Administraţie publică şi integrare europeană
in cadrul Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), din Bucuresti, Muntenia
Despre program
Misiunea programului: Contribuie la formarea unui corp de manageri publici profesionişti cu abilităţi şi cunoştinţe în procesul de integrare europeană. Scopul programului: Dezvoltarea din perspectivă practică şi teoretică a competenţelor profesionale ale managerilor publici. Obiectivele programului: – Să permită masteranzilor să acumuleze cunoştinţe aprofundate privind administraţia publică şi să-şi însuşească practicile administrative moderne pentru o carieră profesională de succes în domeniu. – Să îi pregătească pe masteranzi să aplice teoriile manageriale şi instrumentele de analiză, să-şi asume responsabilităţile ca manageri publici şi să-i pregătească pentru reforma administraţiei publice. La concursul de admitere la masterat se pot înscrie absolvenţii cu diplomă de licenţă sau echivalenta acesteia, indiferent de specializarea, profilul, instituţia şi anul în care au obţinut diploma. Durata programului este de 4 semestre. Diploma de “Master în Administraţie Publică şi Integrare Europeană” se obţine la terminarea programului, în urma susţinerii unei lucrări de dizertaţie. Modulele de curs se organizează şi în regim de cursuri de după-amiază sau de weekend.
Științe Politice și Comunicare
Ştiinţe administrative
Administraţie publică
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Administrația publică locală în statele membre ale Uniunii Europene
- Control și audit în administrația publică
- Statutul juridic al funcționarilor din Uniunea Europeană
- Etică și integritate academică
- Instituții administrative europene
- Instituții financiare internaționale și ale Uniunii Europene
- Strategii de organizare spațială și dezvoltare teritorială
- Metode și tehnici de cercetare în științele sociale
- Managementul proiectelor europene
- Combaterea fraudei și protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene
- Analiza dispariților regionale la nivelul Uniunii Europene
- Mediul european al afacerilor publice
- Evoluții economice și sociale românești în context european
- Gestionarea frontierelor externe
- Practică pentru elaborarea lucrării de disertație
- Cercetare
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Politice și Comunicare, în Bucuresti
- Managementul resurselor umane în sectorul publicFacultatea de Administrație și Management Public
- Asistenţă managerială şi administrativăFacultatea de Litere
- Comunicare managerială și resurse umaneFacultatea de Comunicare şi Relaţii Publice
- Administraţie PublicăFacultatea de Ştiințe Juridice
- Technologies de la traduction automatique – Tehnologia traducerii automateFacultatea de Inginerie în Limbi Străine
- Administraţie publică IDFacultatea de Relații Internaționale și Administraţie
- Poliţie localăFacultatea de Relații Internaționale și Administraţie
- PedagogieFacultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei
- Administraţie publicăFacultatea de Administrație și Management Public
Facultatea de Administrație și Management Public
Încă din 1913 în conținutul legii de înființare a Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale, a fost menționată misiunea secțiunii de Administrație Publică, respectiv aceea ”de a pregăti pentru funcțiunile administrației publice, cu caracter economic”. Din anul universitar 1995-1996 s-a reluat această tradiție prin crearea specializării de Administrație Publică în cadrul Facultății de Management iar în 2003 a fost înființată Catedra de Administrație și Management Public.
În anul universitar 2010-2011 a luat naștere Facultatea de Administrație și Management Public ca urmare a rezultatelor și eforturilor tuturor membrilor Catedrei de Administrație și Management Public care, prin profesionalism, perseverență și ambiție, au reușit să creeze unul din programele de administrație publică cele mai atractive din România iar începând cu anul universitar 2014-2015 s-a înființat o nouă specializare la ciclul de licență ”Resurse Umane”, domeniul sociologie. Misiunea Facultăţii constă în pregătirea de specialişti cu studii superioare în domeniul administraţiei publice centrale şi locale şi al cercetării ştiinţifice de profil.
Prin disciplinele integrate în planul de învăţământ se urmăreşte:
- Asigurarea unei pregătiri generale în domeniul administraţiei publice, cu accent pe însuşirea cunoştinţelor de bază aferente domeniului ştiinţelor administrative, economice şi juridice
- Pregătirea şi perfecţionarea studenţilor pentru a deveni funcţionari publici de carieră, care să se integreze în instituţiile şi autorităţile administraţiei publice, răspunzând astfel unei nevoi reale de specialişti cu studii superioare în acest domeniu
- Dezvoltarea unui spirit antreprenorial în domeniul afacerilor publice
- Pregătirea teoretică de specialitate a studenţilor, pe profilul facultăţii, este completată cu activităţi practice realizate în cele patru laboratoare de care dispune facultatea, cu dotare informatică adecvată dar şi în stagiile de practică de specialitate ale studenţilor
Studenţii facultăţii au astfel, posibilitatea să îmbine pregătirea teoretică cu activităţile practice. Prin structura planului de învăţământ, programul de licenţă dezvoltă dimensiunea economică, managerială şi juridică a pregătirii studenţilor, urmărindu-se dezvoltarea capacităţii viitorilor funcţionari publici şi manageri publici de a coordona schimbările determinate de procesul reformei în general şi de a gestiona interesele instituţiilor publice în concordanţă cu aşteptările cetăţenilor şi a mediului de afaceri din România.
Informatii despre Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE)
Înfiinţată prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, din iniţiativa lui Nicolae D. Xenopol, Ministrul Industriei şi Comerţului, sprijinit de un grup de tineri economişti formaţi la universităţi prestigioase din Germania, Franţa şi Anglia, Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale a fost prima instituţie de învăţământ economic superior din România.
Încă de la început s-a confruntat cu mari probleme materiale, lipsa unui local propriu şi recunoaştere din partea instituţiilor universitare. În primele două decenii, A.I.S.C.I. s-a subordonat Ministerului Industriei şi Comerţului, perioada în care a depăşit toate obstacolele materiale, precum şi pe cele privind recunoaşterea sa ca instituţie de învăţământ superior: construcţia Palatului Academiei din Piaţa Lascăr Catargiu, astăzi Piaţa Romana (1924-1926); organizarea doctoratului (1921); un corp profesoral format din personalităţi de prestigiu: Anton Davidoglu, Stanislas Cihoski, I. N. Angelescu, Ion Răducanu, Virgil Madgearu, Victor Slăvescu, Constantin Bungetianu, Andrei Rădulescu, Gheorghe Taşcă, Nicolae Iorga (din 1931), Gromoslav Mladenatz s.a.
Modificările aduse în aprilie 1935 la legea privind funcţionarea A.I.S.C.I. au consfinţit trecerea Academiei în subordinea Ministerului Instrucţiunii Publice. Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Legea nr. 299 din 18 august 1947 privind reorganizarea şi transformarea Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale şi a Academiei de Studii Cooperatiste din Bucureşti în Academia de Ştiinţe Comerciale şi Cooperatiste, face primul pas în vederea schimbărilor pe care le-a cunoscut fosta Academie Comercială. În perioada comunistă, prin Decretul nr. 175 din 3 august 1948, se realizează reforma învăţământului, Academia de Ştiinţe Comerciale şi Cooperatiste fiind transformată in Institutul de Ştiinţe Economice şi Planificare după modelul instituţiilor de învăţământ superior sovietic. Începand cu anul universitar 1967-1968, învăţământul economic din România îşi redescoperă vocaţia europeană, I.S.E.P. este reorganizat şi transformat în Academia de Studii Economice din Bucureşti, denumire care s-a păstrat până astăzi.