Administrarea afacerilor agricole
Despre program
Obiectivul specific al programului de studii „Administrarea afacerilor agricole” îl reprezintă formarea și perfecționarea resurselor umane în domeniul afacerilor agricole în corelație cu cerințele pieței muncii, mai precis formarea și dezvoltarea unor abilități și deprinderi practice care să permită inserția facilă pe piața muncii și crearea unui corp de profesioniști care să activeze responsabil și cu profesionalism în domeniu. Derularea programului de studii presupune atingerea următoarelor obiective:
- Crearea unui pol de învățământ superior și de cercetare pentru administrarea afacerilor agricole;
- Atragerea tinerilor absolvenți în programe educaționale care să le trezească dorința de perfecționare continuă;
- Adaptarea ofertei educaționale la realitățile societății și la evoluția structurală curentă a mediului de afaceri românesc și european;
- Conectarea sistemului de învățământ superior românesc la sistemele de învățământ și de cercetare ale țărilor U.E. prin dezvoltarea de relații de parteneriat cu instituții naționale și internaționale.
Științe Agricole
Inginerie şi management în agricultură și dezvoltare rurală
Agribusiness
Master
Romana
Acreditat
2 ani
IF - cu frecvență
Cursuri pe care le vei parcurge
- Managementul afacerilor
- Economia producţiei
- Drept
- Antreprenoriat
- Controlul şi administrarea exploataţiilor agricole
- Planificarea activităţilor în exploataţiile agricole
- Politici agricole
- Strategii de marketing agrar internaţional
- Comunicare şi media
- Planificarea proiectului
- Forme economice de cooperare
- Sisteme de agricultură durabilă
- Managementul calităţii produselor
- Practică de specialitate
- Cercetare ştiinţifică
- documentare şi întocmire lucrare de disertaţie
- Susţinerea lucrării de disertaţie
Intra in familia Educativa
--- lei
--- lei
---
---
---
---
---
---
Alte programe din domeniul
Științe Agricole, în Timisoara
- Tehnologii Avansate de Procesare a Materiilor Prime Agricole (T.A.P.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Agricultură (în limba engleză)Facultatea de Agricultură
- Inginerie geneticăFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Biologie aplicată în agriculturăFacultatea de Agricultură
- Siguranta si Biosecuritatea Produselor Agroalimentare (S.B.P.A.)Facultatea de Inginerie Alimentară
- Monitorizarea contaminării produselor de origine vegetalăFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- PeisagisticaFacultatea de Horticultură şi Silvicultură
- Extracte şi aditivi naturali alimentariFacultatea de Inginerie Alimentară
- Controlul şi expertiza produselor alimentareFacultatea de Inginerie Alimentară
Facultatea de Management și Turism Rural
Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara are misiunea: De a forma specialişti, care să se poată integra rapid într-un mediu concurenţial, printr-o mare capacitate de adaptare la competiţie, schimbare şi inovaţie didactică; De cercetare ştiinţifică în domeniul dezvoltării rurale, la nivelul performanţelor contemporane, prin realizarea de proiecte ştiinţifice de mare interes şi înscrierea universităţii în circuitul internaţional de valori; De consultanţă prin intermediul extensiei universitare.
Informatii despre Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I Al României” din Timişoara
Universitate de referință în partea de vest a României, USAMVBT oferă o varietate de specializări academice agronomice în cadrul a 6 facultăți: Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură și Silvicultură, Facultatea de Management Agricol, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare, Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii.
Universitatea se mândrește cu un modern campus universitar, care a fost conceput ca un complex de clădiri – spații de învățământ, laboratoare pentru cercetare ştiinţifică, spaţii şi terenuri pentru activitatea de microproducţie şi producţie agroalimentară, localuri sociale: cămine, cantină, suprafeţe pentru activităţi sportive şi recreative. Studenții au la dispoziție spații modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, săli de curs și seminar. Practica studenților din universitate se desfășoară la Stațiunea didactică, în Clinicile veterinare, la Stațiunea tinerilor naturaliști, precum și la firme de profil. Structura spațiilor de învățământ însumează 15.630 m² suprafață utilă și 25.370 m² suprafață desfășurată. USAMVBT oferă studenților un număr de 1.630 locuri în 5 cămine studențești. Camerele, amenajate cu mobilier modern, oferă conectare gratuită la Internet. Cantina studențească, cu un număr de 450 locuri si o suprafață de 1.589 m², este considerată una dintre cele mai moderne si frumoase din țară.
Universitatea şi-a lărgit continuu aria de colaborare cu unităţi de cercetare şi învăţământ din ţară şi mai ales din străinătate, având la această dată relaţii cu universităţi din peste 15 ţări.