Finanţarea şi Gestiunea Agenţilor Economici
in cadrul Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, din Galati, Moldova
Despre program
După parcurgerea ciclului de studii masterat la specializarea FGAE – Finanţarea şi Gestiunea Agenţilor Economici, absolventul va dobândi următoarele: Competenţele generale: -aprofundareaşi valorificarea unor cunoştinţe generale de bază în domeniul specific finanţării şi gestiunii agenţilor economici; -potenţarea cunoştinţelor de specialitate caracteristice domeniului financiar şi bancar; -dezvoltarea unui nivel superior al înţelegerii, abordării şi folosirii limbajului specific domeniului financiar caracteristic; -cunoaşterea aprofundată a teoriilor, modelelor, metodelor şi tehnicilor legate de domeniu; -dezvoltarea gândirii creative în domeniul managementului resurselor financiare, folosind tehnologiile informaţionale moderne; -extinderea la nivel superior a capacităţii de concepere, raţionare, decizie şi relaţionare; -crearea şi dezvoltarea abilităţilor de utilizare a instrumentarului avansat specific domeniului. Competenţe funcţionale: -abordarea interdisciplinară a problemelor şi de corelare cu cele din toate domeniile; -aprofundarea şi extinderea capacităţii de concepere, proiectare şi dezvoltare de aplicaţii financiare şi de gestiune compatibile diverselor companii din mediul economic; -extinderea capacităţii de aplicare a cunoştinţelor din diverse alte domenii, în directă şi strânsă conexiune cu sistemul financiar şi de gestiune al agenţilor economici; -dezvoltarea abilităţilor de analiză critică a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul echipei de proiectare/dezvoltare a aplicaţiilor financiare şi de gestiune a companiilor, pentru corecta administrare a activităţilor lor; -formarea şi demonstrarea unor abilităţi de conceptualizare a activităţii specifice. Competenţe de specialitate -specializarea unor abilităţi referitoare la analiza, conceperea, proiectarea şi dezvoltarea unor lucrări şi rapoarte de gestiune financiară; -dezvoltarea abilităţilor de operare cu tehnologiile informaţionale şi informatice moderne; -formarea unor deprinderi de modelare, simulare şi interpretare a situaţiilor economice; -dezvoltarea abilităţilor de comparare şi de mixare a metodologiilor clasice cu cele moderne în utilizarea şi adoptarea compatibilă a politicilor economice; -dezvoltarea abilităţilor de abordare critic – constructivă a paralelei între domeniile multiple de activitate ale agenţilor economici, creând astfel posibilitatea unei abordări optime.
Științe Economice
Economie
Economie generală
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Galati
- MarketingFacultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Management
- Afaceri internaţionale (la Cahul)
- Shiping, finanțe și comerț internațional/ Shipping, international trade and finance (intredisciplinar cu domeniul: Finanţe)Facultatea de Ştiinţe Economice
- Contabilitate şi Audit
- Afaceri și economie internațională (intredisciplinar cu domeniul: Științe ale comunicării)Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaționale
- Management Financiar şi BancarFacultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Administrarea Afacerilor InternaţionaleFacultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
- Finanţe şi BănciFacultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor are privilegiul de a se fi întemeiat pe fundamentul unei recunoscute tradiţii a economiei şi învăţământului gălăţean, menţionând în acest sens că prima şcoală comercială din România a fost înfiinţată la Galaţi în octombrie 1864, iar în 1934 lua fiinţă Academia de Export din Galaţi, în aula căreia au ţinut conferinţe cei mai mari profesori economişti ai ţării. Într-un astfel de cadru, s-au format două mari personalităţi economice gălăţene, recunoscute la nivel naţional şi internaţional: profesorul Virgil Madgearu şi profesorul Anghel Rugină. Pe temeiul unui asemenea ascendent, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Galaţi şi-a impus, încă de la înfiinţarea sa, 23 aprilie 1990, continuarea efortului pentru redobândirea unei recunoaşteri naţionale şi internaţionale, unanim recunoscute. Sistemul de valori reflectă demersul întregului colectiv profesoral de a asigura îndeplinirea misiunii asumate. Tradiţie – Şcoala economică gălăţeană are o tradiţie recunoscută şi acest aspect obligă atât generaţia actuală cât şi cea viitoare la respect pentru trecut şi efort pentru viitor. Profesionalism – profesorii facultăţii se vor mobiliza pentru a forma cu pasiune şi dăruire economişti valoroşi cu înaltă ţinută profesională şi morală. Creativitate – este esenţială pentru a obţine diferenţierea pe piaţa educaţională. Prin activităţile noastre dorim să-i încurajăm pe studenţi la dialog şi iniţiative. Integritate – activităţile profesorilor şi studenţilor vor fi în permanenţă guvernate de onestitate, corectitudine şi sinceritate. Procesul de educaţie presupune întotdeauna existenţa unor oameni cu har. Corpul profesoral al facultăţii este format din specialişti cu o bogată experienţă didactică şi de cercetare, receptivi la realităţile mediului de afaceri. Sunt profesori care au acceptat provocarea de a ţine pasul cu schimbarea şi care înţeleg că fiecare student este unic în felul lui.
Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.
Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.