Despre program

Specializarea Filmologie propune studenţilor o gamă largă de cursuri, seminarii şi lucrări practice, din domenii variate şi interdependente: istoria, teoria şi estetica filmului, genuri cinematografice şi critică de film, analiza imaginii, cultură şi antropologie vizuală. O componentă fundamentală a programei este scenaristica, a cărei studiere, teoretică şi mai ales practică, se desfăşoară pe parcursul celor trei ani de studiu. Cei înclinaţi spre critica de film vor fi încurajaţi şi sprijiniţi să scrie şi să publice, atât în revistele şi pe platformele on-line ale studenţilor, cât şi în revistele culturale din Cluj sau în publicaţiile ştiinţifice ale Facultăţii. Abordarea programului de Filmologie îmbină teoria cu practica, studenții colaborând cu colegii lor de la specializarea Cinematografie și Media în realizarea unor filme. De asemenea, vor avea posibilitatea să experimenteze etapele unei producţii cinematografice în cadrul unui Atelier de producţie film/ video. Echipa de cadre didactice de la Filmologie este performantă, dinamică şi deschisă la colaborare apropiată cu studenţii, iar atmosfera de studiu este propice stimulării capacităţii de gândire critică.

Domeniu
Arte
Domeniu de licenta/master
Cinematografie şi media
Specializare
Filmologie
Tip program
Licență
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Autorizat
Perioada de studii
3 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
 • Istoria filmului românesc
 • Istoria filmului universal
 • Publicistică cinematografică
 • Genuri de film
 • acțiune
 • aventură
 • Fundamentele scenariului de film și tv
 • Educație fizică
 • Scenaristică
 • structuri narative
 • Școli de film
 • Teoria filmului
 • Analiza imaginii
 • Experiment vizual în filmul scurt
 • Actorie de film
 • Scenaristică
 • structuri narative
 • Școli de film
 • Teoria filmului
 • Analiza imaginii
 • Experiment vizual în filmul scurt
 • Actorie de film

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Cluj-Napoca

Facultatea de Teatru şi Film

Înfiinţată în 1991, ca departament de teatru în cadrul Facultăţii de Litere, instituţia noastră s-a dezvoltat necontenit şi şi-a creat un bun renume pe plaja educaţională artistică din România. Absolvenţii săi au devenit nume de răsunet în arta teatrală a ultimului deceniu. Oferind, la început, specializari în Arta actorului, Regie de teatru şi Teatrologie, în linia română şi maghiară, şi beneficiind constant de o echipă de cadre didactice prestigioase, atît la disciplinele dedicate culturii teatrale, cît şi la cele dedicate scenei, Departamentul de Teatru si-a îmbogăţit oferta, începînd din anul 2004, cu o nouă specializare – Fotografie, Cinematografie, Media – şi a devenit facultate de sine stătătoare în 2005.

Facultatea de Teatru şi Televiziune face parte din Universitatea „Babes-Bolyai”, instiuţie academică multiculturală, cu o bogată tradiţie şi care se bucură de o largă apreciere internaţională. Astfel, studenţii nostri pot beneficia de posibilitatea efectuării unor stagii la universităţi străine partenere şi, totodată, de recunoaşterea europeană a diplomelor obţinute aici.

Viitorii actori, regizori, teatrologi (dramaturgi, critici de teatru sau impresari) îşi desfăşoară o bună parte din activităţile specifice şi de atelier în studiourile facultăţii şi îşi prezintă spectacolele în cadrul Studioului „Radu Stanca” sau pe scena Colegiului Academic, ori în alte spaţii neconvenţionale alese de ei.

str. Mihail Kogălniceanu nr. 4

Informatii despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)

Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.

Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.

Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
str. Mihail Kogălniceanu nr. 1
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer