Diplomație culturală și economii globale (în limba engleză)
in cadrul Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB), din Cluj-Napoca, Transilvania
Despre program
Programul de masterat Cultural Diplomacy and Global Economy este primul masterat internațional dezvoltat de către Facultatea de Studii Europene în parteneriat cu Facultatea de Business Europene. Programul constă dintr-un prim an universitar în care este integrat modulul internațional Managing Diverse Markets. Programul de masterat este conceput după o curriculă internațională dezvoltată de către specialiști din cadrul Universității Babeș-Bolyai împreună cu cei ai Universității din Dortmund. Programul se focusează pe subiecte legate de diplomație culturală, relații internațională precum și diferențele dintre administrarea afacerilor în țări dezvoltate și emergente. Programul de masterat este destinat unor persoane dornice de a fi la curent cu noutăți din piețe internaționale și care doresc să își desăvârșească pregătirea profesională studiind la parteneri ai Facultății de Business. Programul Cultural Diplomacy and Global Economy continuă tradiția masteratelor celor două facultăți organizatoare oferind posibilitatea studenților de a participa la un internship pe durata întregului semestru IV.
Științe Politice și Comunicare
Relații internaționale și studii europene
Relaţii internaţionale şi studii europene
Master
Engleza
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Cluj-Napoca
- Relaţii internaţionale şi studii europene (în limba germană)Facultatea de Studii Europene
- Psihopedagogie specialăFacultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Relaţii publiceFacultatea de Ştiinţe Politice
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (la Năsăud)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (în limba maghiară, la Odorheiu Secuiesc)Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
- JurnalismFacultatea de Ştiinţe Politice
- Relatii Internationale si Diplomatie in AfaceriFacultatea de Studii Europene
- Servicii şi politici de sănătate publică (Public Health) (în limba engleză)Facultatea de Ştiinţe Politice
- Relaţii internaţionale şi studii europeneFacultatea de Istorie şi Filosofie
Facultatea de Studii Europene
Facultatea de Studii Europene și-a început activitatea sub numele de scoala de Inalte Studii Europene Comparative, începând cu anul universitar 1993-1994. In mai 1995, denumirea oficială a instituției a devenit Facultatea de Studii Europene.
În cadrul Facultății de Studii Europene funcționează un Centru de informare și documentare europeană în rețeaua EUROPE-DIRECT, o catedră Jean Monnet (2004-2007), un centru de excelență Jean Monnet (2007-2012) și două catedre Jean Monnet ad personam. De asemenea, Facultatea de Studii Europene este integrată în rețele de cercetare și informare europeană. In cadrul facultății s-au organizat mai multe laboratoare de cercetare și expertiză comunitară în domeniul negocierilor internaționale și europene, politicilor regionale, reformei instituționale și administrației UE, din perspectiva post Lisabona.
Ca o recunoaștere a școlii de europenistică clujene, în anul universitar 2012-2013, Comisia Europeană prin acțiunea Jean Monnet a susținut organizarea la Cluj-Napoca a unui colocviu științific de primă mărime, care vizează integrarea Europei Centrale și de Est în UE. Facultatea de Studii Europene împreună cu Grupul Istoricilor Integrării Europene de pe lângă Comisia Europeană și-a asumat acest eveniment științific (20-23 Februarie 2013) fiind totodată o recunoaștere a celor 20 de ani de învățământ superior în domeniul europenisticii la Universitatea Clujeană.
Informatii despre Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca (UBB)
Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) situată in Cluj-Napoca, este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, continuatoarea tradiției Universității din Cluj, înființată în anul 1872. Universitatea poartă din anul 1959 numele bacteriologului român Victor Babeș și pe cel al matematicianului maghiar János Bolyai.
Din punctul de vedere al numărului de studenți (peste 43.000 ), precum și al diversității specialităților oferite (105), este una dintre cele mai importante universități din România. În 2011, Universitatea „Babeș-Bolyai” a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.
Universitatea „Babeș-Bolyai” se remarcă, de asemenea, prin caracterul său multicultural. Astfel, dintre cele 21 de facultăți ale universității, 19 oferă programe de studii în limba română, 17 în limba maghiară, 10 în limba germană și 2 în limba engleză. În două dintre facultăți (Teologie Reformată si Teologie Romano-Catolică), programele de studii se desfășoară exclusiv în limba maghiară. Dintre specializările oferite, 98 sunt în limba română, 52 în limba maghiară, 14 în limba germană și 4 în limba engleză. Aceeași structură multiculturală se regăsește și în cadrul programelor postuniversitare sau în cadrul studiilor de scurtă durată realizate în cele 18 colegii universitare din Transilvania ce aparțin de UBB.