Ergoinginerie în mecatronică
in cadrul Universitatea Politehnica Timişoara (UPT), din Timisoara, Banat
Despre program
Domeniu multidisciplinar (psihologie, inginerie, biomecanică, proiectare industrială, CAD, statistică, antropometrie etc) care studiază interacțiunea omului cu echipamentul din jurul său în scopul creșterii gradului de confort perceput.
Științe Inginerești
Mecatronică și robotică
Mecatronică
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Investigații biometrice ocupaționale
- Ergonomie avansată
- Biomecanică avansată
- Proiectarea uman centrată: Dezvoltarea produselor și managementul proiectelor
- Proiectarea ergonomică a instrumentului biomedical
- Prelucrarea statistică a datelor antropometrice
- Comunicare ergonomică
- Modelarea și simularea sistemelor tehnice și biologice
- Ergoterapie și tehnici generale de kinetoterapie
- Factorul uman în proiectarea ergonomică
- Activitate de cercetare
- Siguranța muncii
- Elaborare lucrare de licență:
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Timisoara
- Îmbunătăţiri funciare şi dezvoltare ruralăFacultatea de Construcţii
- Inginerie software (Software Engineering) – Limba englezăFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Ingineria valorificării deşeurilorFacultatea de Inginerie din Hunedoara
- Structuri pentru construcții durabile în condiții de hazard natural și acțiuni exceptionaleFacultatea de Construcţii
- Sisteme încorporate pentru domeniul auto – Automative embeded software – Limba englezăFacultatea de Automatică și Calculatoare
- Ingineria şi managementul dezvoltării durabile în industria de materialeFacultatea de Inginerie din Hunedoara
- Inginerie energeticăFacultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică
- Infrastructuri pentru transporturiFacultatea de Construcţii
- Communication Networks (CN)Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii
Facultatea de Mecanică
Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iaşi vă oferă programe de studii de mare interes şi de înaltă calitate pentru licență, pentru master și pentru doctorat.Informatii despre Universitatea Politehnica Timişoara (UPT)
Înfiinţată în anul 1920, la scurt timp după unirea teritoriilor româneşti, într-un context european marcat de redefinirea statală şi tarele primului război mondial, Şcoala Politehnică din Timişoara – cum s-a numit la început – a constituit răspunsul pentru una din cerinţele formulate de societatea românească a vremii, şi anume formarea de ingineri.
Universitatea Politehnica Timişoara, universitate de cercetare avansată şi educaţie, este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice, cât şi prin activitatea de excepţie a unor academicieni prestigioşi.
În structura Universităţii Politehnica Timişoara sunt incluse facultăţi, departamente, catedre, institute şi centre de cercetare, laboratoare, biblioteci, cămine, cantine, baze sportive, precum şi serviciile tehnice şi administrative, editura şi tipografia, policlinica studenţească. Cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13500 studenţi. În cadrul celor 25 departamente îşi desfăşoară activitatea aproape 700 cadre didactice, iar personalul administrativ şi auxiliar numără în jur de 500 cadre. Universitatea Politehnica Timişoara este recunoscută ca protagonist remarcabil pe scena cercetării ştiinţifice atât în plan naţional, cât şi internaţional. Existenţa si funcţionarea unui număr considerabil de centre de cercetare (25), în care activează echipe de cercetători ce pun cu succes în practică strategia de cercetare a instituţiei, conferă universităţii prestigiu profesional şi, în acelaşi timp, furnizează sursa fondurilor destinate dezvoltării. Actualizarea rezultatelor cercetării în lucrări ştiinţifice, brevete de invenţie ori produse realizate constituie o garanţie a competenţei, seriozităţii şi profesionalismului instituţional.
Activitatea didactică din Universitatea Politehnica Timişoara este organizată în paradigma Bologna, programele de studii corespunzând celor trei cicluri, LICENŢĂ, MASTERAT şi DOCTORAT. Interesată să răspundă cerinţelor de pe piaţa muncii precum şi necesităţii de formare şi dezvoltare pe tot parcursul vieţii, determinată de provocările complexe ale societăţii moderne, Universitatea Politehnica Timişoara organizează programe de STUDII POSTUNIVERSITARE, al căror obiectiv principal este actualizarea / dezvoltarea / perfecţionarea de numeroase calificări universitare. Portofoliul de specializări oferite de Universitatea Politehnica Timişoara răspunde nevoilor societăţii actuale, reflectând raporturile strânse pe care universitatea le întreţine cu mediul socio-economic. Specializările sunt adaptate în permanenţă celor mai noi tendinţe în domeniu, răspunzând cerinţelor de pregătire teoretică şi practică necesară inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.
Universitatea Politehnica Timişoara dispune de o infrastructură care garantează desfăşurarea în foarte bune condiţii a activităţilor didactice şi de cercetare. Deopotrivă sub aspect imobiliar şi al echipamentelor, baza materială de excelenţă a universităţii reprezintă consecinţa preocupării de modernizare şi realizare de investiţii din ultimul deceniu. Campus-ul universitar cuprinde 16 cămine studenţeşti care oferă 6500 locuri de cazare, cu aproximatie, o cantină studenţească, o policlinică studenţească şi două baze sportive performante.
În deplină concordanţă cu misiunea asumată şi cu dorinţa de a se afirma la nivel internaţional, Universitatea Politehnica Timişoara dezvoltă în prezent relaţii de colaborare fructuoase cu numeroase universităţi din Europa, SUA, Asia, America de Sus şi Canada, concretizate în peste 190 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeană sau în mod direct.