Despre program

Specializarea Pedagogia Artelor Plastice si Decorative a fost infiintata in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti in anul 1992 si a functionat la curs de zi cu durata de cinci, patru si respectiv trei ani de studiu – aceasta din urma ramanand in uz –, misiunea sectiei fiind inca de la inceput aceea de a pregati absolventi care pe langa stapanirea limbajului fundamental al artelor vizuale sa fie initiati deopotriva in specificul artelor plastice si decorative. Sectia Pedagogia Artei asigura studentilor, prin planul de invatamant si prin metodele abordate, o dubla pregatire: artistica si didactica; in acest sens, Curricula cuprinde discipline plastice fundamentale, discipline plastice si decorative complementare, discipline tehnico-teoretice generale precum si modulul psiho-pedagogic standard (modulul I).

 

Specializarea Pedagogia Artei a fost prima dintre specializarile Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti care, in anul 1997 a initiat continuarea studiilor universitare de licenta prin programul de Studii Aprofundate cu durata de un an. Programul studiilor universitare post-licenta a fost supus modificarilor impuse de prevederile legii si, modificandu-si denumirea in master, a trecut la durata de doi ani in anul 2002, anul in care a absolvit prima serie de licenta cu durata de patru ani; masterul a functionat in aceasta formula pana in anul 2009.

 

Masterul in Educatie prin Arte Vizuale a fost infiintat si acreditat in anul 2010 in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, Programul de studiu Pedagogia Artelor Plastice si Decorative. Acest master se adreseaza tuturor licentiatilor in domeniile artelor plastice si decorative care doresc sa se formeze in educatia nonformala. Specializarea in cadrul masterului vizeaza, pe de o parte, consolidarea personalitatii artistice iar pe de alta parte, abilitarea cu competente psihopedagogice care sa le permita absolventilor sa se manifeste in spatii ale educatiei nonformale. Masterul ofera o pregatire interdisciplinara prin: cursurile de maiestrie obligatorii ale caror continuturi si obiective presupun redefiniri, reinterpretari, abordari din perspective contemporana a imaginii de expresie plastica si/ sau decorativa; pregatirea pedagogica pentru abordarea spatiului nonformal in sensul abilitarii masteranzilor in aplicarea unor strategii educative coerente si in acord cu toate categoriile de varsta precum si in acord cu varietatea spatiilor de desfasurare la care trebuie adaptate tehnicile educative (muzee, after-school etc.); pregatirea psihologica necesara abordarii competente a diverselor categorii de varsta si a diverselor stari si etape psihologice.

 

Baza materiala a celor doua specializari este comuna si se compune din 4 sali de atelier.

Domeniu
Arte
Domeniu de licenta/master
Arte vizuale
Tip program
Master
Limba de predare
Romana
Statut acreditare
Acreditat
Perioada de studii
2 ani
Forma de invatamant
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
  • Forma
  • culoare
  • concept in artele plastice
  • Dezvoltarea proiectului masteral
  • Fundamente ale psihologiei artei
  • Educatia creativitatii plastice - Repere teoretice contemporane
  • Genuri si tipuri de imagine plastica conventionala si neconventionala
  • Lucrarea de dizertatie
  • Dominante conceptuale actuale in pedagogia artei
  • Educatia nonformala – teorii
  • conceptii
  • aplicatii
  • Educatia prin arta. Teorii
  • metode
  • tehnici psihopedagogice
  • Dezvoltarea proiectului masteral

Intra in familia Educativa

În România, un absolvent are de ales între peste 5.000 de programe de licență și de master de la 520 de facultăți din 100 de universități.
Taxă studii/an
--- lei
Taxă de înscriere
--- lei
Număr total de locuri
---
Candidați per loc
---
Locuri buget
---
Locuri taxă
---
Ultima medie (buget)
---
Ultima medie (taxă)
---
Alte programe din domeniul
Arte, în Bucuresti

Facultatea de Arte Plastice

Misiunea fundamentală a UAD este atât formarea de profesioniști în domeniile artelor plastice, decorative și designului, capabili să producă un impact semnificativ în câmpul cultural, comercial și industrial al societății de azi, cât și pregătirea și perfecționarea profesorilor de educație artistică pentru învățământul preuniversitar și universitar. UAD își propune ca absolvenții ei să fie promotorii transformării calitative a ambientului uman, spiritual și material. Universitatea de Arta și Design oferă studenților un înalt nivel de educație vizuală prin metode de învățământ care valorifică tradiția cultural-artistică autohtonă și asimilează forme de limbaj artistic contemporan.
Piața Unirii nr. 31 400098, Cluj-Napoca, România

Informatii despre Universitatea Națională de Arte din București

Universitatea Națională de Arte din București asigură o formare adecvată pentru viitorii practicieni si teoreticieni, premiză esentială a educației oferite fiind racordarea la cerințele societății române actuale, precum și sincronizarea cu tendințele și curentele artistice semnificative ale artei contemporane universale. 

Statut Universitate
public
Acreditare Universitate
acreditat
Grad de încredere
ridicat
Informații de acreditare și contact pentru Universitatea Națională de Arte din București
FII LA CURENT
Introdu adresa ta de mail ca să primești cele mai noi știri despre facultăți și universități. Nu trimitem spam.
Abonare email footer