Ameliorarea plantelor și producerea de sămânță
in cadrul Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Programul de studii Ameliorarea plantelor şi producerea de sămânţă (cursuri de zi, 2 ani – 120 credite) este acreditat să funcţioneze în cadrul Facultăţii de Agricultură din Bucureşti din anul 2009. Acest program de studii de masterat are ca scop formarea de specialişti cu nivel ştiinţific superior, competenţi şi performanţi, care să facă faţă exigenţelor privind conceperea şi dezvoltarea de noi principii şi tehnici în folosul producţiei agricole şi al mediului înconjurător, atât în condiţiile din ţara noastră cât şi din alte spaţii geografice, mai ales în cele comunitare. De asemenea, acesta îşi propune să asigure absolvenţilor cunoştinţe, deprinderi şi competenţe de actualitate în domeniul ameliorării plantelor şi producerii de sămânţă. În acest scop evidenţiem accentuata orientare către dezvoltarea metodelor moderne de ameliorare a plantelor şi tehnologiilor performante de producere a seminţelor, care să permită obţinerea unor producţii agricole competitive şi încadrate în standardele europene de calitate. Absolvenţii acestei specializări vor putea să-şi găsească locuri de muncă în domeniul cercetării-dezvoltării agricole, precum şi în cadrul tuturor companiilor naționale sau multinaţionale ce activează în domeniul agricol sau tangenţial acestuia, sau vor putea să-şi desăvârşească pregătirea prin admiterea în şcoli doctorale.
Științe Agricole
Agronomie
Agricultură
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Bazele gnetice ale ameliorării plantelor
- Metodologia de ameliorare a plantelor
- Biometria: aplicarea metodelor statistice în ameliorarea plantelor
- Principiile producerii de sămânță
- Elemente de inginerie genetică
- Ameliorarea plantelor pentru obiective specifice
- Conservarea și utilizarea resurselor genetice vegetale
- Principii și practici de agricultură durabilă
- Practică de specialitate
- Metodica și tehnologia producerii de sămânță
- Managementul combaterii integrate a bolilor și dăunătorilor
- Controlul și certificarea loturilor semincere
- Managementul filierei materialului semincer
- Procesarea
- păstrarea și controlul calității semințelor și materialului săditor
- Practică de specialitate și activitate de cercetare (Elaborare lucrare de disertație)
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Bucuresti
- Controlul și expertiza produselor alimentareFacultatea de Medicină Veterinară
- Ingineria și Managementul Procesării și Păstrării Produselor AgroalimentareFacultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
- Management în agroturism şi alimentaţie publică (IFR)Facultatea de Management
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Management Agroturistic
- Modelarea și conservarea peisajului vegetal urbanFacultatea de Horticultură
- Ameliorarea plantelor și producerea de sămânțăFacultatea de Agricultură
- Tehnologii integrate de obținere și valorificare a produselor horticoleFacultatea de Horticultură
- AgriculturăFacultatea de Agricultură
- Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturismFacultatea de Management Agroturistic din Focşani
Facultatea de Agricultură
Facultatea de Agricultură a fost înfiinţată în anul 1912. Este cea mai veche şi prestigioasă instituţie romanească de învăţământ universitar agricol. A acordat prima diplomă de inginer agronom din România. Misiunea de bază a facultăţii este aceea de formare a specialiştilor pentru unul din cele mai complexe domenii ale economiei naţionale. Aceştia vor avea o bogată pregătire teoretică şi practică, fiind capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din agricultura românească. De asemenea, prin cunoştinţele dobândite vor putea exercita funcţii de management şi marketing, exploatare a utilajelor specifice, protecţia plantelor etc. Toate acestea în conformitate cu noile legi specifice din agricultură, cu dinamica fondului funciar, cu noile cerinţe europene. Totodată, viitorii absolvenţi ai facultaţii sunt instruiţi pentru activitatea de cercetare, pedagogie şi metodică pentru a deveni cadre didactice în învăţământul preuniversitar şi universitar. O altă misiune a facultăţii este şi aceea de pregătire continuă a absolvenţilor prin masterat, doctorat sau alte specializări postuniversitare. Realizarea misiunii se bazează pe îndeplinirea următoarelor obiective: - asigurarea numărului de studenţi corespunzător bazei tehnico - materiale şi nivelului de absorbţie al pieţei cu forţă de muncă; - dezvoltarea şi modernizarea bazei tehnico - materiale pentru învăţământ şi cercetare; - creşterea calităţii procesului de învăţământ şi a cercetării ştiinţifice, prin asigurarea spaţiilor de învăţământ, laboratoare de cercetare, ateliere de proiectare, câmpuri şi loturi experimentale, mijloace de informatizare, biblioteci, cât şi generalizarea sistemului concurenţial privind licitarea unor programe de cercetare pe plan local, naţional şi internaţional; - conservarea, dezvoltarea, aplicarea şi răspândirea creaţiei ştiinţifice în domeniul agricol, inginerie alimentara, stiinte economice, biologie; - specializarea postuniversitară a absolvenţilor prin masterat şi doctorat; - perfecţionarea activităţii didactico-metodice a absolventilor nostri care vor deveni cadre didactice în gimnazii şi licee agroindustriale, licee de cultură generală, universităţi; - actualizarea instruirii absolventilor din zona de influenţă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, prin cursuri de specializare; - acordarea de consultanţă agenţilor economici în domeniul producţiei agricole şi a celei colaterale; - ameliorarea continuă a activităţilor şi performanţelor prin valorificarea experienţei universităţilor şi centrelor de cercetare de referinţă din ţară şi străinătate în domeniul producţiei agricole.Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti
Cu o tradiție de 165 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare.
USAMV București oferă studenților săi un mediu academic modern, efervescent și intercultural, menit să susțină atât dezvoltarea personală, cât și profesională în domenii de actualitate, importante pentru dezvoltarea economiei unei societăți.
Prin intermediul programelor de studii de licență, masterat și doctorat studenții au oportunitatea de a se forma profesional și specializa în domenii de interes. Dobândind competenţe corespunzătoare exigenţelor pieţei forţei de muncă, absolvenții Universității noastre au posibilitatea de a obține rapid un loc de muncă după finalizarea studiilor conform pregătirii lor profesionale.
Universitatea noastră și-a propus să răspundă nu numai laturii profesionale a vieții de student, ci și celei personale. Condițiile, la nivel european, pentru formarea profesională, sunt dublate de condiții, la fel de bune, de locuire și de petrecere a timpului liber în cele două campusuri – „Agronomie – Herăstrău” și „Medicină Veterinară – Cotroceni”. De asemenea, competițiile sportive și evenimentele culturale sunt o prezență constantă în viața studenților din campus, în toate anotimpurile și, în plus, în fiecare an, se desfășoară o competiție cu mare tradiție în rândurile studenților agronomi din toată țara –
AGRONOMIADA.
Alegând să faci parte din comunitatea noastră academică, vei avea șansa să:
- Studiezi în două campusuri moderne, europene (campusul „Agronomie-Herăstrău” și „Medicină Veterinară – Cotroceni”), cu toate facilitățile (cămine, cantine studențești, sală și terenuri de sport, Parc Dendrologic, Grădină Botanică)
- Utilizezi cele mai noi echipamente de specialitate pe parcursul activităților didactice și de cercetare, Universitatea dispunând de 12 centre ce cercetare științifică și 3 stațiuni didactice și de cercetare-dezvoltare (Moara Domnească, Istrița, Pietroasa)
- Beneficiezi de expertiza unui corp didactic cu competențe și abilități în domeniu, care pune la dispoziția studenților atât informațiile teoretice, cât și experiența practică dobândită de-a lungul carierei
- Participi la mobilități de studiu și plasament în cadrul programului Erasmus+, la una dintre universitățile partenere, având șansa de a face schimb de experiență și a-ți completa cunoștințele de specialitate
- Faci parte din asociațiile studențești și să te implicit activ în organizarea evenimentelor pentru studenți
- Iei contact direct cu angajatorii încă din perioada studenției, prin intermediul stagiilor de practică și participând la evenimente de carieră organizate în cadrul Universității (târgului de job-uri, mese rotunde cu angajatorii, workshop-uri etc.)
A fi student la USAMV București înseamnă să fii student european, într-o Universitate în care tradiția și modernitatea se întrepătrund cu succes, oferind societății profesioniști de viitor.