Informatică (ID)
in cadrul Universitatea Politehnica Timişoara (UPT), din Timisoara, Banat
Despre program
Marele avantaj al facultății noastre este că practic vă oferă libertatea alegerii unui loc de muncă. El poate fi în țară sau în străinătate, puteți lucra de acasă sau de la birou, poate fi o firma mică sau o multinațională, în funcție de disponibilitatea voastră.
Științe Inginerești
Ingineria sistemelor și inginerie mecanică
Automatică şi informatică aplicată
Licență
Romana
Acreditat
3 ani
ID - la distanță
Cursuri pe care le vei parcurge
- Algebră și geometrie
- Analiză Matematică
- Arhitectura calculatoarelor
- Cultură și civilizație
- Fundamentele calculatoarelor
- Introducere în programarea calculatoarelor
- Limbi de circulație internațională
- Logică și structuri discrete
- Matematici asistate de calculator
- Matematici speciale (Probabilități și statistică)
- Microeconomie
- Structuri de date și algoritmi
- Tehnici de programare
- Voluntariat (facultativ)
- Analiza algoritmilor
- Baze de date
- Concepte fundamentale ale limbajelor de programare (opțional)
- Elemente de automatică
- Fundamente de inginerie software
- Management
- Programare Java (opțional)
- Proiect sincretic IA: Sisteme încorporate (opțional)
- Proiect sincretic IB: Aplicaţii orientate obiect şi algoritmi (opțional)
- Marketing
- Practică
- Programarea orientată pe obiecte
- Proiectarea microsistemelor digitale
- Rețele de calculatoare
- Securitatea informației
- Sisteme de operare
- Teoria și metodologia instruirii
- Voluntariat (facultativ)
- Administrarea rețelelor (opțional)
- Baze de date (proiect sincretic B) (opțional)
- Calitate în tehnologia informației (opțional)
- Comunicare
- Concepte ale limbajelor de programare (proiect sincretic A) (opțional)
- Elaborare lucrare de licenţă
- Examen de licenţă
- Limbaje formale și tehnici de compilare
- Medii și tehnologii de programare
- Modelarea și proiectarea sistemelor software (opțional)
- Norme și standarde în informatică (opțional)
- Programare WEB
- Programarea aplicațiilor multimedia (opțional)
- Proiectare asistată de calculator (opțional)
- Proiectarea aplicațiilor pe platforme reconfigura (opțional)
- Proiectarea bazelor de date (opțional)
- Proiectarea interfețelor utilizator și grafică
- Proiectarea translatoarelor (opțional)
- Rețele și securitatea informației (proiect sincretic C) (opțional)
- Sisteme integrate de producție asistate de calculator (opțional)
- Sisteme încorporate (opțional)
- Teoria calculabilității și complexității (opțional)
- Verificare și validare software (opțional)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Timisoara
- Ingineria şi managementul sistemelor logisticeFacultatea de Management în Producţie şi Transporturi
- Inginerie şi telecomunicaţii – învăţământ la distanţăFacultatea de Electronică şi Telecomunicaţii
- Inginerie civilăFacultatea de Construcţii
- Automatică și informatică aplicatăFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Chimia şi ingineria substanţelor organice, petrochimie şi carbochimieFacultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului
- Sisteme integrate pentru fabricaţia agroalimentarăFacultatea de Mecanică
- RoboticăFacultatea de Mecanică
- Proiectarea avansată a structurilor metalice compozite /Advanced Design of Steel and Compozite Structures – limba englezăFacultatea de Construcţii
- Ingineria sistemelor electroenergeticeFacultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică
Facultatea de Automatică și Calculatoare
Facultatea de Automatică și Calculatoare pregătește ingineri în domeniul IT prin programele de studii de licență (Automatică și informatică aplicată, Calculatoare și Tehnologia informației), masterat și doctorat din cadrul domeniului de ierahizare Ingineria Sistemelor, Calculatoare și Tehnologia Informației, clasificat în categoria A a celor mai performante programe. Rata de reușită la angajare a absolvenților, după finalizarea studiilor, este una foarte ridicată, aceștia fiind apreciați de companii importante precum Microsoft, IBM, Continental, Endava sau Delphi. Misiunea Facultăţii de Automatică şi Calculatoare constă în formarea unor specialişti de înaltă performanţă şi competenţă în domeniile Calculatoare şi Tehnologia informaţiei şi Ingineria sistemelor. Facultatea noastră oferă studenţilor o educaţie care combină studiul academic riguros cu stimularea activităţilor creative, pregătind ingineri cu competenţe în: structura şi arhitectura sistemelor de calcul, sisteme bazate pe microprocesoare, limbaje de programare, sisteme de aplicaţii software, inteligenţă artificială şi sisteme expert, ingineria sistemelor de control, sisteme evoluate de conducere, roboţi şi sisteme automatizate de producţie, automatizări industriale. Programele de studiu oferite de facultatea noastră îndeplinesc standardele impuse de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior. Nivelul ridicat al cursurilor organizate asigură echivalenţa diplomei acordate cu diplomele celor mai prestigioase universităţi. Absolvenţii noştri sunt angajaţi ai companiilor importante de IT sau sunt înscrişi la doctorat în universităţi şi institute de cercetare din lumea întreagă.
