Ingineria conducerii avansate a fabricaţiei
in cadrul Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca (UTCN), din Cluj-Napoca, Transilvania
Despre program
Facultatea de Automatică și Calculatoare este o instituție publică de învățământ universitar cu misiunea didactică și de cercetare în domeniile "Calculatoare și Tehnologia Informației" și "Ingineria Sistemelor".
Specializările "Automatică" și "Calculatoare" au fost înființate ca specializări distincte ale domeniului "Știința Calculatoarelor și Sistemelor" în cadrul Facultății de Electrotehnică, în data de 4.07.1977.
Facultatea de Automatică și Calculatoare a fost înființată în 1990, când fosta Facultate de Electrotehnică s-a divizat în trei facultăți: Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electrotehnică și Facultatea de Electronică și Telecomunicații.
Începând cu anul 1990, Facultatea de Automatică și Calculatoare a fost autorizată să funcționeze cu specializările "Automatică și informatică industrială" și "Calculatoare". Începând cu anul 1995 la acestea s-au adăugat specializarile "Automatică și informatică industrială" (în limba engleză), "Calculatoare" (în limba engleză), "Tehnică de calcul" (colegiu), autorizate provizoriu conform HG 568/1995, publicată în Monitorul Oficial din 16.08.1995 și acreditate definitiv conform HG 442/1998, publicată în Monitorul Oficial din 10.08.1998.
Începând cu anul 2005, odată cu restructurarea modului de organizare a învățământului superior, în conformitate cu Convenția de la Bologna, activitatea de învățământ și cercetare se desfășoară în domeniile de studii "Calculatoare și Tehnologia Informației" și "Ingineria Sistemelor" pe trei nivele: studii de licență, studii de masterat și studii doctorale.
Științe Inginerești
Ingineria sistemelor și inginerie mecanică
Automatică şi informatică aplicată
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematica avansata
- Structuri software pentru aplicatii de timp-real
- Tehnologii internet avansate
- Echipamente pentru fabricatia asistata de calculator
- Proiect ICAF
- Cercetare ICAF
- Retele industriale
- Procesarea numerica a semnalelor
- Control prin invatare
- Control optimal
- CAD
- Monitorizare si diagnoza
- Managementul si controlul proceselor
- Sisteme inglobate
- Proiect ICAF
- Cercetare ICAF
- Practica de cercetare
- Practica pentru elaborarea lucrarii de disertatie
- Elaborare dizertatie
- Sustinere dizertatie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Cluj-Napoca
- Ingineria sistemelor electroenergeticeFacultatea de Inginerie Electrică
- Proiectarea asistată de calculator a sistemelor de fabricaţieFacultatea de Construcţii de Maşini
- Management şi inginerie în afaceriFacultatea de Construcţii de Maşini
- Ingineria Mediului IDFacultatea de Agricultură
- Prelucrarea semnalelor şi imaginilor
- Tehnologia construcţiilor de maşini (în limba engleză)Facultatea de Construcţii de Maşini
- Electronică aplicatăFacultatea de Inginerie Electrică
- Electronică de putere şi acţionări electriceFacultatea de Inginerie Electrică
- Ingineria şi managementul procesării avansate a materialelorFacultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului
Facultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Automatică și Calculatoare pregătește ingineri în domeniul IT prin programele de studii de licență (Automatică și informatică aplicată, Calculatoare și Tehnologia informației), masterat și doctorat din cadrul domeniului de ierahizare Ingineria Sistemelor, Calculatoare și Tehnologia Informației, clasificat în categoria A a celor mai performante programe. Rata de reușită la angajare a absolvenților, după finalizarea studiilor, este una foarte ridicată, aceștia fiind apreciați de companii importante precum Microsoft, IBM, Continental, Endava sau Delphi. Misiunea Facultăţii de Automatică şi Calculatoare constă în formarea unor specialişti de înaltă performanţă şi competenţă în domeniile Calculatoare şi Tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor. Facultatea noastră oferă studenţilor o educaţie care combină studiul academic riguros cu stimularea activităţilor creative, pregătind ingineri cu competenţe în: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţă artificială şi sisteme expert, ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboţi şi sisteme automatizate de producţie, automatizări industriale. Programele de studiu oferite de facultatea noastră îndeplinesc standardele impuse de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior. Nivelul ridicat al cursurilor organizate asigură echivalenţa diplomei acordate cu diplomele celor mai prestigioase universităţi. Absolvenţii noştri sunt angajaţi ai companiilor importante de IT sau sunt înscrişi la doctorat în universităţi şi institute de cercetare din lumea întreagă.
Informatii despre Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca (UTCN)
Structura Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca este complexa si cuprinde treisprezece facultati repartizate in cele doua centre universitare, Cluj-Napoca si Baia-Mare la care se adauga extensiile in localitatile Alba-Iulia, Bistrita, Satu-Mare si Zalau.
Oferta educationala, organizata in sistem Bologna, cuprinde programe de licenta, masterat si doctorat, precum si programe de formare continua. Domeniile de studii au o larga cuprindere, de la inginerie la arhitectura, stiinte fundamentale, socio-umane si arte. De asemenea, in cadrul Universitatii Tehnice, functioneaza Departamentul pentru Educatie Continua, Invatamant la Distanta si cu Frecventa Redusa, care organizeaza si deruleaza activitati si programe de educatie continua, cursuri postuniversitare, programe si cursuri de dezvoltare profesională continuă sau bazate pe standarde ocupaţionale.
Deplin integrata in viata comunitatii academice internationale, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este preocupata de schimbul international de valori stiintifice, iar aceasta tendinta se regaseste in cele peste 200 de acorduri de colaborare interuniversitara, sau in numarul mare de mobilitati ale studentilor. Deschiderea în continuare spre spaţiul european si mondial al învăţământului şi cercetării printr-un proces statornic de internaţionalizare reprezinta unul dintre obiectivele majore ale universitatii.
Cercetarea este, alături de educaţie, principala prioritate a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. În toate facultăţile universităţii fiinţează structuri de cercetare, de la colective, grupuri şi laboratoare, până la centre şi platforme de cercetare. Domeniile abordate sunt într-o gamă întinsă de cuprindere, de la inginerie, cea mai larg reprezentată, la ştiintele fundamentale, ştiinţe socio-umane sau arte. Direcţiile de cercetare deschise sunt orientate pe priorităţile şi perspectivele pe plan mondial: de la tehnologia informaţiei şi comunicaţii, la energii regenerabile şi ecologie, de la superconductivitate, spintronică şi nanomateriale, la management şi robotică, de la mecatronică şi inginerie electrica, la autovehiculul şi locuinţa viitorului ori la urbanism si societate.
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca se caracterizeaza prin dinamism in spirit si actiune, fiind calata pe exigentele internationale ale timpurilor noastre si urmarind incadrarea continua intre acele institutii academice cu traditii si valori care conduc la prosperitate si progres in societate.