Facultatea de Medicină dentară
Prestigiul facultății de Medicină Dentară constă in calitatea studiilor, a dotărilor de care beneficiază studenții, a parților practice, atât de importante pe durata studiilor, a eficienței și performanței cadrelor universitare care pregătesc viitorii medici pentru o profesie atat de nobilă.
Accentul este pus pe partea practică, o componentă esențială in pregătirea studenților , in cadrul Centrului Clinic Privat de Asistență Medicală Dentară Titu Maiorescu, unde își desfășoara lucrările practice, dar și pe construirea unui sistem de principii morale pe care se fundamentează practica medicală de la Hipocrate până in zilele noastre.
O altă componentă fundamentală a educației medicale practicate in cadrul Facultății de Medicina Dentară Titu Maiorescu o reprezintă respectul față de profesia pe care o dobândește absolventul, o profesie complexă care necesită ințelegere, compasiune și devotament pentru pacienți, dar și dăruire pentru studiu continuu .
Nu există programe de licență la Facultatea de Medicină dentară
Nu există programe de master la Facultatea de Medicină dentară
Informații despre Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucureşti
Universitatea TITU MAIORESCU are în structura sa 9 facultăţi: Psihologie, Drept (la Bucureşti şi Tg. Jiu), Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Ştiinţe Sociale, Politice și Umaniste, Ştiinţe Economice (la Bucureşti şi Tg. Jiu) şi Informatică.
În Universitatea TITU MAIORESCU se regăsesc toate tipurile de învăţământ superior: de licenţă, de master şi – în cadrul facultăţilor de Medicină Dentară și Drept – de doctorat. Programele de studiu,desfăşurate în forma de învăţământ cu frecvenţă (IF) şi în forma de învăţământ la distanţă (ID) sunt variate şi într-o continuă diversificare, astfel alese încât să răspundă cât mai bine solicitărilor pieţei forţei de muncă. În prezent, în Universitate se derulează 19 programe de studii universitare de licenţă, 25 programe de studii universitare de master, iar la nivelul celor două şcoli doctorale activitatea didactică şi ştiinţifică este organizată pe 12 domenii științifice.
Cadrele didactice au înaltă pregătire profesională, sunt personalităţi proeminente ale ştiinţei, ale vieţii publice româneşti, membri ai unor prestigioase asociaţii de specialitate din ţară şi din străinătate, membri ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România şi membri ai Academiei Române.
Implicată în lupta pentru excelenţă, în triunghiul cunoaşterii, educaţie-cercetare-inovare, Universitatea acordă o atenţie deosebită cercetării ştiinţifice şi pune accent pe cercetarea exploratorie şi de frontieră prin interdisciplinaritate. La nivelul Universităţii există Institutul de Studii, Cercetare, Dezvoltare, Inovare care, prin cele 9 centre de cercetare ştiinţifică interdisciplinară, desfăşoară o intensă activitate ştiinţifică.