Informatii despre Universitatea Politehnica Timişoara (UPT)
Înfiinţată în anul 1920, la scurt timp după unirea teritoriilor româneşti, într-un context european marcat de redefinirea statală şi tarele primului război mondial, Şcoala Politehnică din Timişoara – cum s-a numit la început – a constituit răspunsul pentru una din cerinţele formulate de societatea românească a vremii, şi anume formarea de ingineri.
Universitatea Politehnica Timişoara, universitate de cercetare avansată şi educaţie, este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice, cât şi prin activitatea de excepţie a unor academicieni prestigioşi.
În structura Universităţii Politehnica Timişoara sunt incluse facultăţi, departamente, catedre, institute şi centre de cercetare, laboratoare, biblioteci, cămine, cantine, baze sportive, precum şi serviciile tehnice şi administrative, editura şi tipografia, policlinica studenţească. Cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13500 studenţi. În cadrul celor 25 departamente îşi desfăşoară activitatea aproape 700 cadre didactice, iar personalul administrativ şi auxiliar numără în jur de 500 cadre. Universitatea Politehnica Timişoara este recunoscută ca protagonist remarcabil pe scena cercetării ştiinţifice atât în plan naţional, cât şi internaţional. Existenţa si funcţionarea unui număr considerabil de centre de cercetare (25), în care activează echipe de cercetători ce pun cu succes în practică strategia de cercetare a instituţiei, conferă universităţii prestigiu profesional şi, în acelaşi timp, furnizează sursa fondurilor destinate dezvoltării. Actualizarea rezultatelor cercetării în lucrări ştiinţifice, brevete de invenţie ori produse realizate constituie o garanţie a competenţei, seriozităţii şi profesionalismului instituţional.
Activitatea didactică din Universitatea Politehnica Timişoara este organizată în paradigma Bologna, programele de studii corespunzând celor trei cicluri, LICENŢĂ, MASTERAT şi DOCTORAT. Interesată să răspundă cerinţelor de pe piaţa muncii precum şi necesităţii de formare şi dezvoltare pe tot parcursul vieţii, determinată de provocările complexe ale societăţii moderne, Universitatea Politehnica Timişoara organizează programe de STUDII POSTUNIVERSITARE, al căror obiectiv principal este actualizarea / dezvoltarea / perfecţionarea de numeroase calificări universitare. Portofoliul de specializări oferite de Universitatea Politehnica Timişoara răspunde nevoilor societăţii actuale, reflectând raporturile strânse pe care universitatea le întreţine cu mediul socio-economic. Specializările sunt adaptate în permanenţă celor mai noi tendinţe în domeniu, răspunzând cerinţelor de pregătire teoretică şi practică necesară inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.
Universitatea Politehnica Timişoara dispune de o infrastructură care garantează desfăşurarea în foarte bune condiţii a activităţilor didactice şi de cercetare. Deopotrivă sub aspect imobiliar şi al echipamentelor, baza materială de excelenţă a universităţii reprezintă consecinţa preocupării de modernizare şi realizare de investiţii din ultimul deceniu. Campus-ul universitar cuprinde 16 cămine studenţeşti care oferă 6500 locuri de cazare, cu aproximatie, o cantină studenţească, o policlinică studenţească şi două baze sportive performante.
În deplină concordanţă cu misiunea asumată şi cu dorinţa de a se afirma la nivel internaţional, Universitatea Politehnica Timişoara dezvoltă în prezent relaţii de colaborare fructuoase cu numeroase universităţi din Europa, SUA, Asia, America de Sus şi Canada, concretizate în peste 190 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeană sau în mod direct.