Biotehnologii pentru industria alimentară
in cadrul Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, din Galati, Moldova
Despre program
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor organizează în cadrul Domeniului Biotehnologii programul de studii Biotehnologii pentru industria alimentară. Programul este acreditat ARACIS, calificarea obţinută de absolvenţi fiind înregistrată în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior. În anii I şi II studenţii urmează cursuri care asigură pregătirea inginerească, în timp ce în anii III şi IV ei urmează cursuri care le permit formarea de competenţe profesionale. Competenţele profesionale acumulate de absolvenţii programului de studii Biotehnologii în industria alimentară le permit acestora sa ocupe un numar important posturi de pe piaţa muncii. Programul de studii Biotehnologii pentru industria alimentară Competenţe profesionale Utilizarea adecvată a fundamentelor teoretice ale ştiinţelor inginereşti aplicate; Utilizarea sistemelor informatice de prelucrare şi gestiune a datelor; Utilizarea proceselor biologice în diferite forme şi nivele de manifestare pentru obţinerea bioproduselor; Asigurarea siguranţei în funcţionare a instalaţiilor şi eliminarea riscurilor în procesele biotehnologice; Conducerea şi planificarea activităţilor specifice din unităţi economice sau compartimente ale acestora; Expertizarea şi controlul calităţii bioproduselor. Competenţe transversale Aplicarea, în contextul respectării legislaţiei, a drepturilor de proprietate intelectuală (inclusiv transfer tehnologic), a metodologiei de certificare a produselor, a principiilor, normelor şi valorilor codului de etică profesională în cadrul propriei strategii de muncă riguroasă, eficientă şi responsabilă; Identificarea rolurilor şi responsabilităţilor într-o echipă şi aplicarea de tehnici de relaţionare şi muncă eficientă în cadrul echipei; Identificarea oportunităţilor de formare continuă şi valorificarea eficientă a resurselor şi tehnicilor de învăţare pentru propria dezvoltare.
Științe Agricole
Biotehnologii
Biotehnologii pentru industria alimentară
Licență
Romana
Acreditat
4 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Matematică și statistică
- Chimie anorganică și analitică
- analize fizico-chimice
- Chimie organică
- Chimie fizică și coloidală
- Biologie celulară
- Informatică aplicată și grafică asistată de calculator
- Biofizică și fenomene de transfer
- Educație fizică
- Chimia alimentelor
- Limbă străină
- Biochimie
- Microbiologie generală
- Operații unitare
- Elemente de inginerie mecanică
- Microbiologie tehnică
- Elemente de inginerie electrică
- Tehnici de comunicare și prezentare
- Practică
- Educație fizică
- Discipline opționale (Biotehnologii în industria alimentară / Biotehnologie generală
- Înlocuirea produselor alimentare / Toxicitatea produselor alimentare
- Principiile nutriției umane / Psihologia alimentației umane)
- Discipline facultative (Principii și metode de conservare a produselor alimentare
- Economie rurală)
- Controlul și asigurarea calității
- Utilaj în biotehnologii
- Genetică
- Biotehnologia culturilor de celule
- Enzimologie generală
- Enzimologie aplicată
- Contabilitate
- Proteine din surse neconvenționale
- Practică
- Discipline opționale (Biosenzori / Biotransformări enzimatice
- Tehnologii generale în industria alimentară / Industrializarea produselor agroalimentare
- Inginerie genetică / Biotehnologie moleculară
- Tehnici membranare / Procesarea minimă atemică și termică aa produselor alimentare)
- Discipline facultative (Tehnologii generale - Tehnologie și control în industria cărnii / laptelui / fermentativă / panificației
- Aditivi și incrediente în industria alimentară
- Analize senzoriale)
- Biotehnologii industriale
- Bioreactoare
- Proiectre produse noi
- Marketing
- Proiect de specialitate (tehnologii)
- Management
- Igienă
- Calcul economic la proiectele de diplomă
- Proiect de specialitate (utilaj)
- Analiza și interpretarea datelor cercetării
- Practică pentru elaborarea lucrării de licență
- Discipline opționale (Biotehnologii de reciclare a produselor reziduale / Bioconversia deșeurilor
- Biotehnologia drojdiilor de panificație și furajeră / Alimente modificate genetic
- Legislație și protecția consumatorului / Legislație internațională
- Ecologie și protecția mediului / Monitoring ecologic)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Galati
- Piscicultură și acvaculturăFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Tehnologie si control în alimentatie publicaFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Biotehnologii pentru industria alimentarăFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Piscicultură şi acvacultură (la Cahul)
- Ştiinţa şi Ingineria AlimentelorFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Ingineria produselor alimentareFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
- Piscicultură şi Acvacultură
- Controlul, Expertizarea şi Siguranţa Alimentelor
- Controlul, Expertizarea şi Siguranţa AlimentelorFacultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor are 66 de ani de tradiţie, fiind cea mai veche Facultate de industrie alimentară din România şi desfasoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Cunoştinţelor ştiinţifice îmbinate cu abilităţile de management sunt atribute dezvoltate în cadrul şi prin programele noastre educaţionale. Facultatea oferă studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor o infrastructură modernă pentru cercetare fundamentală şi aplicată, care permite consolidarea educaţiei lor şi le dezvoltă spiritul inovativ. Studenţii, masteranzii şi doctoranzii se pot bucura de diferite tipuri de programe de mobilitate din întreaga Europă. Prin implicarea în diferite proiecte de cercetare aceştia sunt motivaţi pentru a explora interesele lor şi posibilităţile de ordin ştiinţific. Eforturile de cercetare şi de educare de noi generaţii de specialiştii făcute de către profesorii facultăţii sunt recunoscute pe scară largă la nivel naţional şi pe plan internaţional. La Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor avem încredere că pregătim ingineri de industrie alimentară având cunoştinţe solide, care vor oferi alimente sănătoase pentru ziua de azi şi soluţii durabile pentru viitor.Informatii despre Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își asumă misiunea de a pregăti specialiști în diverse domenii economico-sociale, participând activ la susținerea și transmiterea științei și culturii, contribuind la îmbogățirea patrimoniului local și național de cunoaștere prin cercetare științifică. Universitatea își asuma rolul de centru cultural și civic de formare și difuzare a valorilor culturale, științifice și sociale atât în zona în care activează cât și în întreaga țară.
Fiind cea mai mare și cea mai importantă instituție de învățământ superior din sud - estul României, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se constituie un vârf de lance al progreselor tehnice, științifice, culturale sociale cu aplicabilitate imediată sau pe termen mediu și lung, menit sa contribuie în primul rând la progresul municipiului Galați. În acest sens, Universitatea colaborează strâns cu mediul socio - economic oferindu-i specialiștii de care are nevoie, consultanța, soluții tehnice la problemele curente.