Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism

Despre program

Specializarea Ingineria Produselor Alimentare formează specialişti pentru unităţile cu profil de industrie alimentară. Inginerii absolvenţi ai acestei specializări pot funcţiona în domeniul protecţiei consumatorului, cercetării şi proiectării unităților din industria alimentara, în învăţământul liceal, postliceal şi universitar, în centrele de păstrare şi preindustrializare a produselor agricole, ca şi specialişti consultanţi în implementarea programelor naţionale şi internaţionale de industrie alimentară.

Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
4 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Analiză matematică
  • Chimie I
  • II
  • Informatică aplicată I
  • II
  • Biofizică și agrometeorologie
  • Plante medicinale și melifere
  • Limba străină I
  • II
  • Educaţie fizică şi sport I
  • II
  • Algebră liniară
  • geometrie analitică și diferențială
  • Management general
  • Marketing general
  • Ecologie și protecția mediului
  • Botanică și fiziologia plantelor
  • Practică
  • Discipline facultative (Zone şi staţiuni turistice în România
  • Psihologia educației
  • Etică și deontologie profesională
  • Pedagogie I)
  • Biochimie I
  • II
  • Management în alimentație publică și agroturism
  • Dezvoltare rurală
  • Sisteme de agricultură
  • Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
  • Pedologie
  • agrotehnică
  • mecanizare I
  • II
  • Limba străină III
  • IV
  • Educaţie fizică şi sport III
  • IV
  • Tehnologii generale animale
  • Topografie
  • cadastru și desen tehnic
  • Practică
  • Agrochimie I
  • Discipline facultative (Biotehnologii I
  • II
  • Pedagogie II
  • Didactica specializării)
  • Tehnologii generale vegetale I
  • II
  • Silvicultură şi produse ale pădurii
  • Contabilitate
  • Agrochimie II
  • Tehnologia și valorificarea băuturilor
  • Microbiologia alimentelor
  • Gastronomie
  • Tehnici culinare şi produse de patiserie
  • Managementul resurselor umane
  • Operaţii unitare în alimentaţie publică şi agroturism
  • Managementul şi tehnica servirii
  • Practică
  • Discipline opționale (Igienă alimentară
  • Politici agroalimentare
  • Turism rural
  • agroturism și ecoturism
  • Etică și integritate academică)
  • Discipline facultative (Instruire asistată de calculator
  • Practică pedagogică în învățământul preuniversitar obligatoriu I
  • II
  • Managementul clasei de elevi
  • Examen de absolvire nivelul I)
  • Procesarea produselor agricole
  • Construcţii agroturistice
  • Utilaje tehnologice
  • Managementul produselor de catering
  • Managementul producției
  • Marketing în alimentație publică și agroturism
  • Comunicare și negociere
  • Management strategic
  • Merceologie agroalimentară
  • Politici agricole comunitare
  • Managementul calității
  • Practică pentru elaborarea proiectului de diplomă
  • Elaborarea și susținerea proiectului de diplomă
  • Discipline opționale (Aditivi alimentari
  • Analiză senzorială
  • Stiluri alimentare
  • Ambalaje şi design)

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Arad

Facultatea de Inginerie Alimentară

Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor.

Strada Universității, Nr. 13, Suceava

Informatii despre Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

Universitatea "Aurel Vlaicu" este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată şi certificată ARACIS și IEP-EUA, care continuă tradiţia învăţământului universitar arădean începută pe aceste locuri cu Institutul de Teologie (1822), Facultatea de Zootehnie şi Medicină Veterinară (1947), Institutul de Subingineri (1972).

Universitatea „Aurel Vlaicu” este o comunitate academică distinctă care funcţionează în baza prevederilor Constituţiei României, a legilor şi normativelor referitoare la sistemul de învăţământ.

Universitatea dispune de un personal academic cu înaltă pregătire profesională şi dotări de cea mai bună calitate pentru activităţile didactice şi ştiinţifice, astfel că baza materială este excepţională, cuprinzând peste 47.000 mp.

Diplomele, emise sub egida MECȘ, sunt recunoscute în ţară şi străinătate.

Studenţilor noştri le sunt asigurate condiţii foarte bune prin:

  • posibilitatea obţinerii unor burse de merit, de studiu şi sociale, atât pentru studenţii bugetari cât şi pentru studenţii cu taxă. Bursele acoperă toate cheltuielile de şcolarizare;
  • posibilitatea obţinerii unor burse de studiu în străinătate şi cuprinderea în proiecte (în prezent suntem parteneri la numeroase proiecte europene privind mobilităţi ale studenţilor universităţii în Germania, Norvegia, Danemarca, Italia, Spania, Portugalia, Franţa, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Finlanda);
  • reduceri de tarife pentru transport, manifestări culturale şi sportive;
  • cazarea în căminele studenţeşti, servirea mesei la cantină;
  • tabere studenţeşti gratuite;
  • ample şi numeroase activităţi studenţeşti organizate de Liga Studenţilor din UAV
Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
limitat
B-dul Revoluţiei, nr. 77, 310130 Arad, România
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer