Economie şi afaceri internaţionale
Despre program
Programul de studii de master își propune să formeze specialiști de înaltă calitate, capabili să evalueze și să analizeze critic aspectele din domeniul economiei și afacerilor internaționale, să soluționeze pertinent problemele și să elaboreze decizii eficiente în domeniul relațiilor economice internaționale.
Obiective: Facilitarea accesului absolvenților pe piața muncii din țară și din străinatate, prin asigurarea unei pregătiri adecvate într-un domeniu de larg interes; Dezvoltarea unei culturi organizaționale în întreprinderile de afaceri și instituțiile publice din țară, care să pună în valoare competențele și principiile societății deschise; Să ofere studenților cunoștințe aprofundate în domeniul afacerilor internaționale; Să ofere studenților cunoștințe aprofundate despre structura și evoluțiile piețelor globale, sistemul de guvernanță globală, relațiile între statele-națiune și regionalizarea economică; Să dezvolte în continuare gândirea analitică, spiritul critic și creativitatea studenților, ca suport al independenței intelectuale și al comportamentului rațional; Să dezvolte capacitatea studenților de a elabora decizii și de a întreprinde acțiuni în condiții de creștere a incertitudinii și complexității mediului economic global.
Ce îți oferă specializarea: pregătire complexă; exersarea capacității de a identifica tendinţele pieţelor internaţionale şi de a lua decizii adecvate sub raport economic; premisele necesare înţelegerii profunde a economiei contemporane; cunoştinţe profesionale într-o manieră elevată şi atractivă; contextul oportun pentru construirea încrederii personale şi motivaţiei, ca suport pentru dezvoltarea de cariere profesionale în organizaţii de afaceri, instituţii publice şi afaceri internaţionale; conectarea, prin activități extracuriculare dinamice și centrate pe student, la o comunitate care să permită conectarea individuală la mediul academic și de business.
Științe Economice
Economie şi afaceri internaţionale
Economie şi afaceri internaţionale
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Comerţ internaţional şi dezvoltare economică
- Pieţe financiare internaţionale
- Firme internaționale
- Macroeconomie internaţională
- Sisteme economice comparate
- Management financiar international
- Marketing international
- Management strategic international
- Dreptul afacerilor internaţionale
- Geopolitică şi mediile de afaceri
- Tranzacții internaționale cu servicii
- Finanțarea afacerilor pe piața europeană
- Practică
- Stagiu de cercetare/documentare şi pregătirea disertaţiei
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Economice, în Iasi
- Finanțe și bănciFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Managementul strategic al resurselor umane în EuropaFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Sisteme informaţionale pentru afaceriFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Managementul organizaţiilorFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Achiziţii, distribuţie, logisticăFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Management (ID)Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Business administrationFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Finanţe şi Bănci (ID)Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
- Studii europene (interdisciplinar cu domeniile: Științe administratie, Științe politice, Drept)Centrul de Studii Europene
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA)
Educaţia economică de nivel academic are bogate tradiţii antebelice în centrul universitar Iaşi. În cadrul Academiei Mihăilene s-au predat, începând din 1843, cursuri de Economie Politică şi Contabilitate. Ulterior, la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” s-au predat cursuri de Economie Politică, Doctrine Economice şi Finanţe Publice. Acestea au fost ilustrate de reputaţi profesori, nume de referinţă în gândirea economică românească, ca Ion Strat, A.C. Cuza, Gh. Zane etc. Dar instituţionalizarea educaţiei economice universitare s-a produs odată cu înfiinţarea Facultăţii de Ştiinţe Economice în 1962, care a funcţionat neîntrerupt în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.
În anul 1999, facultatea şi-a schimbat denumirea în „Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor”, ca urmare a străduinţelor corpului profesoral de a contura mai clar cele două segmente majore ale educaţiei academice: teoretic (ştiinţe economice) şi aplicativ (ştiinţe de gestiune sau ale administrării afacerilor).
Activitatea de cercetare se desfăşoară pe mai multe coordonate: crearea unui mediu stimulativ pentru dezvoltarea performanţelor individuale ale corpului profesoral; dezvoltarea unor proiecte majore de cercetare şi constituirea de grupuri „focalizate” pe aceste proiecte; stimularea participării profesorilor facultăţii la congrese şi conferinţe ştiinţifice internaţionale; crearea unei reviste şi a unei colecţii specializate de studii teoretice şi cercetări empirice; iniţierea unor serii editoriale pe domenii majore de cercetare economică; instituirea unui premiu anual pentru performanţe academice deosebite.
Biblioteca Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu pese 10.000 de volume, 110 de abonamente la publicaţi periodice de specialitate în limbile română, engleză şi franceză, 109 computere care asigură accesul la internet, la catalogul online şi cărţi în format electronic, Biblioteca FEAA a devenit, după doar 4 ani de existenţă, una din cele mai importante surse de documentare pentru studenţii economişti şi nu numai. Pe lângă o sală de lectură de 240 de locuri, Biblioteca vă mai pune la dispoziţie: 3 imprimante pentru uzul studenţilor, dintre care una de mare capacitate, conectate la reţeaua Bibliotecii; 2 copiatoare Xerox funcţionând pe bază de cartelă valorică, pentru uzul studenţilor şi al cadrelor didactice. Biblioteca de Ştiinţe Economice se află în corpul C al Universităţii, etajul III, Str. General Berthelot, nr. 11, 700483, Iaşi, E-mail: eco@uaic.ro, Telefon: 0232 20 1452. Biblioteca on-line a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor se află în corpul B al Universităţii, etajul I, sala 401, B-dul. Carol I, nr.22, 700505, Iaşi.
Informatii despre Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi (UAIC)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare. Cu peste 24.000 de studenţi şi aproximativ 800 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu 286 de universităţi din străinătate.
Odată cu adoptarea procesului Bologna, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima instituţie de învăţământ superior din România centrată pe student. Printr-o bogată ofertă de studii complementare, de la toate facultăţile, universitatea le oferă studenţilor libertatea de a-şi croi propriul traseu academic prin dobândirea de cunoştinţe în domenii la alegere. Cercetarea se desfăşoară la nivel de top, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” deţinând poziţia fruntaşă într-un clasament naţional al cercetării realizat pe baza standardelor internaţionale în anul 2007.
Colectivele de cadre didactice din universitate sunt implicate în peste 442 de proiecte naţionale şi internaţionale, prin intermediul a 24 de centre de cercetare şi de excelenţă, ale căror rezultate sunt prezentate în numeroase articole publicate în reviste de prestigiu.
Prin iniţiative unice de stimulare a performanţelor în cercetare, de încurajare a unui model didactic interactiv şi creativ şi de atragere a celor mai valoroşi tineri în viaţa academică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” se angajează să vizeze excelenţa în orice activitate.