Exploatarea durabilă a resurselor minerale / Sustainable exploitation of the mineral resources
Despre program
Misiunea acestui program de studii de master este de a asigura şi forma specialişti în domeniul exploatărilor miniere, prin dobândirea competenţelor educaţionale, pregătirea profesională şi a cunoştinţelor superioare în conformitate cu cerinţele actuale ale învăţământului superior, în concordanţă cu cerinţele unei exploatări durabile a rezervelor minerale ale subsolului. Absolvenţii acestui program de studiu de masterat se pot încadra pe piaţa muncii în următoarele ocupaţii: inginer minier, inginer preparator minier, consilier inginer minier, expert inginer minier, inspector de specialitate inginer minier, referent de specialitate inginer minier, proiectant inginer în minerit, cercetător în exploatări miniere. Disciplinele din planul de învăţământ: Geologie aplicată; Geologie minieră şi geopolitică; Geomodelare, resurse, rezerve; Modelarea instabilităților în geomecanică; Maşini şi instalaţii miniere moderne; Exploatări miniere şi dezvoltare durabilă; Managementul riscului; Tehnici de valorificare şi reciclare a metalelor; Sănătate şi securitate în muncă; Economie minieră; Managementul proiectelor.
Științe Inginerești
petrol şi gaze
Inginerie minieră
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Applied Geology
- Mining Geology and Geopolitics
- Geo-modelling
- resources and reserves
- Instabilities modelling in geomechanics
- Optional disciplines OP11
- Underground mine planning and design
- Advanced mining equipment
- Risk Management
- Mining Exploitation and sustainable development
- Metal recovery and recycling Techniques
- Research
- Health and Safety
- Mining Economy
- Project Management
- Surface mine planning and design
- Optional Discipline OP21
- Ethics and academic integrity
- Mine ventilation and climatisation
- Optional Discipline OP22
- Research and documenation achievement for dissertation
- Elaboration of dissertation
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Petrosani
- Automatică şi informatică aplicatăFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Ingineria transporturilor şi a traficuluiFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Inginerie economică în construcţiiFacultatea de Mine
- Instalaţii şi echipamente de proces în mineritFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Construcţii miniereFacultatea de Mine
- Evaluarea impactului asupra mediului şi reconstrucţia ecologicăFacultatea de Mine
- Maşini şi echipamente miniereFacultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
- Topografie minierăFacultatea de Mine
- Instalaţii şi echipamente de proces în minerit (în limba engleză)Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică
Facultatea de Mine
Istoria Facultății de Mine se confundă, în integralitatea sa, cu istoria Universității din Petroșani. In anul 1948, la înființare, Institutul Cărbunelui din Petroșani avea în structura sa o singură facultate, Exploatarea și Prepararea Zăcămintelor de Cărbuni. Anul universitar 1957-1958 marchează schimbarea denumirii acestei facultăți în Facultatea de Mine. în prezent, Facultatea de Mine are în structură două departamente: Departamentul de Inginerie Minieră, Topografie și Construcții și Departamentul de Management, Ingineria Mediului și Geologie.Informatii despre Universitatea din Petroşani
Universitatea din Petroşani are o lungă şi frumoasă tradiţie, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a funcţionat în Bucureşti peste 80 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 a funcţionat la Petroşani. Doar câteva universităţi se pot mândri cu o asemenea descendenţă atestată prin decretul domnitorului A.I. Cuza din 1864 de înfiinţare a „Şcoalei de Ponţi şi Şosele, Mine şi Arhitectură”.
Având drept fundament această puternică tradiţie universitară şi prestigiul de care se bucură în ţară şi în străinătate, Universitatea noastră asigură astăzi condiţiile necesare pentru ca studenţii săi să dobândească o înaltă calificare în multe şi variate domenii, pregătirea desfăşurându-se la toate formele de învăţământ.
Formarea profesională a specialiştilor se realizează în cadrul a trei facultăţi: Facultatea de Mine, Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică şi Facultatea de Ştiinţe.