Îngrijiri specifice ale lăuzei și nou-născutului la domiciliu
Despre program
Descrierea este indisponibilă momentan.
Romana
Acreditat
1 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Biologia
- fiziologia și fiziopatologia stării de graviditate
- Îngriji la domiciliu a lăuzelor sănătoase sau cu comorbidăți/nevoi speciale
- Integrarea în familie a nou-născutului
- Abordarea tulburărilor psihiatrice și modificările de comportament în graviditate și lăuzie
- Drepturile și statutul juridic al mamei și nou-născutului
- Reglementări actuale și perspective ale profesiei de moașă
- Managementul urgențelor neonatale sau asociate lăuziei
- Cercetare și susținerea disertației
- Disciplină opțională
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Medicină, în Bucuresti
- Medicină veterinarăFacultatea de Medicină Veterinară
- Asistenţă medicală generalăFacultatea de Asistență Medicală – Târgu Jiu
- Medicină veterinarăFacultatea de Medicină Veterinară
- Medicină (în limba engleză)Facultatea de Medicină
- Medicina veterinara (in limba engleza)Facultatea de Medicină Veterinară
- MoașeFacultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală
- Balneofiziokineto-terapie și recuperareFacultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală
- Tehnică DentarăFacultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală
- FarmacieFacultatea de Farmacie
Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală
Înfiinţarea Facultăţii de Moaşe si Asistență Medicală a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova este în concordanţă cu recomandările Uniunii Europene de a aborda specializările reglementate sectorial, de moaşe si asistenţi medicali, de pe o poziție ştiinţifică, fapt ce conferă autonomie în activitatea de îngrijire a sănătăţii.
Misiunea didactică şi de cercetare ştiinţifică a Facultăţii de Moaşe și Asistenţă Medicală este de a pregăti specialişti în domeniile specifice nursingului şi moaşelor, în conformitate cu prevederile legale privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist şi moaşe care să ofere tratament şi servicii de îngrijire persoanelor care sunt bolnave fizic sau mental, cu handicap ori infirme, precum și altor persoane care au nevoie de îngrijire din cauza riscurilor potenţiale asupra sănătăţii, inclusiv înaintea, în timpul sau după naşterea copilului.
Informatii despre Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti
Pentru că presupune identificarea cu prima universitate de medicină și farmacie din România și, în același timp, cu leaderul educației medicale românești, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București se bucură astăzi de un binemeritat prestigiu şi recunoaştere în mediul academic național și internațional, renume purtat de generații întregi de medici de excepție ale căror performanțe vibrează în lumea întreagă.
Majoritatea domeniilor de îngrijiri de sănătate din România au fost și sunt dezvoltate de personalități marcante ale Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” cu activitate continuă în conducerea diferitelor comisii de specialitate din mediul academic și la nivel de aministrație publică din domeniul sanitar și, mai ales, în conducerea Institutelor de Profil Medical, de importanță națională. Personalități precum George Emil Palade, Gheorghe Marinescu, I.C. Parhon, Victor Babeş, Ion Cantacuzino, Toma Ionescu, Nicolae Paulescu au făcut ca numele Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” să ocupe un loc prestigios în rândul universităților de medicină ale lumii. Spiritul de pionierat şi idealismul care i-a animat pe fondatorii Universitǎţii de Medicinǎ şi Farmacie “Carol Davila” continuǎ sǎ îi confere acesteia o vitalitate distinctǎ în lumea academică româneascǎ.
Astăzi, la 156 ani de existență, obiectivul fundamental al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” îl constituie accelerarea eforturilor de transformare a instituției într-o universitate de elită pe plan mondial, una din primele 500 de universități ale lumii.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti