Fizică tehnologică (în limba maghiară)
in cadrul Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB), din Cluj-Napoca, Transilvania
Despre program
Cursurile specializării Fizică Tehnologică au o durată de 4 ani și se finalizează cu diplomă de licență, statutul profesional al absolvenților fiind acela de "Inginer fizician".
Științe Inginerești
Științe inginerești aplicate
Fizică tehnologică
Licență
Maghiara
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Electricitate și magnetism
- Informatică pentru fizicieni
- Educație fizică
- Mecanică
- Fizică moleculară și căldură
- Informatică
- Ecuațiile diferențiale ale fizicii teoretice
- Electricitate
- Oscilații și unde
- Fundamentele pedagogiei
- Fizică nucleară
- Fizica atomului
- Fizica fluidelor
- Sisteme și instrumentație cu senzori
- Electrotehnică
- Didactica fizicii
- Engleză
- Mecanică cuantică
- Microprocesoare calculatoare electronice
- Rezistența materialelor
- Aplicații tehnologice ale fizicii laserelor
- Instrumentație cu senzori
- Tehnologii energetice nepoluante
- Particule elementare
- Microunde
- Semiconductori
- Fizica semiconductorilor
- Managementul clasei
- Introducere în nanotehnologii
- Practică pedagogică
- Metode de control nedistructiv
- Fizica și tehnologia matematicii magnetice
- Metode numerice și de simulare Detectori de radiații
- Biorobotica
- Reactori și materiale nucleare
- Rețele de calculatoare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Cluj-Napoca
- Ingineria informaţieiFacultatea de Matematică şi Informatică
- Energii regenerabile
- Ingineria şi managementul procesării avansate a materialelorFacultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului
- Automatică și Informatică Aplicată (în limba engleză)Facultatea de Automatică și Calculatoare
- Circuite şi sisteme integrate
- Inginerie medicalăFacultatea de Inginerie Electrică
- Ingineria materialelor şi protecţia mediuluiFacultatea de Chimie şi Inginerie Chimică
- Metalurgia pulberilor şi materiale avansateFacultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului
- Mecanică fină şi nanotehnologii
Facultatea de Fizică
Fizică ȋnseamnă "natură" ȋn limba greacă şi pentru că descifrează tainele acestei lumi, de la quarci pȃnă la stele, rămȃne regina ştiinţelor. Facultatea de Fizică ȋşi propune să deschidă o nouă perspectivă asupra rolului fizicii şi al fizicianului ȋn lumea actuală.
În prezent, Facultatea de Fizică dispune de laboratoare de specialitate, în care se desfășoară atât activități didactice, cât și de cercetare in vederea elaborarii lucrarilor de licenta, de disertatie sau doctorat. Un rol important in activitatea de cercetare îl joacă Institutul de Fizica, care funcționează din anul 1963. Înfințat inițial ca laborator de cercetare în domeniul rezonanței magnetice, acesta s-a dezvoltat pe parcurs ajungând în prezent să aibă mai multe laboratoare de cercetare în care iși desfașoară activitatea cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți de la master și cei care iși pregătesc lucrarea de licență în diferite domenii ale fizicii. Dintre laboratoarele facultății, precum și a institutului amintim: laboratorul de magnetism, laboratorul de rezonanță electronică de spin, laboratorul pentru studiul materialelor oxidice supraconductoare cu temperatură critică ridicată, laboratorul de biomateriale, laboratorul pentru studiul materialelor oxidice cristaline și vitroase, laboratorul de fizică atomică și nucleară, laboratorul de corp solid, laboratorul de ultraacustică, laboratorul de optică, laboratorul de spectroscopie optică, laboratorul de laseri, laboratorul de optotehnică, etc.
Facultatea de Fizică participă în prezent la numeroase programe de cercetare cu alte universități și institute de cercetare din străinătate cum ar fi: Universitatea “Joseph Fourier” și Laboratorul de magnetism, din Grenoble; Universitatea Tehnică din Viena; Universitatea din Geneva; Universitatea Liberă din Bruxelles; Universitatea “Eotvos Lorand”, Budapesta; Universitatea “Kossuth Lajos”, Debrecen; Universitatea din Louvaine; Institutul de cercetare în domeniul corpului solid din Varșovia; Institutul de Fizică din Chișinău.
Informatii despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.
Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.
Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.