Evaluarea politicilor şi programelor publice europene
Despre program
EPPPE se adresează absolvenţilor de studii universitare în regim Bologna (3 ani) sau absolvenţilor de studii universitare de lungă durată (4 ani sau peste). Orice domeniu este eligibil (agricultură, construcţii, contabilitate, economie, inginerie, mediu, ştiinţe sociale, turism etc.).
Programul le oferă celor care îl urmează posibilitatea de a dobândi informaţii în ceea ce priveşte evaluarea de proiecte şi managementul fondurilor europene, metodele de evaluare economică şi de cercetare socială, teorii şi practici de evaluare a politicilor şi programelor publice, elemente de audit şi evaluare financiară, ş.a. Abilităţile practice vor fi consolidate prin internship-uri cu durata cuprinsă între 2 săptămâni şi 3 luni, realizate în cadrul unor instituţii sau organizaţii precum Ministerul Fondurilor Europene, Organisme Intermediare, Societatea Academică din România, ANOFM, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Institutul de Evaluare, Ernst & Young, ş.a.
În cazul locurilor nesubvenţionate de la bugetul de stat, taxa de şcolarizare este de 500 euro/ semestru. Acestui program îi sunt alocate atât locuri de la buget, cât şi locuri cu taxă, numărul acestora urmând a fi anunţat după repartizarea făcută de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe politice
Ştiinţe politice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Analiza politicilor publice
- Introducere în evaluare
- Management public
- Evaluarea competențelor
- Integrare și politici fiscale
- Teorii ale evaluării politicilor și programelor publice
- Fundamentele evaluării
- Politicile UE. Sisteme și metode de evaluare ale UE
- Introducere în managementul organizațiilor
- Elemente de audit și evaluare financiară
- Practici în evaluarea politicilor și programelor publice/Scriere proiecte
- Evaluarea instituțiilor și organizațiilor
- Evaluarea proiectelor. Managementul fondurilor europene
- SPSS
- Comunicare și răspundere publică
- Practica de specialitate
- Metode și tehnici de elaborare a lucrării de absolvire
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Comunicare managerială și resurse umaneFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Comunicare şi relaţii publiceFacultatea de Ştiinţe Sociale
- Consilierea şi managementul carierei în domeniul profesional şi tehnicFacultatea de Inginerie Industrială și Robotică
- Studii de muncăFacultatea de Ştiinţe Politice
- Comunicare și publicitateFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Managementul administrației publiceFacultatea de Ştiințe Juridice
- Comunicare managerială și resurse umane (IFR)Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Comunicare și guvernanță europeanăFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Spațiul public europeanFacultatea de Administraţie Publică
Departamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană
Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) este domeniul fondator al Școlii Naţionale de Studii Politice și Administrative. DRIIE a fost gândit în aşa fel încât sa asigure o strânsă legătură între pregătirea teoretică și practica executată în sfera politicii externe, de securitate sau apărare, dezvoltând soluții capabile să realizeze conexiunea dintre zona academică și cea de expertiză. DRIIE organizează programe masterale în domeniul relațiilor internaționale, diplomației, studiilor de securitate și studiilor europene, care permit angajarea în domenii diverse, în spațiul public, dar și în cel privat.
Corpul profesoral al DRIIE este format din cadre didactice cu o îndelungată expertiză în domeniul relațiilor externe, diplomație, instituții de securitate națională, organizații nonguvernamentale internaționale, reputați practicieni sau personalități ale vieții publice românești și europene.
Informatii despre Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA)
Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), înfiinţată în 1991 ca școală de guvernare și de pregătire a specialiștilor în domenii esenţiale ale societăţii, este un reper în peisajul academic românesc. În cele peste două decenii de existenţă, la SNSPA s-au format profesioniști capabili să contribuie, prin cunoștinţele lor, la elaborarea și gestionarea politicilor publice în cadrul instituțiilor statului, la dezvoltarea relațiilor internaționale ale ţării, la organizarea și conducerea afacerilor în cadrul companiilor private, la optimizarea procesului de comunicare și de construire a imaginii de ţară sau de firmă.
SNSPA este o instituţie publică de învăţământ superior, de cercetare știinţifică și de pregătire academică și profesională de înalt nivel naţional și internaţional, care include toate cele trei cicluri de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat.
SNSPA formează și dezvoltă competențe profesionale în știinţe politice, sociologie, științe administrative, relaţii internaţionale, diplomație, studii europene, știinţe ale comunicării, psihologie, management, resurse umane, contribuind astfel la transformările naţionale și internaţionale, în spiritul valorilor și principiilor democratice.
Ca răspuns la o necesitate socială apărută în România după 1989, SNSPA a fost fondată sub forma unui program postuniversitar, după modelul școlilor de guvernare din Franţa, Belgia, Marea Britanie, SUA. Iniţiativa organizării sale a pornit de la cerinţele situaţiei cu care se confrunta România la începutul anilor ‘90 în privinţa formării/perfecţionării specialiștilor în știinţele administrative și politice, de la necesitatea creării resurselor de expertiză în aceste domenii, a pregătirii unor specialiști pentru domeniul public, în condiţiile reformei și ale strategiei de integrare în structurile europene și euro-atlantice.
SNSPA se distinge prin angajamentul pe care îl manifestă pentru educaţie cu scopul de a obţine răspunsuri la probleme contemporane, atât la nivel național, cât și la nivel regional și global. SNSPA oferă numeroase programe de studii, la toate ciclurile și formele de pregătire universitară, acreditate sau autorizate, întreaga structură a programelor de studii fiind compatibilizată cu programul Bologna.