Controlul și securitatea produselor alimentare
in cadrul Universitatea "Valahia" din Târgovişte, din Targoviste, Muntenia
Despre program
Programul de studii iniţiat şi autorizat în anul 2013 oferă pregătire academică în domeniul analizelor fizico -chimice , biochimice şi microbiologice care asigură posibilitatea de a lucra în domeniul producţiei de alimente, al controlului calităţii şi expertizării produselor alimentare cu scopul reducerii riscurilor şi creşterii siguranţei alimentelor.
Specialiștii formați în cadrul programului de studii vor avea o orientare largă (control și expertiză, producție, cercetare-proiectare, învățământ), astfel încât vor putea contribui prin activitatea lor viitoare la diversificarea și îmbunătățirea calității produselor alimentare.
Științe Inginerești
Inginerie chimică
Controlul şi securitatea produselor alimentare
Licență
Romana
Autorizat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Algebră liniară şi analiză matematică
- Fizică
- Chimie anorganică
- Desen tehnic şi infografică
- Informatică aplicată
- Chimie analitică
- Limba străină
- Educaţie fizică şi sport
- Teoria probabilităţilor şi statistică matematică
- Chimie organică
- Chimie fizică şi coloidală
- Mecanică şi rezistenţa materialelor
- Bazele ingineriei chimice
- Fenomene de transfer
- Elemente de inginerie mecanică (organe de mașini)
- Microbiologie generală
- Biochimia produselor alimentare
- Educaţie fizică şi sport
- Limba străină 2
- Electrochimie şi coroziune
- Operații unitare în industria alimentară
- Cataliză şi catalizatori
- Microbiologia produselor alimentare
- Nutriție umană și inocuitatea produselor alimentare
- Practică
- Chimia alimentelor
- Suveranitate
- securitate alimentară și siguranţa alimentelor
- Igiena în industria alimentară
- Metode reologice și texturale de control al produselor alimentare
- Metode de analiză instrumentală în controlul calității produselor alimentare
- Tehnologii și control în industrii extractive
- Știinta materialelor
- Controlul fitosanitar al materiilor prime vegetale alimentare
- Tehnologii și control în industria laptelui
- Tehnologii și control în industria cărnii
- Tehnologii și control în industrii fermentative
- Trasabilitatea în industria alimentară
- Biotehnologie generală
- Practică
- Utilaje și echipamente în industria alimentară
- Controlul suplimentelor nutritive
- Automatizarea proceselor tehnologice în industria alimentară
- Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
- Valorificarea subproduselor şi deşeurilor din I.A.
- Controlul suplimentelor nutritive
- Antreprenoriat şi gestiunea afacerilor
- Politici şi strategii globale de securitate alimentară
- Practică pentru elaborarea proiectului de diplomă
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Inginerești, în Targoviste
- Sisteme de control şi evaluarea calităţii mediuluiFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
- Tehnologii și sisteme de telecomunicațiiFacultatea de Inginerie Electrică
- Auditul sistemelor energeticeFacultatea de Inginerie Electrică
- Controlul şi expertiza alimentelorFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
- Sisteme Avansate de Telecomunicaţii, Prelucrarea şi Transmisia InformaţieiFacultatea de Inginerie Electrică
- Electronică aplicatăFacultatea de Inginerie Electrică
- Automatică şi Informatică AplicatăFacultatea de Inginerie Electrică
- Ingineria sistemelor multimediaFacultatea de Științe și Inginerie (Alexandria)
- Controlul și securitatea produselor alimentareFacultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor
Facultatea de Ingineria Mediului si Stiinta Alimentelor, înfiinţatã în baza Hotãrârii Guvernului nr.30/ iunie 1998, este integrată în reţeaua facultăţilor tehnice de stat din România, participând la asigurarea continuităţii şi dezvoltării învăţământului superior tehnic românesc. În cadrul FIMSA, activitatea se desfăşoară în conformitate cu Constituţia României, Legea Învăţământului, Statutul Personalului Didactic şi aderă la “The Magna Charta of Europeans Universities” (Bologna, 1998), la convenţiile de la Bologna şi Berlin încheiate ulterior. Misiunea Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor este aceea de a promova educaţia şi cercetarea ştiinţifică în acord cu cerinţele de integrare în societatea cunoaşterii, care presupune consolidarea şi dezvoltarea Spaţiului European al Educaţiei şi Spaţiului European al Cercetării Ştiinţifice prin promovarea excelenţei la nivelul tuturor activităţilor şi proceselor desfăşurate. Dimensiunea educaţională fundamentală a Universităţii contemporane se exprimă prin cunoaştere şi cercetare ştiinţifică, pentru a forma specialişti capabili să se adapteze schimburilor economice şi culturale ale „societăţii de mâine”. Specializările Facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor, prin disciplinele cuprinse în curricula universitară, asigură integrarea învăţământului de inginerie alimentară, de mediu şi agricol în învăţământul european. Industria alimentara, protectia mediului si agricultura sunt sectoare de importanţă majoră în cadrul economiei nationale, ele reprezentand garantia existentei independente a natiunii însăşi. In Romania, aceste ramuri industriale se afla in prezent in plina dezvoltare fapt pentru care necesarul de specialisti din domeniile amintite mai sus este din ce in ce mai ridicat. Facultatea de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor are, în prezent, urmatoarea structurã academica Departamentul: Ingineria Mediului Departamentul : Ingineria Produselor Alimentare În actualul context, în care accentul se află pe calitatea formării şi pe competitivitatea rezultatelor cercetării universitare atât în context naţional cât şi global, mai ales european, facultatea îşi propune dezvoltarea complexă a activităţii în concordanţă cu 2 direcţii principale, conforme cu specializările acreditate aflate în coordonarea celor două departamente.În cadrul facultăţii de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor formarea iniţialã se realizează pentru patru domenii de licenţă. Absolventii ciclului de licenta pot urma, in Facultatea noastra, studiile de masterat in cadrul a doua programe acreditate.
Informatii despre Universitatea "Valahia" din Târgovişte
Dacă la înființare Universitatea Valahia din Târgoviște avea în structura sa 2 facultăți, un colegiu universitar, 14 specializări universitare și circa 700 de studenți, în acest an universitar structura s-a diversificat armonios în funcție de necesitățile economico-sociale, de cerințele pieței muncii, astfel: Universitatea Valahia din Târgoviște are în structura sa actuală 10 facultăți (licență - 3 sau 4 ani), 35 de specializări universitare, studii de masterat și doctorat, pregătirea și perfecționarea personalului didactic și învățământul deschis la distanță.
În prezent, la toate formele de învățământ, studiază aproximativ 7.500 de studenți sub îndrumarea competentă a 330 de cadre didactice, organizate în departamente academice beneficiind de o bază materială corespunzătoare. Pe lângă activitatea didactică și de cercetare științifică, Universitatea Valahia din Târgoviște cuprinde în structura sa, centre de formare continuă în concordanță cu cerințele mediului social-economic în cadrul căruia funcționează.
Instituția noastră oferă condiții sociale corespunzătoare (cămine, cantine, club, baze sportive, etc.) iar în prezent se află în construcție noul campus universitar care va completa baza materială proprie.
Universitatea Valahia din Târgoviște se preocupă de realizarea în condiții optime a misiunii sale: învățământ și cercetare științifică de calitate, condiții excelente de studiu și viață pentru studenți, integrare profesională la nivel național, deschidere academică europeană.