Consiliere spirituală
Despre program
Misiunea programului de studiu Teologie sistematica pe fundamente biblice și patristice este aceea de a aprofunda științific, istoric și spiritual
tematica abordata în cadrul programului de studii biblice, patristice și sistematice, ciclul de licență. Se va pune accent pe cunoașterea aprofundată și cercetarea critică a textului biblic și a scrierilor patristice, ca fundamente ale teologiei sistematice și ale teologiei in general.
În contextul vieții socio-politice actuale, Biserica creștină trebuie să răspundă pertinent provocărilor lumii contemporane.
În acest sens, pregătirea superioară a slujitorilor ei este imperios necesară. Deoarece în cadrul studiilor de licență, timpul alocat disciplinelor biblice, patristice și sistematice nu permite aprofundarea unor teme sensibile și de mare interes, se impune continuarea acestor studii la un nivel superior. Pornind de la aceste premize, studiile de teologie biblică, patristica și sistematică la master se justifică pe deplin, întrucât ele reprezintă fundamentul tuturor celorlalte studii teologice.
Pe lângă pregătirea științifică superioară, licențiații în teologie rămân ancorați pe mai departe în mediul spiritual și duhovnicesc al Facultății pe care au absolvit-o. În felul acesta, cunoștințele aprofundate, asimilate de masteranzi, vor putea fi aplicate practic la modul cel mai eficient.
Teologie
Teologie
Teologie asistenţă socială
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Teologie, în Pitesti
- Teologie sistematică şi practică. Tendinţe noi în teologia româneascăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Apologetică şi duhovnicieFacultatea de Teologie
- Consiliere spiritualăFacultatea de Teologie
- Ecumenism în noul context europeanFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Ecumenism în noul context europeanFacultatea de Teologie
- Teologie ortodoxă asistenţă socialăFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie – misiune şi slujire prin limbajul mimico-gestualFacultatea de Teologie Ortodoxă
- Teologie sistematică şi practică. Tendinţe noi în teologia româneascăFacultatea de Teologie
- Teologie ortodoxă pastoralăFacultatea de Teologie Ortodoxă
Facultatea de Teologie
Şcoala teologică de la Tomis are o vechime bimilenară. Nu greşim dacă spunem că bazele ei au fost puse chiar de către Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip, cei care au propovăduit şi i-au catehizat pentru prima dată pe strămoşii noştri dintre Dunăre şi Mare. Mesajul Evangheliei a fost, mai apoi, rostit şi apărat în bazilicile provinciei prin ierarhii, monahii şi preoţii care le-au urmat. Sfinţii Ierarhi Bretanion şi Theotim I sau monahii provinciei, Sfinţii Ioan Casian şi Gherman şi renumiţii călugării sciţi, sunt produsul acestei şcoli şi, în acelaşi timp, învăţători ortodocşi recunoscuţi şi apreciaţi de Biserica universală. Tradiţia teologică tomitană este continuată astăzi între Dunăre şi Mare de Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Ovidius„ din Constanţa. Este singura instituţie de învăţământ teologic superior din Dobrogea şi, în acelaşi timp, cea mai importantă din zona de sud-est a României. Aici vă aşteptăm pe voi, toţi cei care doriţi să studiaţi sau să aprofundaţi dreapta credinţă, sub îndrumarea unor cadre didactice de specialitate, competente.Informatii despre Universitatea din Pitești
Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ și de cercetare, având ca scop formarea de specialiști în domeniile de învățământ universitar tradițional, învățământ tehnic, învățământ economic, juridic și administrativ, învățământ teologic, educație fizică și sport si abordarea unor teme de cercetare științifică de interes național și internațional.
Universitatea din Piteşti este o instituţie de învăţământ superior de stat, acreditată, cu personalitate juridică. Are caracter nonprofit, este apolitică şi dispune de autonomie academică în conformitate cu prevederile legale în vigoare, fiind parte a sistemului naţional de învăţământ superior.
Învăţământul superior de stat din Piteşti a luat fiinţă în anul 1962, sub denumirea de Institutul Pedagogic Piteşti, cu trei facultăţi: Filologie, Matematică şi Ştiinţele Naturii. În anul 1969, odată cu dezvoltarea industriei constructoare de maşini, în judeţul Argeş se înfiinţează şi Institutul de Subingineri, subordonat Institutului Politehnic Bucureşti. Cele două institute fuzionează în anul 1974 sub denumirea de Institutul de Învăţământ Superior Piteşti care, prin Ordinul Ministrului Învăţământului nr.4.894 /23.03.1991, a devenit Universitatea din Piteşti.
In decursul timpului, Universitatea din Pitești a devenit o instituţie emblematică pentru învățământul românesc. Cu peste 50 de ani de activitate in învățământul superior, Universitatea din Piteşti isi urmeaza cu succes misiunea de a forma specialişti cu pregătire superioară pentru învăţământ, ştiinţă, cultură, activităţi economice şi sociale, competenţi şi competitivi pe piaţa muncii din ţară şi străinătate, răspunzând cerințelor societăţii contemporane.