică (din 2001). Sunt organizate studii de masterat în matematică și informatică (din 1995).

Din anul 2005 se trece la restructurarea tip Bologna a învățământului matematic și informatic. Noua organizare cuprinde ciclul de Licență (3 ani), ciclul de Masterat (2 ani) și ciclul de Doctorat (3 ani). Facultatea organizează 4 programe acreditate de Licență - învățământ de zi (Matematică Informatică, Informatică, Informatică aplicată în limba germană, Informatică aplicată), 3 programe de Masterat Bologna și un program de Licență Informatică ID - învățământ la distanță. În facultate activează în prezent 5 conducători de doctorat.

Str. Iuliu Maniu, nr. 50, Brașov, România

Informatii despre Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)

Universitatea din Bucureşti este una din cele mai importante instituţii de învăţământ superior și de cercetare din România. Misiunea Universităţii din Bucureşti este de a oferi tinerilor români o formare de nivel european în domeniile ştiinţelor exacte, științelor naturii, științelor sociale şi umane, de a produce idei noi şi de a reevalua stadiul actual al cunoştinţelor în toate aceste domenii. Astfel, instituţia noastră se afirmă ca o universitate de cercetare avansată şi de predare, aflată pe prima poziție în ierarhizarea universităților, realizată de către Ministerul Educației în 2011.

Universitatea din Bucureşti este o instituţie publică finanţată din venituri proprii. În 2011, circa 80% din veniturile sale proveneau în ultimă instanţă de la bugetul de stat, parte dintre ele fiind obţinute prin competiţie.

În cei aproape 150 de ani de existenţă, Universitatea din Bucureşti şi-a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional. Mulţi dintre profesorii şi absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă, ca profesori şi cercetători in mari universităţi ale lumii, membri ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi, înalţi prelaţi etc.

Diplomele Universităţii din Bucureşti constituie o garanţie a unui înalt nivel de pregătire şi creativitate ştiinţifice, compatibil cu cele mai înalte exigenţe de competitivitate, prezente în câmpul cunoaşterii şi culturii contemporane.

Universitatea noastră este chemată la începutul secolului al XXI-lea să răspundă în mod specific provocărilor care se ridică zi de zi în faţa cunoaşterii şi acţiunii umane, având drept principale sarcini generale creșterea și avansarea cunoașterii, educarea studentelor și a studenților printr-un proces pedagogic modern, centrat pe studenți și pe rezultatele învățării și angajarea socială prin discutarea și evaluarea agendei publice și propunerea unor soluții problemelor societății românești actuale.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Bdul M. Kogălniceanu nr. 36-46 sector 5 Cod poştal 050107, Bucureşti, România
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea din Bucureşti (UNIBUC)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer