Comunicare manageriala
in cadrul Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Educaţia și politicile de formare profesională sunt elemente centrale pentru crearea și transmiterea cunoaşterii, element ce a devenit determinant în stimularea potenţialului creativ și inovativ al fiecărei societăţi. De aceea unul din scopurile strategice ale politicii Uniunii Europene este „de a deveni cea mai competitiva și dinamica societate economica și de cunoaştere din lume, capabilă să susţină creşterea economica prin crearea de locuri de muncă mai bune și printr-o mai mare și eficienta coeziune socială prin tehnici de instruire și formare continuă, pe toată durata vieții". În acest context termenul de învățare și dezvoltare a resurselor umane a înlocuit termenul de dezvoltare a resurselor umane. Această schimbare conceptuală pune accentul pe instruire ca o principală dimensiune a dezvoltării, considerând că resursa umana trebuie să internalizeze cunoștințele ca o componentă esențială a dezvoltării sale. Tehnicile de instruire în mediul virtual reprezintă un nou mod de a obţine, prelucra şi utiliza informaţiile şi cunoaşterea, adaptat noilor paradigme epistemologice, în schimbarea sau remodelarea conţinutului şi conexiunilor în fluxurile materiale sau informaţionale ce însoţesc orice activitate şi, în final, în modul în care se realizează managementul. Scopul urmărit este de a se permite cursanților să se inițieze în domeniul utilizării noilor TIC, precum si a modalităților de utilizare rapidă și eficientă a noilor evoluții în domeniul sistemelor colaborative cu optimizare multidisciplinară în utilizarea unor tehnici de instruire adaptate.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe ale comunicării
Comunicare şi relaţii publice
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Teorii şi Metode de Cercetare în Ştiinţele ComunicăriiFacultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării
- Administraţie PublicăFacultatea de Ştiințe Juridice
- Administrație publică (IFR)Facultatea de Ştiințe Juridice
- Studii administrative europene (IFR)Facultatea de Administraţie Publică
- Diplomație culturalăFacultatea de Ştiinţe Sociale
- Comunicare şi relaţii publice (IFR)Facultatea de Litere
- Technologies de la traduction automatique – Tehnologia traducerii automateFacultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Politică și Societate Europeană (European Politics and Society – cu predare în limba engleză)Facultatea de Ştiinţe Politice
- Spaţiul public european (IFR)Facultatea de Administraţie Publică
Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică
Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice este a treia facultate, după numărul de studenţi, dintre cele 15 facultăţi ale Universității POLITEHNICA din Bucureşti.
Facultatea IMST coordonează programe de studii pe cele trei niveluri Bologna, după cum urmează:
- studii universitare de Licență cu 10 programe de studii de licenţă acreditate în 3 domenii ştiințifice de ierarhizare
- studii universitare de Masterat, cu 26 de programe de studii acreditate în 6 domenii ştiințifice de ierarhizare
- studii universitare de Doctorat, în 2 domenii ştiințifice de doctorat
De asemenea, în cadrul Facultăţii IMST îşi desfăşoară activitatea 6 centre de cercetare CTANM/ Centrul de Tehnologii Avansate Pentru Materiale Noi - unul dintre cele 4 centre de excelenţă VET din ţară, conform evaluării Agenţiei Naţionale Leonardo da Vinci, OPTIMUM/ Centrul Naţional de Cercetare a Performanţelor Sistemelor Tehnologice, PREMINV/ Centrul de Pregătire în Managementul şi Ingineria Întreprinderilor Virtuale, CAMIS/ Centrul de cercetare, consulting şi Asistenţă tehnică în Ingineria Materialelor şi Sudare, CCMA/ Centrul de Cercetări de Mecanică Aplicată, ICIP/ International Centre of Integrative Projects.
De asemenea, facultatea patronează trei centre de instruire, CPAC-CA/ Centrul de Perfecționarea in Asigurarea Calității și Certificare Auditori, CECA/ Centrul de Instruire si Testare ECDL CAD şi CEPEC/ Centrul de Promovare a Educaţiei Continue.
La facultatea IMST sunt înmatriculaţi 3103 studenţi la ciclurile de licenţă şi masterat și 298 doctoranzi in stagiu.
Informatii despre Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB)
Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazar, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română la Mănăstirea Sfantul Sava din București, care in anul 1832 este reorganizata in Colegiul de la Sfantul Sava. La 1 octombrie 1864, a fost înființată „Școala de Poduri și Șosele, Mine și Arhitectură”, care la 30 octombrie 1867 devine „Școala de Poduri, Șosele și Mine” cu durata studiilor de 5 ani. Sub conducerea lui Gheorghe Duca, la 1 aprilie 1881, instituția capată o nouă structură sub denumirea de „Școală Națională de Poduri și Șosele", iar la 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnică din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială.
Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. La data de 3 august 1948 a fost înființat Institutul Politehnic din București, care cuprindea inițial 4 facultăți și în care, din 1950, au apărut majoritatea facultăților actuale. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.